Автор Тема: Nitecore TM03: Tiny Monster  (Прочетена 12956 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Marcinkov

 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 3639
Nitecore TM03: Tiny Monster
« -: 26 Октомври, 2016, 17:06:26 »
Привет колеги, напоследък заприходих няколко фенера и с риск сериозно да досадя, ще ви представя и последния от тях - Nitecore TM03 2800Lm. Въпросния фенер се явява последния модел от серията на NItecore "Tiny Monster", но пък е първия от тях който работи само с един акумулатор 18650. Това малко чудовище успява да изкара от себе си цели 2800 лумена и то само с една 18650 батерия. По-нататък ще споделя доколко това е плюс или минус.


Както повечето модели от серията Tiny-Monster, така и този пристига в обикновена, но практична картонена кутия с жълт стикер отпред. На стикера отпред са изписани и повечето данни на фенера, тук липсва по-лъскавото излъчване на стандартните за фирмата кутии с жълто-черни цветове. Комплекта е стандартен, включвайки фенера, един брой фирмен високотоков 18650 акумулатор, калъфчето за него, резервен О-ринг и инструкция за употреба плюс рекламни материали. Веднага прави впечатление липсата на връзка за ръка, но както ще видите от снимките, никъде по фенера няма отвор предвиден за такава.


ТТ данни:

 *Далекобойност: 289m.
 * Интензитет: 21000cd
 * Водоустойчив по IPX8 стандарта (работи под вода до 2м. дълбочина)
 *Удароустойчивост: падане от 1,5 метра върху твърда повърхност.
 *Tяло от авиационен алуминий с тип III твърдо анодно покритие.
 * LED: 1 x Cree XHP 70 (CW)
 * Поддържани батерии: 1 x 18650
 * Размери: 159мм. (Дължина), 40мм. (Диаметър на главата)
 *Тегло:213гр. (без батериите)


Калъфът на фенера е изработен много качествено и има прикрепен платмасов D-ring към него, като също така е и съвместим със Molle системите за закачане.
Първото впечатление е: Каква голяма глава има фенерът, тя е толкова масивна, че дължината и е почти толкова колкото и на останалата част на фенера, разбира се това се дължи на огромния диод(CREE XHP70 LED) инсталиран в нея и спешната нужда от охлаждането му. Въпреки леко странните пропорции, фенери си ми харесва изключително много, комбинацията от голямата глава, охлаждащите ребра и стоманената корона му придават един агресивен тактически вид. Плюс това ребрата за охлаждане пречат и за лесното търкаляне по гладки повърхности. Изобщо целия фенер дава едно усещане за тежест и здравина, което аз така много харесвам при този форм фактор. Анодацията е на много добро ниво, като накатката не е супер агресивна, но пък е достатъчна за страхотен и стабилен хват. Щеше ми се да има тактически ринг за захват тип Пура, но Найткор са решили да си го спестят. Никъде по тялото на фенера няма отвор за връзка за ръка, което е доста изненадващо, предвид по-масивното тяло и по-голямото му тегло съответно.Стигаме и до диода на фенера, който се явява и звездата на шоуто тъй като благодарение на него ми паднаха пломбите от кеф. Cree XHP 70 (CW) е най-големия от новото поколение диоди на Cree и съответно и най-претенциозен към акумулаторите, които го захранват. Реално той е съвкупност от четири на брой от добре познатите ни като качества и размер XM-L диоди, събрани в едно и свети по-скоро нашироко отколкото надалече. При Nitecore TM03 обаче, рефлектора е значително дълбок и масивен и въпреки въпросния диод и набразден(текстуриран) рефлектор далекобойността никак не е за подценяваме. В комбинация от мощния диод и неговите 2800 лумена и дълбокия и масивен рефлектор фенера осветява хем супер широко, хем хвърля и на повече отколкото се надявах. Заради топлината която отделя диода, от Найткор са направили и рефлектор в рефлектора, за да може да има един вид допълнително охлаждане, защото пускайки най-високия режим от 2800 лумена, фенера започва сериозно да грее. При над 50 градуса Темоконтрола се включва и сваля мощността, за това зимата е чуден период за светене на високи нива.
Лъчът има сравнително малък хотсопт предвид диодът, който е инсталиран. Лъчът не лишен от кръгове, като има и жълто/зелен кръг по края, за щастие няма PWM на нито един от режимите. Снимката е от Интернет.
Батерията с която може да се види цялата прелест и мощ на фенера върви към комплекта и за съжаление с друг тип 18650 или IMR 18650 акумулатор няма да могат да се достигат високите режими. Добро решение за Найткор, за да могат да си пласират батериите по 20$. Самият акумулатор е с вграден плюс и минус отпред, но какъв е капацитета му не мога да кажа. От фирмата го водят IMR, но както се убедихме това далече не е така, но силно се надявам да са сложили от най-добрите NCR-ки от 3500Mah. Защото тук идва и проблема, че 18650 нямат достатъчния капацитет за да поддържат по-дълги времена на светене във високите режими за този вид диоди. Тук имаше и много фенове на фенерите, които предпочитаха фенера да е с по-големия формат от 26650, който определено дава повече сок и с него рънтаймите щяха значително да се подобрят. Лично аз никога не съм бил привърженик на 26650 заради по-големия размер и тегло, като за този тип фенери 18650 е златната среда. Никога не е късно от Найткор да измислят и някакъв подобен модел, но да е захранван от топузчето 26650, така всички ще бъдат доволни.

