Автор Тема: Какво използвате най-често в кухнята?  (Прочетена 35249 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен dim095

  • Член на сдружението
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 52
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #125 -: 30 Август, 2019, 11:02:54 »
Мисля, че може да се намери и по-евтино. Има и такова, което се държи в ръка,то е по-удобно за в къщи.

Активен nikolai

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Потребителско име: nikolai1205bb
  • Публикации: 931
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #126 -: 30 Август, 2019, 11:06:29 »
Има логика :D :D :D


Добре де, това чудо, струва ли си парите според вас?  http://www.dick-bg.com/index.php?route=product/product&path=59_75&product_id=209
За евтини кухненски ножове, респ. за индустриални нужди, с оглед постигане на оптимизация на работния процес и за хора, които не умеят и не искат да се научат да заточват, това устройство има смисъл. Не мисля, че човек, заразен от нашето хоби би си го купил. Освен, ако не иска да го оставят на мира жените в къщата, които предпочитат по- тъпи ножове и ползват различни от тези на мъжете си. :)
Аз лично предпочитам да точа ножовете си на ръка, а кухненските ми, които не са от най- скъпите, ми дават възможност да експериментирам с различни абразиви и техники. Нещо, което не бих правил спокойно с ножовете си от колекцията.
„Стоманата разсича плътта; стоманата разсича костите; стоманата не разсича стомана." Миямото Мусаши

Неактивен bully

  • просто човек
  • Общо събрание
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 1276
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #127 -: 30 Август, 2019, 11:11:50 »
Както казва  един мъдър човек от който съм научил доста детайли в нашето общо хоби: " Боксьорът има боксов чувал, каратистът макивари, а точиларят кухнески ножове". :D
Доброто без меч в ръката служи на злото.
Този, който правилно посочва  моите грешки е мой учител. Този, който правилно оценява моите  постъпки е мой  приятел. Този, който ме  ласкае е  мой враг. /Сун Цзъ/

Неактивен Combo

  • Шорпек
  • Член на сдружението
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 719
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #128 -: 30 Август, 2019, 12:02:29 »
Първо когато става дума за кухненски ножове, и точила нищо което се продава по сайтовете в България не си струва парите, защото цените са адски раздути..
Второ това приспособление от снимката става за обсъждане в БГ Мама, тук стои неуместно. Не е нужно да си губиш времето по ножарски форуми ако ползваш ножове по 2-3 лева и подобни точила.
Има и сравнително по-евтини решения които са с добри работни качества, но всички те все пак са решени в духа на това което е наложено от практиката. Казвам сравнително защото Сабуна показан по-горе е доказано добро решение, но все пак цените му започват от ок 60 долара за Шевски нож. 60 долара не са 15 лева.
За тия 200 лева коитои искат за Бобета на SHARP’EASY, ще можеш да си купиш между 3 и 5 камъка с които колкото и да си вързан след няколко месеца опити, ще си точиш ножовете не по-зле от колкото с това приспособление.. Основното приложение на това чудо го виждам в некоя транжорна или касапски цех, въобще за меки ножове, с подчертано коремче или рикърв. Не ми се мисли какво ще се случи с един тънко сведен и закален на високи рокуели нож. И цената му в Европа е ок. 85 Евра
Най тъмно е под лампата

Неактивен ViktorKitov

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 551
  • Минерален ентусиаст
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #129 -: 30 Август, 2019, 12:48:42 »
От това което аз разбрах човека търси някакво просто точило за жена си. Тази щуротия определено не си струва (За домашна употреба), но в по-евтин вариант ми се струва разумно.

Китайците със сигурност продават копие за 20-30лв.

Активен universum

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 821
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #130 -: 30 Август, 2019, 12:50:45 »
Жената няма нужда да заточва, когато вкъщи има мъж.

Неактивен ViktorKitov

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 551
  • Минерален ентусиаст
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #131 -: 30 Август, 2019, 13:01:08 »
Щом е недоволна нека се пробва :)

Някои хора имат голям страх от остри предмети и трудно свикват, особено на "стари" години.



Неактивен isbotev

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 71
  • Диагностициран? Не - безнадежден.
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #132 -: 30 Август, 2019, 14:54:43 »
...................................................................
 Основното приложение на това чудо го виждам в некоя транжорна или касапски цех, въобще за меки ножове, с подчертано коремче или рикърв.
...................................................................
Точно така е. Един приятел е транжор в месарница и всеки ден ползва такъв "механизиран" масат, който  му струваше ~ 400 лв. А 3-те му работни ножа струват общо 150 лв. Тая щуротия я закрепва на масата "на една ръка разстояние" и 8-10 пъти през деня прокарва ножа веднъж през него. Всяка вечер си ги заточва той... и веднъж месечно ми ги носи да им оправям "неразбориите", с подложка 1-2 кг. месце от вратО. :D :D
По-добре малка водка с приятели, отколкото голям бой в района.

Неактивен the_shooter

  • Дарител
  • Прохождащ
  • *
  • Публикации: 32
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #133 -: 30 Август, 2019, 15:40:20 »
В блока са някакви китайци, вече не си спомням от каква игра бяха, май нещо в OMV.

Неактивен krasid

  • Прохождащ
  • **
  • Публикации: 11
  • Ръждавейкаджия
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #134 -: 30 Август, 2019, 16:07:43 »
От това което аз разбрах човека търси някакво просто точило за жена си. Тази щуротия определено не си струва (За домашна употреба), но в по-евтин вариант ми се струва разумно.

Китайците със сигурност продават копие за 20-30лв.

Нищо не търся колега, просто нали сме на тема кухненски ножове, та им хвърлих едно око на f.dick  за нещо ново и т.н. и ми направи впечатление, че по месарските магазини, доста ги използват тези джаджи. Нищо повече :)

Аз лично за себе си, използвам 3 камъка и приключвам на строп.


Неактивен falcon88

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 63
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #135 -: 30 Август, 2019, 16:33:34 »
Точно така е. Един приятел е транжор в месарница и всеки ден ползва такъв "механизиран" масат, който  му струваше ~ 400 лв. А 3-те му работни ножа струват общо 150 лв. Тая щуротия я закрепва на масата "на една ръка разстояние" и 8-10 пъти през деня прокарва ножа веднъж през него. Всяка вечер си ги заточва той... и веднъж месечно ми ги носи да им оправям "неразбориите", с подложка 1-2 кг. месце от вратО. :D :D

и аз като му гледам ъгъла си помислих , че няма как да се разминеш само с него и без "истинско" точене  ;D

Неактивен mitko_990

  • Прохождащ
  • **
  • Публикации: 84
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #136 -: 30 Август, 2019, 21:27:30 »
AEB L  на 61.5 


Активен iron maiden

  • Прохождащ
  • **
  • Публикации: 34
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #137 -: 16 Септември, 2019, 05:54:26 »
И аз искам един кухненски от AEB L...от къде?

Неактивен mitko_990

  • Прохождащ
  • **
  • Публикации: 84
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #138 -: 16 Септември, 2019, 07:48:33 »
И аз искам един кухненски от AEB L...от къде?

Аз съм си го правил моя сам.Можеш да питаш някой от колегите да ти направи.

Активен nikolai

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Потребителско име: nikolai1205bb
  • Публикации: 931
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #139 -: 04 Януари, 2020, 18:31:39 »
Ето ги всички накуп.Основно Викторинокс, плюс една Тескома и един Фискарс. Груповата снимка не ми се получи добре, мястото на магнитната поставка е недобре осветено, а и възможностите на телефона са си такива...
„Стоманата разсича плътта; стоманата разсича костите; стоманата не разсича стомана." Миямото Мусаши

Неактивен Marcinkov

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 3801
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #140 -: 15 Януари, 2020, 19:00:18 »
Нож от друго измерение - компресиран под седем тона стомана! ;) ;) ;)



Неактивен kaziklu

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 602
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #141 -: 15 Януари, 2020, 19:15:21 »
"Изпълнява желанията ви"?! Ако го взема, дали ще ми докара Анджелина, както изглеждаше в Mr. & Mrs. Smith?  O:-)

Неактивен Marcinkov

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 3801
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #142 -: 15 Януари, 2020, 19:17:29 »
"Изпълнява желанията ви"?! Ако го взема, дали ще ми докара Анджелина, както изглеждаше в Mr. & Mrs. Smith?  O:-)
Ще ти я компресира под седем тона стомана и хоп под вратата!

Активен nikolai

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Потребителско име: nikolai1205bb
  • Публикации: 931
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #143 -: 15 Януари, 2020, 20:25:36 »
Не знаех, че този нож си има видеопредставяне... Миналия месец бях на свинско погребение и един от участниците, заможен човек, дойде с такъв нож. Каза някакви суперлативи за него, които вече не помня. Разгледах ножа му и за себе си го определих като някакъв китаец. Никакви маркировки по острието, гумирана дръжка и клин като за гофретник. По режещия ръб имаше проблясъци, но нямам представа колко и за какво го беше ползвал собственика му преди това. Със себе си носех два ножа и по някое време се случи така, че се наложи да услужа на същия човек с Manly Drugar, защото беше оставил неговия нож при външната чешма. Беше доста изненадан как реже Другаря и на няколко пъти каза "този нож е много остър". Може би в Менли компресират остриетата при по-сериозен тонаж, знам ли... :D
« Последна редакция: 15 Януари, 2020, 20:31:26 от nikolai »
„Стоманата разсича плътта; стоманата разсича костите; стоманата не разсича стомана." Миямото Мусаши

Неактивен nikodraiv

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 53
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #144 -: 15 Януари, 2020, 21:57:43 »
Това с пресоването и презентацията са рекламни трикове, защото ако е такъв както го представят,то всички други производители на кухненски ножове трябва да спрат производството си.
Един познат готвач беше разказвал,че в Бразилия присъствал на такова улично шоу и бил толко впечатлен,че решил да купи точно рекламния нож,но презентиращия му казал,че рекламния не се продава!Освен това пресоване със 7 тона е много относително,защото не е ясно на каква площ е приложено.Ако предположим,че острието има площ около 70см2(20х3.5см),то това означава,че налягането е около 100 бара,което е нищожно ако го сравним с налягането от 2500 бара в комън риъл системите на автомобилите,така че всичко е игра на думи и зрителни ефекти.

Неактивен Combo

  • Шорпек
  • Член на сдружението
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 719
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #145 -: 16 Януари, 2020, 07:57:49 »
Не се излагайте бе хора.. Ние сме ножарски форум, такива неща не би трябвало да ги обсъждаме въобще, камо ли да ги постваме тук...
Най тъмно е под лампата

Неактивен AFA

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 258
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #146 -: 16 Януари, 2020, 08:57:15 »
От един стар форум:

Цитат
Продукти от TV Shopping не купувам.
То не бяха кремове против косопад от слюнката на носорог по време на полов акт.
То не бяха ножове проектирани като зъбите на цаца.
То не бяха уникално полезни неща като изтисквачка за мушмули.
То не бяха надуваеми легла които може да ги гази ТИР и нищо да им няма.
То не бяха гащи с които хората изглеждат с 10 кила по-слаби.
То не бяха препарати за чистене които освен да чистят стават и за ядене.
То не бяха пасти за боята на коли с които цената на колата скача с 5000 евро.
То не бяха космически и вселенски дискове с които 80 годишна баба става пъргава като 20 годишна мома.

 :D
Ако животът постоянно ти го слага - значи му става! Щом му става - значи те харесва!

Неактивен heykel_nikolov

  • www.heykelbg.com
  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 1339
  • диагностициран
    • www.heykelbg.com
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #147 -: 16 Януари, 2020, 11:47:35 »
В очакване съм вече да започнат да ми ги носят за заточване и да ме питат:"Този нож хубав ли е, защото го взех от едни реклами от телевизията и много ги хвалеха! :) В момента постоянно ми носят ножове с надпис Ernesto. Тенекийте от Лидл и едни боядисани в черно ламарини пуснати преди 5-6 месеца с някакви точки от Била :)

Неактивен nervak

  • Напреднал
  • ****
  • Публикации: 140
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #148 -: 16 Януари, 2020, 13:07:12 »
В очакване съм вече да започнат да ми ги носят за заточване и да ме питат:"Този нож хубав ли е, защото го взех от едни реклами от телевизията и много ги хвалеха! :) В момента постоянно ми носят ножове с надпис Ernesto. Тенекийте от Лидл и едни боядисани в черно ламарини пуснати преди 5-6 месеца с някакви точки от Била :)
Да бе...с какво ще го заточиш..ти нямаш лазер!

Неактивен heykel_nikolov

  • www.heykelbg.com
  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 1339
  • диагностициран
    • www.heykelbg.com
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #149 -: 16 Януари, 2020, 13:41:28 »
 :D :D Има лазер... Ще намерим! Например за епилация :)  :green: :green:

 

ArmsBG OlightBG Batteryservice