Наскоро, си купих малък нож(paring knife) Терна от Кауфланд. Избрах го, защото от всички подобни ножове в Кауфланд, Терна беше с най-добра геометрия, много тънко сведен, цената от три лева, също е добра. За да придобия, представа за качествата му, ползвам единствено него, от както го купих. За съжаление термообработката, не е, на ниво. Въпреки, че е много мек и се точи лесно, не се заточва до висока острота. За ножове с подобна твърдост(50 HRC?), фини камъни са излишни, пробвах го с eze-lap 600, макар че, за няколко минути го докарах от заводска заточка, до трудно дялкане на косъм, не съм впечатлен, защото захапва косъма много близо(2-3mm) до точката за която го държа, за сравнение, дори и с най-евтината серия на трамонтина след eze-lap 600 дялкам косъм, поне на сантиметър от мястото където го държа, същото е и с опинел и т.н. Губи бръснеща острота бързо, но за повечето задачи в кухнята, дори и тъп, се справя, заради геометрията на острието.