Както и в бомбаджиийския им модел, така и тук дебелината на тръбата на фенера е супер солидните 3,5мм, от където идва и част от по-сериозното тегло на фенера.
Понеже фенерът няма страничен бутон за управление на режимите, от Nitecore са сложили такъв отзад на капачката до бутона за включване и изключване. Това е едно решение, което използват и Klarius и той дава допълнителна гъвкавост при боравене с тактическите фенери и спестява въртенето на главата с цел смяна на режимите. Има и малка вероятност това да е и най-слабата точка при изтърване на фенера, но това само времето ще покаже. За да сте сигурни че фенера няма да се активира инцидентно, просто развийте леко капачката отзад.

Самата работа с фенера е доста лесна и интуитивна, за сметка обаче на смяната на различните видове режими на управление, които са два на брой - Suppressing Light Mode и Strobe Ready Mode. Тука заигравката е адски странна и "леко" затормозяваща, когато искате да преминете от да кажем Suppressing Mode към Strobe Ready Mode, трябва да изключите фенера, след което да извадите батерията и в рамките на една минута да я поставите отново. След което затягайки капачката държите бутона за смяната на режимите натиснат, докато затегнете капачката докрай. Фенерът трябва да премигне два пъти, което означава че вече сте в Strobe Ready Mode и един път ако преминавате към Suppressing Light Mode. Какво да ви кажа, получава се любопитна случка и нужда от известна сръчност и нерви. Ако акумулаторът е под 3,7V, смяната между режимите е невъзможна.

Suppressing Light Mode отдава предимство на мигновения достъп до Турбо режима. От всяко едно положение на фенера, натискайки плоския бутон за смяна на режимите за малко повече от 0,2 секунди се влиза в Турбо режима, двоен бърз клик на същия бутон и се отива Строб режим. При последващо натискане на бутона се преминава в последния използван режим по памет.

Strobe Ready Mode, както се разбира отдава преимущество на Строб режима. При задържане на бутона за повече от 0,2 секунди се влиза в Строб режим и при последващо отпускане на бутона се връща на последния използван режим. Двоен клик е достъп до Турбо режима, последващо натискане връща в последния запаметен режим.

Главния тактически бутон служи за включване и изключване на фенера, както и за бързо пускане без клик. Той си има и LED сигнализация за напрежението на батерията, когато при затягане на капачката, бутона пресветне то:

Три мигания е заряд над 50%
Две мигания е заряд под 50%
Едно е заряд под 10%
Внимание: Понеже смяната на режимите е в последователност Нисък - Среден - Силен - Турбо, а съответно тя се осъществява с бутона за смяната на режимите, то е много възможно при по-бързо изреждане в тази последователност, да влезете в Строб режим, тъй като за него е необходим бърз двоен клик. Изобщо стана едно мазало, особено на първо четене.

И понеже досега се плюнчих за режимите, а не съм ги показал ето и една снимка за онагледяване на стойностите. Държа да подчертая липсата на истински слаб режим, което мен изобщо не ме бърка, тъй като си имам достатъчно фенери с такива режими, а на този модел силата му е другаде.
За да приключа ще кажа че това е най-брутално светещия тактик на който съм попадал до момента и въпреки че акумулаторът който използва не е най-добрия вариант за диода му, то кефа от светенето с него е убийствен. За да се убедите какъв звяр е всъщност, просто трябва да го видите как свети на живо, само от приказки не може да се добие реална предства, същото важи и за биймшотовете. Те дават идея за какво иде реч, но пак не е същото.Моля да ме извините за многото снимки накрая, но луд умора няма!

