Остри предмети > Кухненски ножове

Стоманата на нож Surbisa 61001-YM

(1/3) > >>

nikec:
Беше ми подарен ръчно кован кухненски нож Surbisa 61001-YM (Турция)
Според данни на производителя и печата на острието стоманата е T7 MO .
Не успях да открия данни за въпросната стомана - хим. състав , топлинна обработка и др. характеристики.

Острието е дълго 17,5 см и дебело 2,5 мм
Общата дължина на ножа е 29 см.

Ето и малко снимки на ножа :

incubus:
Как се справя в кухнята? Добре ли държи ряз? Как се заточва?

nikec:
Имам го от 2 дена - и не мога да кажа как държи ряз и как се заточва.

Фабрично е заточен до бръснене - реже с лекота.
Дръжката също ми допада - удобен захват.

Но в инструкциите пише да не се мие с вряла вода и да не се режат замръзнали продукти.
То и много др. неща си пише но тези ми направиха впечатление.

incubus:
Да споделиш впечатления като добиеш такива  :nabira:

TARGET:
За кухненски нож стоманата е повече от прекрасна. С-0.7, Cr-14-15, Mo-0.7-0.8

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия