Автор Тема: Японските кухненски ножове  (Прочетена 8096 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Boris Petrov

  • Гост
Японските кухненски ножове
« -: 22 Септември, 2012, 10:33:43 »
Здравейте,
Може ли някой да ми обясни разликите между видовете японски ножове и предназначението им в кухнята?
Благодаря предварително!
Борката
« Последна редакция: 24 Септември, 2012, 19:03:50 от Boris Petrov »

Неактивен heykel_nikolov

  • www.heykelbg.com
  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 1194
  • диагностициран
    • www.heykelbg.com
Японските кухненски ножов
« Отговор #1 -: 22 Септември, 2012, 10:59:10 »
http://www.mehr-als-werkzeug.de/page/31_07_00_00_produktinfo_messer.htm
Погледни ето този линк!Може да съм ти бил от полза!  ;) ;)

Boris Petrov

  • Гост
Японските кухненски ножове
« Отговор #2 -: 24 Септември, 2012, 19:06:00 »
Привет!
Благодаря за информацията. Ще поразровя още. Всякаква по-подробна информация за размерите и профила на ножовете би била полезна. Благодаря отново!
Поздрави!
Борката

Неактивен МИНЧО

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 432
  • диагностициран
Японските кухненски ножове
« Отговор #3 -: 01 Февруари, 2013, 12:20:19 »
Днес си взех това Сантоку на КАЙ


Това, което ми направи впечатление е, че профила на дръжката му не е обичайната за тази серия. Какво имам предвид. За нея пише, че: Дръжката е с типичното за KAI сечение с форма на кестен.Материалът от който е изработена комбинира полипропилен и бамбуков прах, което гарантира оптимална хигиена, поради антибактериалните свойства на бамбука., а тази е малко по-дебела и с форма на елипса. Като си взимах предния нож, той си беше с обичайната форма

Някоя да знае причината за тази разлика, която явно не е случайна и не е грешка на продавача?

ПП До сега си мислех, че ножа е с флат заточване, но се оказва, че е фин конвекс от гърба до вторичния скос.
« Последна редакция: 01 Февруари, 2013, 12:26:52 от МИНЧО »
Радостта от ниската цена трае много по-кратко, от разочарованието от ниското качество!

Неактивен simira

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 4
  • диагностициран
  • Скайп: нямам
Японските кухненски ножове
« Отговор #4 -: 31 Май, 2014, 19:22:28 »
И аз от днес съм собственик на 2 прекрасни кухненски японски ножа .
1.Hiro VG-10 Camel Bone Handle (Chocolate Brown)Petty 150mm 
2.SHIKI Damascus Premium Series  SKE-2  Petty 150mm "African Ebony Wood Handle"

http://www.japanesechefsknife.com/SPECIALS.html#Specials
http://www.japanesechefsknife.com/SHIKIDamascusSeries.html#SHIKIDamascusPremium
Ножовете са невероятни но и много остри .

Цялата поръчка стана за 6 дни и съм благодарен за инфото от някой колеги от форума. :)




« Последна редакция: 31 Май, 2014, 19:57:25 от Force »

Неактивен matsan

  • Прохождащ
  • **
  • Потребителско име: stoyan.doychinov
  • Публикации: 9
  • диагностициран
Японските кухненски ножове
« Отговор #5 -: 01 Юни, 2014, 10:32:20 »
Честото. Със здраве да си ги ползваш. Само не ми стана ясно защо 2 ножа Petty? иначе жена ми използва най-често него- щото бил най-малък и лек - от рязане на луканка до белене на картофи:))

Неактивен riboulovec

  • Младо куче
  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 1585
Японските кухненски ножове
« Отговор #6 -: 01 Юни, 2014, 23:22:46 »
Сигурно един за него и един за жената...Или пък ще ги сравнява .... ::) Честито!! *palec*
Копирано от Бринел:— При теб конкуренцията беше жестока — отвърна Ричър. — Докато десет години по-късно бяха останали само разни лекета.

Неактивен simira

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 4
  • диагностициран
  • Скайп: нямам
Японските кухненски ножове
« Отговор #7 -: 05 Юни, 2014, 16:53:32 »
 :)

Неактивен simira

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 4
  • диагностициран
  • Скайп: нямам
Японските кухненски ножове
« Отговор #8 -: 05 Юни, 2014, 17:34:32 »
Режат невероятно и са много остри , изпорезахме си пръстите с жената .

Неактивен EugDim

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 38
  • диагностициран
Японските кухненски ножове
« Отговор #9 -: 23 Март, 2017, 21:43:49 »
Здравейте!
За да не създавам нова тема, ще използвам заглавието:
какво ще кажете за този нож:
https://www.amazon.com/dp/B0153B4IDA/ref=wl_it_dp_o_pC_S_ttl?_encoding=UTF8&colid=1PAOOIGOGF87Q&coliid=IXJENKOKMKI8D
На добра цена е и е free shipping.
От интернет попадам на една класация за the best kitchen knives TOP 10. разликата със аналога му SHUN не е малка. А точно такъв дизайн търся и да е VG-10. но искам да  е на по-поносима цена ::) :D

 

ArmsBG OlightBG Batteryservice