Автор Тема: Български кухненски нож  (Прочетена 19793 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен joy_boy

  • Член на сдружението
  • Общо събрание
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 823
  • диагностициран
Български кухненски нож
« Отговор #25 -: 22 Септември, 2012, 00:50:55 »
всъщност, проблема до колкото съм чел, не е в това дали са ръждаеми или не - няма да ръждясат докато ги извадиш и подсушиш ако не излизат сухи де.. проблема е, че се затъпяват :).. абразиви в препаратите ли кво ли, нещо в тоя смисъл бях чел.. разбира на дървените дръжки няма как да не се отрази зле, също и както каза батката на някои метали които ще реагират с препаратите..
Самураят без меч е като самурая с меч, само че няма меч.

Boris Petrov

  • Гост
Български кухненски нож
« Отговор #26 -: 22 Септември, 2012, 10:31:49 »
Струяга вода ги блъска в другите съдове или прибори и от това се затъпяват.

Баце

  • Гост
Български кухненски нож
« Отговор #27 -: 22 Септември, 2012, 18:54:33 »
Струяга вода ги блъска в другите съдове или прибори и от това се затъпяват.

Ще ме извиниш, но това не отговаря на истината. Ако съдовете в миялната се блъскат, няма да останат здрави комплекти. Имам миялна машина и когато миенето приключи, всичко си е по местата. Здраво. Да не говорим, че единствения шум идва от водата и от механиката на машината, а не дрънчене от блъскащи се прибори и посуда. Таблетките в комбинация със струята деистват като пясъко струйка.
« Последна редакция: 22 Септември, 2012, 19:55:37 от Баце »

Неактивен joy_boy

  • Член на сдружението
  • Общо събрание
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 823
  • диагностициран
Български кухненски нож
« Отговор #28 -: 23 Септември, 2012, 23:20:11 »
Таблетките в комбинация със струята деистват като пясъко струйка.
Това имах предвид  :nabira:
Самураят без меч е като самурая с меч, само че няма меч.

Неактивен Humanoid

  • Напреднал
  • ****
  • Публикации: 362
    • www.hadjiyvanov.com
Български кухненски нож
« Отговор #29 -: 24 Септември, 2012, 13:14:28 »
Не знам какви съдомиялни и таблетки ползвате, но аз не съм забелязал и грам драскотина или затъпяване.
При първото пускане взех за проба един евтин сапир нож (мека неръждавейка) с разхлабена дървена дръжка и го огледах много внимателно дали му се е случило нещо. Нищо забележимо с невъоръжено око.

Неактивен МИНЧО

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 433
  • диагностициран
Български кухненски нож
« Отговор #30 -: 24 Септември, 2012, 14:20:06 »
Няма значение какъв прах ползваш! Всички чинии са ми надраскани. Най-много личи на тези от дуралекс, защото са прозрачни. Колко ножа притежаваш, които са по твърди от чиниите? Лично аз нямам метални с такава твърдост.
Радостта от ниската цена трае много по-кратко, от разочарованието от ниското качество!

Неактивен Humanoid

  • Напреднал
  • ****
  • Публикации: 362
    • www.hadjiyvanov.com
Български кухненски нож
« Отговор #31 -: 24 Септември, 2012, 14:26:00 »
Хм. Мерси за предупреждението, пак ще огледам внимателно, у нас почти всички чинии са дуралексови и не съм забелязал подобен ефект. Машината е модел от миналата година, ползваме некви италиански таблетки, дето им се разтваря опаковката сама.

 :nabira:

Неактивен heykel_nikolov

  • www.heykelbg.com
  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 1198
  • диагностициран
    • www.heykelbg.com
Български кухненски нож
« Отговор #32 -: 28 Септември, 2012, 11:49:13 »
Преди няколко дни по темата бях написал,че от по-старото производство на Костенец все още се намират в обръщение някой и друг нож и има разлика в качествата на стоманата преди и сега!Ето и пример!Попадна ми днес такъв нож от клиент!Има доста голяма разлика в стоманата и качествата от тези ножове и сегашното производство!Модела на снимката е стар и това си личи по дебелината на нитовте,както написах и преди врме!Тези са с малко по-дебели алуминиеви три нита за разлика от сегашните,който са с по тънки и стоманени:


Ножа е поне на 15-20 години!Доста лошо беше надран от точенето на някой ентусиаст! :D

Неактивен mil10

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 28
  • диагностициран
Български кухненски нож
« Отговор #33 -: 24 Октомври, 2012, 20:01:31 »
http://heykelbg.com/index.php?controller=product&path=37&product_id=341

Перфектен за месо.  *palec* Реже учудващо добре още от опаковката си. Разфасова едно теле без нужда от сериозно точене, само няколко тръквания по едно масатче трамонтина колкото да се освежи малко.
Омазни ли се се дръжката се хлъзга леко, но не е болка за умиране.

 

ArmsBG OlightBG Batteryservice