Остри предмети > Кухненски ножове

Български кухненски нож

(1/7) > >>

mil10:
Здравейте, ножомани искам да ви попитам за мнението ви за тези български кухненски ножове ръчна изработка.

http://aukro.bg/listing.php/search?string=%D0%91%D0%AA%D0%9B%D0%93%D0%90%D0%A0%D0%A1%D0%9A%D0%98+%D0%94%D0%9E%D0%9C%D0%90%D0%9A%D0%98%D0%9D%D0%A1%D0%9A%D0%98+%D0%9D%D0%9E%D0%96&category=75484&country=1

incubus:
На тези цени, с незнайна стомана и закаляване - не вярвам да са нещо качествено.
Ако ще си купуваш нож и искаш да е евтин и качествен по-добре се свържи с Хейкел Николов.

bully:
Костенски ножове, производство на Иван Радев, предполагаема стомана 4Х13, евентуално и в най добрия случай 4034,гръмко прокламирана като стомана на Круп, /все едно е чудо  :green: /което е вярно, само че поне да не са я закалявали в Костенец :D  Или френската ТМ5О на Бонпертиус. ;)Предполагаема твърдост в диапазона 52-54 единици. Неимпрегнирани с нищо дървени /най често букови / дръжки, които ще раздуят след първите по сериозне мокрения  ако не се погрижиш сам за тях и то сериозно. За да не звуча голословно ще кажа, че преди 15 години имах такъв и май още се подмята някъде в избата. Лотария, в която ако ти се иска да участваш направи го, но аз лично  категорично не те съветвам. ;) За тези пари нещо от Батката, Трамонтина Премиум или Полиууд серията.

heykel_nikolov:
Аз бих ти препоръчал ако някой ти дава подобен нож да си плюеш бързо на петите и "Дим да те няма",ако ли пък ти го даде някой да го зафучиш според географското си разположение на местоживеене у някое дере или директно у ряката! :green: :green:

mil10:
Стоманата предполагам е 1.4116 има такъв надпис гравиран на острието. Което нищо не ми говори, предполагам няква неръждавейка.

Ножчетата ми трябват за касапски цели (телешки) и трамонтинката ми се види  нежна за тая работа. Гледах ги в един магазин и ми се сториха тънички, за кухненски сигурно ще са перфектни.

От турските които ми предлагате си харесах от месарските с дървените дръжки http://heykelbg.com/index.php?controller=category&path=24 Дали са достатъчно трайни и стабилни дървените им дръжки или да заложа на пластмасата.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия