Остри предмети > Кухненски ножове

Молба - търся ножодоктор за два ножа Kai Shun

(1/5) > >>

Humanoid:
Една молба към колегите, които се занимават с правене на ножове.
Може ли някой да ремонтира сниманите по-долу остриета?
Нямам идея кой така е зловредил с тях и какво се е опитвал точно да направи. А и никой не си признава...
На по-малкото ножче (снимано отгоре) има сериозно отчупване, там сигурно ще трябва да се скъси острието, на по-големият нож върхът е отчупен. И двете остриета са изкривени, дъгата на изкривяването започва на 2-3 сантиметра от върха на остриетата.
32 дамаскови пласта и VG-10 стомана.

Благодаря предварително!

iivetza:
Направо ме заболя сърцето!!Със сигурност ще трябва да се препрофилират,при това доста сериозно,което си е работа за човек който се занимава с гриндене!Най добре се обърни към някой от колегите които правят ножове,а те ще преценят може ли да се оправят или не!?

heykel_nikolov:
 :rock: :rock:Никакви проблеми!Ако ти се занимава ми ги изпрати по Еконт-ще ти ги върна същия ден!Ако пък желаеш ги дай на някой от колегите в София!

gogotattoo:
Копирах си целия пост от другата тема, щото с ХЮманоида сме писали по едно и също време

Ще споделя един малък "експириънс" с такъв нож, но битката ми още не е финализирана, така че за ремонта на двата ножа не поемам ангажимент - засега

Ето това е пациентът
http://www.1couteaujaponais.eu/KAI/UniversalKnife-SHUN-KAJI-KDM0016.php,
на личен приятел, сякъл свински крачета и по острието имаше и липса на метал и леко подгънати участъци/кешки да го бях снимал.../. Признавам си, че намерих горния линк, чак след като проведох битката без да знам с какво се боря. Подравних остриено на гриндер, на някаква шкурка, на по-фина докарах режещ ръб и оставих останалото за камъните - зер бях точно на тази вълна. И се почна едно стъргане и премятане на 20 камъка - нулев резултат, груби, фини - но все от тези карборундови, купувани по незнайни места и пр. - нямаше нито един "ножарски" американски или японски, но все пак имах доста голям избор. Ако единият камък успееше да пусне някакъв малък косъм, следващият го замазваше тотално..... Реших проблема, защото имам много джаджи  :green:, та на един мотар с ниски обороти - 1450 об/мин, имам кръгли водни шкурки на велкро - Smirdex 400, 600, 800, 1000 и 1200... По памет го оставих на 1000 и остието захапва пръсти, домати и пр. Просто го оставих за довършване, защото тия шкурки бяха на финала на епопеята и ми писна. Та ще видя на какво ще го довърша, междувременно ще ми пристигне оня Нортън, 4000/8000 дето Були го препоръча, може и да го сефтосам на тоя нож.
Та накрая намерих ножа в нета, видях как е сътворено острието и видях неговите 64 Рокуела на режещия ръб от некаво SG2, което сигурно е някаква видия, като за стругарски нож....... Една скоба - чудех се защо тая калпава десетослойна дамаска, дето е ламинирала режещия ръб, седи така грапава вместо да е полирана, както си му е редът - а то горе в линка пише, че е така за да не залепват картофите, месото и пр..... - мислена работа.
Това е, тука по-скоро говорих за заточването, а не за качествата на тия ножове, но ако трябва, постът може да се премести при заточването.
Дамяне, като оправя тоя и реша, че съм се справил - ще ти се обадя за твоите пациенти  :rock:

Humanoid:
Благодаря, Наско и бате Гого! Наистина ще е по-лесно някой от тукашните колеги да го пипне, че напоследък се виждам повече с куриери, отколкото с моите колеги в работата ;) Ще изчакам колкото е необходимо, разбира се!

Иначе и мен много ме заболя сърцето като видях... А още повече ме заболя, че това го е направил някой, който ми е бил гост. И не е имал честта и достойнството да ми каже. Както и да е...

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия