Остри предмети > Кухненски ножове

Какво използвате най-често в кухнята?

(1/28) > >>

Humanoid:
Започвам тази дискусионна тема, с акцент върху кухненските ножове, но не само - нека показваме и другите приспособления, които формират културата ни на ежедневно обработване на храната. Всеки може да е фен на ловни ножове или така модерното тактикъл-селфдифенс-стъф (щях да напиша шит, ама се спрях овреме), но в крайна сметка ядем по 3 пъти на ден (поне) ;)

Да не съм голословен, ето снимка на магнитната лента в кухнята:От ляво на дясно:

* Fiskars - Functional Form - нож за хляб
* Fiskars - Functional Form - голям универсален кухненски нож (от всичките ножове на снимката, той е единственият, който въобще се е налагало да остря. Заводската му заточка беше много добра, бръснеща)
* Kai Shun 701
* Kai Shun 700 (двата новоизлекувани от Хейкела  :nabira: )
* Fiskars - Functional Form - малък универсален кухненски нож
* Fiskars - Functional Form - нож за домати (серетиран, нямах идея, че е толкова удобно да се режат домати с него)
* Tramontina - нож за цитрусови плодове (имаме го отпреди да стана студент, т.е. възрастта му е минимум 22 години - никога не е острен, а с изключение на отчупения връх на острието, ножът е в чудесна форма!)
* Fiskars - Avanti - кухненска ножица (чудесно заточена и без луфтове)
* Fiskars - Functional Form - белачка (минали са ни десетки белачки през ръцете, но коментарите и на съпругата, и на дъщерята бяха: "Бели страшно леко". Дъговидната форма допълнително улеснява работата, като намаля необходимата сила и концентрация)
* някаква българска цедка, произведена някъде по времето, когато съм се раждал ;)
Преди няколко месеца установих, че въобще не се налага да отваряме чекмеджето, за да вадим допълнително ножове (освен когато има гости и количеството на инструмента трябва да се повиши ;))

Maverick:
Ние ползваме 2 мори- клипер и самоделка :(

А тази магнитна лента изглежда много удобно!

Humanoid:
Наистина е много удобна, досега не ми е надраскала никой нож. От Икеа е и е най-доброто съотношение цена/качество+дизайн, което съм виждал по нашите магазини ;) Много важно за мен беше да не се виждат главите на винтовете, с които се монтира към стената/плота.

heykel_nikolov:
Аз имам и също ползвам подобна магнитна лайсна,но испанска(Лакор) от асортимента ми и е наистина доста удобна!Доста колеги могат да го потвърдят,защото и те са си вземали от същите и то на доста добри цени... ;) ;) Особенно от Варненската група!
Лайсната е перфектна за тази цел-не заема място,лепят се перфектно на магнитите и стоят здраво и стегнато,не търсиш ножовете по шкафове и долапи,винаги са ти пред очите и най-вече ако има в къщата малки деца ножовете стоят доста далеч от тях и може да си малко по-спокоен,от колкото ако не знаеш къде ти се намират във всеки момент!Дервените поставки за съхранение на ножове не ми допадат толкова,защото от влагата след миенето на ножовете започват да раздуват с течение на годините! Тази лайсна ми е само и единствено за ножове!Имам една друго във вид на метална закачалка за вилица за месо,решетъчна лъжица,черпаци и бъркалки!Тя ми е до готварската печка!
За ножовете залепени и ползвани в домакинството използвам разнообразни и няколко по вид,но какви да са...?Ами Пирге предимно.... ;) Предимно такива....

brinel:
трамонтина премиум или тескома азза

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия