Автор Тема: Какво използвате най-често в кухнята?  (Прочетена 22914 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен heykel_nikolov

  • www.heykelbg.com
  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 1161
  • Reputation Power: 5094
  • heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!
  • диагностициран
    • www.heykelbg.com
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #25 -: 26 Март, 2013, 18:48:47 »
Имам 5 фискарса, три от стария джинс и два нови. Имам и точило. Между старите и новите просто няма прилика. Сегашното производство прилича на ламаринено. За старите- големи, верни бойци, само дето вече не се намират в мрежата. ;)
Абсолютно вярно!Старото производство на Фискарс си е финландско,а новото е пренесено от доста време в Китай и качеството в сравнение с други артикули от ранга "Правени в Китай" е доста трагично!

Неактивен Cobra3

  • ценител
  • Редовен
  • ***
  • Публикации: 180
  • Reputation Power: 46
  • Cobra3 няма влияние.
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #26 -: 12 Май, 2013, 09:12:52 »
Канецунето ми е безспорния фаворит в кухнята. Под милиметър е тънък от VG 10, изключително добре реже. Имам и един нож на Брабантиа от X50CroV, е не мога да разбера защо е толкова широко използвана, да лесно се точи, но VG 10 се точи много пъти по-рядко.




По-добре да запалиш свещ, отколкото да проклинаш тъмнината.

Баце

  • Гост
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #27 -: 12 Май, 2013, 09:39:34 »
Какво виждат старите ми очи. Салам :yikes: На къде отива този свят :-[ И да не съм хептен оф топик, че нали тези дето сме ОС и УС трябва да даваме пример ;) да кажа какво аз ползвам. За рязане на хляб едно Пирге с дълго острие, а за мезелъци и рязане на месо от Бък 110 до Фермана. Каквото ми е на сърце в момента. Сега ще приключа проекта по дизайн на Иво и Теди на Громана и смятам да го направя основен готварски нож.

Неактивен nervak

  • Напреднал
  • ****
  • Публикации: 131
  • Reputation Power: 48
  • nervak няма влияние.
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #28 -: 12 Май, 2013, 16:19:24 »
този навлиза във все по честа употреба...

Неактивен kokojijo

  • луд умора няма
  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 90
  • Reputation Power: 60
  • kokojijo няма влияние.
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #29 -: 15 Май, 2013, 16:21:55 »
често ползвани и доста споменавани . АпЯт пръсти нокти квот им покажеш  *нинджа* 
не всеки парцал може да бъде жена , но всяка жена може да бъде парцал ...

Неактивен МИНЧО

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 398
  • Reputation Power: 3401
  • МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #30 -: 15 Май, 2013, 16:36:07 »
Абсолютно вярно!Старото производство на Фискарс си е финландско,а новото е пренесено от доста време в Китай и качеството в сравнение с други артикули от ранга "Правени в Китай" е доста трагично!
Единствената разлика между новия Фискарс и Терна е по-добрата ергономичност на Фискарса. Иначе по отношение на рязане са си мекици.
Радостта от ниската цена трае много по-кратко, от разочарованието от ниското качество!

Неактивен Kalmar

  • Член на сдружението
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 1003
  • Reputation Power: 1174
  • Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!
  • Дърт на орел!
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #31 -: 16 Май, 2013, 16:11:38 »
Ей този е един от ножовете, които ползвам.



Иначе съм харесал това, но не знам колко е читав...




Стоманата е 440C
"Счастье для всех, даром, и пусть никто не уйдет обиженным!"

Неактивен Cobra3

  • ценител
  • Редовен
  • ***
  • Публикации: 180
  • Reputation Power: 46
  • Cobra3 няма влияние.
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #32 -: 30 Май, 2013, 10:58:53 »
Boker-а много радва, ще му обърна внимание, а и на 440C съм и голям фен :).

Баце, снимката е стара ;), знаеш, че отдавна не ручам мърша  :green:
По-добре да запалиш свещ, отколкото да проклинаш тъмнината.

Неактивен heykel_nikolov

  • www.heykelbg.com
  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 1161
  • Reputation Power: 5094
  • heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!heykel_nikolov внушава благоговение!
  • диагностициран
    • www.heykelbg.com
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #33 -: 18 Юли, 2013, 14:05:55 »
Споменава се малко по-горе за Фискарсите!Ето снимки на един от кекавите....Ниско качество на евтина продукция от Китайските им!  ;)


Не е,като на старите на който си пишеше-"Произведено в Финландия"
« Последна редакция: 02 Февруари, 2015, 18:29:57 от heykel_nikolov »

Неактивен цървула

  • Старо куче
  • *****
  • Потребителско име: примкаря
  • Публикации: 453
  • Reputation Power: 141
  • цървула няма влияние.
  • простак
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #34 -: 01 Февруари, 2015, 21:27:57 »
Този ми беше любим, но преди малко не успя да се пребори с един див юрдек  :D


Чукча - не читатель, Чукча - писатель ;)

Неактивен Zagy

  • нафтения
  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 753
  • Reputation Power: 8788
  • Zagy внушава благоговение!Zagy внушава благоговение!Zagy внушава благоговение!Zagy внушава благоговение!Zagy внушава благоговение!Zagy внушава благоговение!Zagy внушава благоговение!Zagy внушава благоговение!Zagy внушава благоговение!Zagy внушава благоговение!Zagy внушава благоговение!Zagy внушава благоговение!
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #35 -: 02 Февруари, 2015, 10:07:20 »
Аз в кухнята си ползвам съвайките (освен за мазане) - преди ползвах Ендурата, но сега Торента достойно я смени.
Si non confectus, non reficiat.

Неактивен МИНЧО

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 398
  • Reputation Power: 3401
  • МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #36 -: 02 Февруари, 2015, 11:54:11 »
Аз в кухнята си ползвам съвайките (освен за мазане) - преди ползвах Ендурата, но сега Торента достойно я смени.
А па за мен размера е от значение. Сгъвайките си ми стоят в джоба, докато аз режа с нещо от сорта на 12-15-18см.
От 30 ножа в кухнята, всеки си е със своето предназначение!
Радостта от ниската цена трае много по-кратко, от разочарованието от ниското качество!

Неактивен GIBI

  • Старо куче
  • *****
  • Потребителско име: Гиби
  • Публикации: 360
  • Reputation Power: 2008
  • GIBI внушава благоговение!GIBI внушава благоговение!GIBI внушава благоговение!GIBI внушава благоговение!GIBI внушава благоговение!GIBI внушава благоговение!GIBI внушава благоговение!GIBI внушава благоговение!GIBI внушава благоговение!GIBI внушава благоговение!GIBI внушава благоговение!GIBI внушава благоговение!
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #37 -: 02 Март, 2015, 12:23:17 »
Този е най-използван от мен и жената  :D

Неактивен цървула

  • Старо куче
  • *****
  • Потребителско име: примкаря
  • Публикации: 453
  • Reputation Power: 141
  • цървула няма влияние.
  • простак
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #38 -: 21 Март, 2015, 01:11:31 »
Пак опрях до Шефилдско-масонската алпака  :D

Чукча - не читатель, Чукча - писатель ;)

Неактивен Kalmar

  • Член на сдружението
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 1003
  • Reputation Power: 1174
  • Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!Kalmar води добър живот!
  • Дърт на орел!
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #39 -: 23 Март, 2015, 18:22:49 »
От скоро имам две Трамонтини Премиум. Още събирам впечатления.
"Счастье для всех, даром, и пусть никто не уйдет обиженным!"

Неактивен Combo

  • Шорпек
  • Член на сдружението
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 523
  • Reputation Power: 3562
  • Combo внушава благоговение!Combo внушава благоговение!Combo внушава благоговение!Combo внушава благоговение!Combo внушава благоговение!Combo внушава благоговение!Combo внушава благоговение!Combo внушава благоговение!Combo внушава благоговение!Combo внушава благоговение!Combo внушава благоговение!Combo внушава благоговение!
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #40 -: 27 Февруари, 2017, 00:16:16 »
Да взема да я живна таз тема малко. Всички постваме фолдърите си, фиксовете си, колекциите си, но най често ползваме именно кухненските ножове.

Това са моите ножове които покриват всичките ми нужди. У дома аз приготвям храната толкова често колкотоп и жена ми. Това обаче са си моите ножове, тя си има други...


Първите ми що годе истински ножове бяха двата Цвилинга, които си купих от Дюселдорф в далечната 2004 година. Когато ги купувах си мислех че истински майсторски са само ножовете с метални дръжки и си взех такива,  въпреки опасенията, че ще са тежки, но пък с надеждата че дръжката ще е непоклатима. Сбърках и в двете си преценки... Въпреки че  Шефският е с 20см острие и тежи 440 грама, поради чудесният си баланс, теглото му не само че не се усеща, но и му помага да работи сам.. Дръжката си e здрава и удобна, но не е така лъскава както в началото. Оказа се че дървото по-държи фасон...
Филетиращият е чудесен.. с него можеш да филетираш и слайсваш каквото си пожелаеш, да не говорим че не се замисля въобще на топъл хляб или пък меки и кожести домати.. Изпозвам го и за обескостяване на свински и агнешки бутове и плешки. Скоро беше при Наско Николов и той му измери 59 HRC.


Следващите два ножа купих от любимият ми Елемаг през 2009 или 2010 година.. веднага щом ги пуснаха.. Щефският е 21 см дълъг и е единственият дамасков нож, който имам въобще.. Лек е като перце, адски остър и е голям кеф да режеш зеленчуци с него. Месо можеш да режеш с всичко, но истинската класа на един нож си проличава при зеленчуците. Докато имаше Елемаг си го носех там да ми го острят... Нямам идея те на кого са го давали, но с риск да засегна колеги трябва да кажа, че такава заточка не съм виждал все още... абсолютно равномерни и симетрични скосове, безупречно полирани и без драскотинка по острието...
Малкият го взех защото ми хареса и защото нямах малък нож.. Него си го ползвам за всичко, но най често за плодове...


последните три ножчета са купени от колеги. Признавам си че и трите бяха плод на импулсивни решения и въобще не съм мислил че ще останат в кухнята и ще се превърнат в най-ползваните от мен ножове на  Български майстори.


От горе на долу.
1. Нож от webe, 126мм дълго и 3,8мм дебело острие от стомана 1.2379. Много удобен и балансиран нож, изключително удобна дръжка.. Ползвам го както за по-грубичка работа, така и за мезета. Пилета, зайци, ребра и месо ... нищо не го спира.С този нож цепих 10 кила кисели и дървени дюли... Сцепи ги без проблем и без да загуби работна острота но петняса... Първоначално исках да го полирам но реших да видя дали ще се появят и други при употребата му.. Не се появиха и за сега си го ползвам така
2. Нож от Митев, 138мм дълго и 2,5 мм дебело острие от RVL34. В началото дръжката беше бая лизгава, но с течение на времето  матира и вече е много удобно. Е загуби си яркостта на цветовете и красотата заради която купих тоз нож, но пък не спира да бачка.. Това ми е основният нож за месо и риба. Отлично се справя и със салатите, мезетата и въобще всичко меко което иска финно рязане
3. Нож от Limonad, 150мм дълго и 3,4мм дебело острие от RVL34. И този нож го купих единствено и само заради визията му. Взех веднъж в кухнята да го пробвам и там си остана. Много удобен и лек нож, абсолютно универсален,  всичко реже с лекота, но поради по-голямата си дължина това е основният ми нож за хляб, дини, пъпеши, тикви, зелки  и прочие нещица при които размерът има значение...

Най тъмно е под лампата

Неактивен stefanov_hr

  • Напреднал
  • ****
  • Публикации: 133
  • Reputation Power: 95
  • stefanov_hr няма влияние.
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #41 -: 27 Февруари, 2017, 17:51:53 »
Много хубава и полезна тема  :nabira:
Трите япончета са сравнително нови и още не мога да им се нарадвам. Режат наистина като зверове. Тепърва се научих да режа зеленчуци със сатърчето и за мое учудване това става много удобно и лесно. Просто реже без да се замисля.
Другите ножове са така наречени доказани бойци. Имам ги от около 13 години и наистина вършат перфектна работа. Жена ми вярва, че те са по-добрите ножове  ;) /аз така съм и казал/  :green:
Рекона и той милия намери приложение в кухнята. Всички пернати се обезкостяват с него. Реже ги без да избираш точното място за това - независимо през ставите, или от където си си наумил, че трябва да мине ножа. Жена ми му е майстор и на него  :D  :D  :D

« Последна редакция: 27 Февруари, 2017, 17:57:06 от stefanov_hr »

Неактивен Vall

  • Свободен Човек
  • Член на сдружението
  • Старо куче
  • *
  • Потребителско име: Vall66
  • Публикации: 354
  • Reputation Power: 15156
  • Vall внушава благоговение!Vall внушава благоговение!Vall внушава благоговение!Vall внушава благоговение!Vall внушава благоговение!Vall внушава благоговение!Vall внушава благоговение!Vall внушава благоговение!Vall внушава благоговение!Vall внушава благоговение!Vall внушава благоговение!Vall внушава благоговение!
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #42 -: 27 Февруари, 2017, 20:31:41 »
Един от фаворитите ми в кухнята.  *palec*


 :nabira:
Aut Caesar, aut nihil...

Неактивен vergilski

  • boss banenin
  • Общо събрание
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 301
  • Reputation Power: 1855
  • vergilski внушава благоговение!vergilski внушава благоговение!vergilski внушава благоговение!vergilski внушава благоговение!vergilski внушава благоговение!vergilski внушава благоговение!vergilski внушава благоговение!vergilski внушава благоговение!vergilski внушава благоговение!vergilski внушава благоговение!vergilski внушава благоговение!vergilski внушава благоговение!
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #43 -: 19 Март, 2017, 20:43:57 »
Тези ножове ползваме в кухнята, като определено най-употребявани са   ножът от Гого, Тоджиро-то и малкия. На първите два остротата се възвръща с няколко минавания на стропа, а малкия го приточвам на точилото с фиксирани ъгли от Димо.

Неактивен SEV

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 8
  • Reputation Power: 12
  • SEV няма влияние.
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #44 -: 04 Януари, 2018, 22:01:56 »
Да събудя темата.Имам нужда от съвет.Колко мм. според вас трябва да е дебелината на ножа на главния готвач?

Неактивен МИНЧО

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 398
  • Reputation Power: 3401
  • МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!МИНЧО внушава благоговение!
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #45 -: 05 Януари, 2018, 08:14:14 »
Къде 2.5-3мм. Ноо, има едно но. Това само в основата до дръжката. От там до върха плавен скос почти на нула.
Идеята е хем да е здрав и мощен в широката си част, хем да е фин резак към върха.
Говоря разбира се само за европейския шевски.
Радостта от ниската цена трае много по-кратко, от разочарованието от ниското качество!

Неактивен SEV

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 8
  • Reputation Power: 12
  • SEV няма влияние.
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #46 -: 05 Януари, 2018, 08:44:01 »
Благодаря,предстои ми купуването на такъв нож,от евтините.Максимален бюджет 60-80 лв.,някой би ли препоръчал.

Неактивен nikolai

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Потребителско име: nikolai1205bb
  • Публикации: 661
  • Reputation Power: 3211
  • nikolai внушава благоговение!nikolai внушава благоговение!nikolai внушава благоговение!nikolai внушава благоговение!nikolai внушава благоговение!nikolai внушава благоговение!nikolai внушава благоговение!nikolai внушава благоговение!nikolai внушава благоговение!nikolai внушава благоговение!nikolai внушава благоговение!nikolai внушава благоговение!
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #47 -: 05 Януари, 2018, 09:47:21 »
Пробва с това  http://solingen-burgas.com/index.php?main_page=product_info&cPath=4_12_134&products_id=4010      или това        http://solingen-burgas.com/index.php?main_page=product_info&cPath=4_12_134&products_id=4234&zenid=37a0d348fb27ffd3bcc212c125e1f084
Мисля, че за начало е добре. Прилична цена и качество.
„Стоманата разсича плътта; стоманата разсича костите; стоманата не разсича стомана." Миямото Мусаши


Неактивен SEV

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 8
  • Reputation Power: 12
  • SEV няма влияние.
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #49 -: 05 Януари, 2018, 13:14:48 »
Повечето ножове са с дебелина 2мм,гледам един 3.2 мм.По дебелия нож по добре ли е или ....... Препоръчайте един нож и за сухи мезета.

 

Намерете ни във фейсбук ArmsBG OlightBG Batteryservice