Здравейте, казвам се Жельо. С някои от вас се познаваме, с други ще се запознаем.

От известно време и мен ме ухапа щъркела и увлечението ми по ножовете стана и хоби. Направил съм няколко ножа и плахо ще ви покажа някои от тях.

Обща дължина 23 см. Острие дължина 13 см, стомана 65Г, сечение до гарда 27мм. на 6,6мм. Дръжка неръждавейка, фибър, орех, кожа. Металните части са ецнати.

Обща дължина 25 см. Острие дължина 12,5 см, стомана 1,4034, сечение до гарда 34мм. на 4мм. Финиш на острието шкурка 400 надлъжно. Дръжка неръждавейка, фибър, орех.

Обща дължина 23,5 см. Острие дължина 11,5 см, стомана 1,4116, дебелина до гарда 3,5 мм. и силно изтъняващо към върха. Широчината в най-широката част 32 мм. Дръжка 12 см. неръждавейка, тонирана елша и неръждаеми нитове. Финиш восък ленено масло и терпентин на баня, след това карнауба и накрая шеллак.

Малък кухненски помощник. Обща дължина 20 см. Острие дължина 9,5 см, широко 20мм, дебелина 2,7мм. стомана 65Г, ецнато. Дръжка зебрано с месингови нитове. Финиш восък ленено масло и терпентин на баня.

Всички коментари, препоръки и градивна критика ще ми бъдат от полза.