« Последна редакция: 26 Октомври, 2016, 17:41:43 от Marcinkov »

Неактивен ko54

 • Водолей
 • Старо куче
 • *****
 • Публикации: 1756
 • диагностициран
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #1 -: 26 Октомври, 2016, 18:18:30 »
Хубав фенер, честито!  :nabira:

Струва ми се, че 18650 е слаб за този 32-ватов диод.
26650, с капацитет 5000 mAh,  би бил много по-добър откъм рънтайми. Е, ще е малко по-дебел и по-тежък с 50-70 грама, ама си заслужава. имхо.

Nitecore са хитреци и се опитват да еват комара във въздуха. Турили са вътре 10-амперов Panasonic NCR18650PF с капацитет 2900 mAh със защита и го продават на хубави небългарски цени.
Макар, че вече всички фирми правят така.
Но можеха вътре да сложат поне 10 A Sanyo GA, LG MJ1 и Samsung 35E, всичките с 3500 mAh, и пак да ги продават по 20 долара.


Sorry but you are not allowed to view spoiler contents.
Там където всички мислят еднакво - никой не мисли много.

Неактивен Marcinkov

 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 3639
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #2 -: 26 Октомври, 2016, 18:24:49 »
За капацитета съм съгласен че трябваше да е 3500mah, обаче ако беше с 26650, никога нямаше да го взема.
« Последна редакция: 26 Октомври, 2016, 18:49:54 от Marcinkov »

Неактивен ko54

 • Водолей
 • Старо куче
 • *****
 • Публикации: 1756
 • диагностициран
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #3 -: 26 Октомври, 2016, 18:56:10 »
За капацитета съм съгласен че трябваше да е 3500mah, обаче ако беше с 26650, никога нямаше да го взема.

Да, с 26650 нямаше да изглежда като симпатична попова лъжичка.  :green:
Там където всички мислят еднакво - никой не мисли много.

Божо

 • Гост
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #4 -: 26 Октомври, 2016, 19:11:02 »
Честито! Такъв звяр в джоба ще е баси кефа  :nabira:
И 20 минути да изкара на турбо, пак е супер.

Неактивен POCEH KOCEB

 • наблюдател
 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1220
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #5 -: 26 Октомври, 2016, 19:21:07 »
Браво за ревюто, снимките са доста информативни, изглежда доста добър. Щеше ми се да е с плосък, цилиндричен контакт за батерията в капачката, както са Скилхънтите, с тоя форм фактор се е утрепал за нещо дълго. Не съм сигурен, че разбрах правилно - с 3400мач батерия по-дълго ли ще свети в турбо и изобщо ще свети ли ? Питам защото след казаното за двуполюсният фронт на оригиналната батерия не ми стана ясно дали ще работи с други 18650 батерии ... Не че ми е толкова фатално де... Пробвал ли си го след колко време му се включва термичната защита на малко по-топло време ?
Μολων λαβε !

Неактивен Marcinkov

 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 3639
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #6 -: 26 Октомври, 2016, 19:36:57 »
Колкото е по-топло, толкова по-бързо ще му се включи термоконтрола и обратно. Не съм сигурен че и минута ще издържи преди да се намеси.

Неактивен OLIGHT

 • Член на сдружението
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1811
 • диагностициран
  • OLIGHT BULGARIA
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #7 -: 27 Октомври, 2016, 08:02:14 »
Щеше ми се да е с плосък, цилиндричен контакт за батерията в капачката, както са Скилхънтите, с тоя форм фактор се е утрепал за нещо дълго.
Особено, ако от фирмата се бяха сетили да фрезоват корпуса поне на едно място (да кажем в средата) в инчов размер...  ;)
По този начин, хем нямаше да загубят много маса (от гледна точка на охлаждането към корпуса), хем щяха да улеснят генерално прикрепянето, към някоя гърмяща пръчка...

Неактивен POCEH KOCEB

 • наблюдател
 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1220
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #8 -: 27 Октомври, 2016, 18:33:04 »
Battery Junction му дават размер на тялото 1.18" което сигурно ще влезе в повечето държатели, проблема е с капачката ( както и при други "тактически" фенери). Няма начин да се вкара фенера в QR холдър освен ако не му се махне капачката... Както със всичко друго, и тука има компромис... Аз за това харесвам М18 Страйкър-а, влиза в добър QR холдър без да му се сваля капачката, 800лм са достатъчни за да осветява и води на 50тина метра дори и в толкова влажна среда като при мене, където светлината се поглъща яко...
Абе, един фенер трябва да е мислен малко повече преди да се боядиса черен и да му се лепне "тактическият" надпис. Аз лично не бих се интересувал колко ще се нагрява ако ми бяха дали малко повече възможност да свети на макс по-дълго, щото ако седи на тоягата отпред, какво ми пука дали ще се нагрява ?
За тоя найткор има ли remote switch изобщо ? Иначе много ми харесва като възможности и също така с режима на превключване отзад, само не ми харесва че двете копчета са едно до друго, лично мнение е  но аз намирам копче в страни на капачката за оптимално при превключване на режимите, по интуитивно е поне за мене, за други не знам.
Μολων λαβε !

Неактивен POCEH KOCEB

 • наблюдател
 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1220
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #9 -: 27 Октомври, 2016, 18:36:28 »
Колкото е по-топло, толкова по-бързо ще му се включи термоконтрола и обратно. Не съм сигурен че и минута ще издържи преди да се намеси.
Що не го пробваш и да засечеш ? За общото дело, един вид ( да знам дали да купувам, ха ха ха )...  :green:
На какъв режим минава след като слезе надолу от Турбо ? Не можах да видя тая информация никъде... Не разбрах също с нормални 18650 3400мах колко и как ще свети ?
Μολων λαβε !

Неактивен POCEH KOCEB

 • наблюдател
 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1220
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #10 -: 27 Октомври, 2016, 18:52:47 »
Дропа го дават след около 3мин, според това ревю: Nitecore TM03

(надявам се марчинков да не се ссърди за сопълнението към неговият пост)
3мин са си 3 минути, щеше ми се да не пада на 20% но колкото е - толкова, все пак по-нормалният за работа режим от 1350лм го дават (предполагаемо) да духа за 45мин което е доста добре,
би ми вършил работа в колата...
Μολων λαβε !

Неактивен Marcinkov

 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 3639
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #11 -: 27 Октомври, 2016, 19:06:41 »
Не съм чел да има remote switch, но видях при Klarus XT11GT, а той е доста подобен като управление отзад.
Този просто няма да стига последните два най-мощни режима със стандартната 18650, ще стои на слаб и среден(проверено). Пробата ще я направя скоро, защото днес ще ми трябва свеж акумулатор.

Ето го и Клариуса, той върви с "най-капацитетната" батерия 3500mah в комплекта:


Неактивен Marcinkov

 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 3639
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #12 -: 28 Октомври, 2016, 00:51:42 »
Пробвах фенера на макс, свети над две минути без да свали забележимо за мен, но това не означава че не е имало известен степдаун, просто може да е недоловим за очите ми. Иначе след светене навън във тъмното, ще кажа че до момента не съм попадал на такова нещо, просто наистина трябва да се види. Това чудо свети колкото фенери с много по-големи рефлектори и някои от тях ги отвява без дори да се замисли. Знам че сравнението не е никак коректно, но мой познат беше с Олайт M20SX Javelot и като свети с него, след това пуснахме и TM03. Олайта все едно го нямаше, такава бе разликата, почти като да сравниш старите фенери с новите. Разбира се това е преувеличение от мен, но иначе няма как да ви опиша разликата.

Божо

 • Гост
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #13 -: 28 Октомври, 2016, 15:43:53 »
Значи много лошо зарибяваш с тоя фенер, а Коледните празници идват  :D  :nabira:

Неактивен POCEH KOCEB

 • наблюдател
 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1220
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #14 -: 28 Октомври, 2016, 17:14:17 »
Сега остава само да се разбере колко свети с нормални 18650 батерии на нормалните (не-Турбо) режими...
Μολων λαβε !

Неактивен Marcinkov

 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 3639
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #15 -: 28 Октомври, 2016, 19:10:58 »
Зле е, качва до първите два режима с нормална 18650.

Неактивен ko54

 • Водолей
 • Старо куче
 • *****
 • Публикации: 1756
 • диагностициран
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #16 -: 28 Октомври, 2016, 19:47:26 »
Зле е, качва до първите два режима с нормална 18650.

Логично, Найткор са извели 2-ри минус на акумулатора откъм плюса и ако този втори минус не прави контакт с подобния външен специален пръстен на платката в главата - отрязва турбото.
Направили са го така, защото в турбо фенерът смуче над 6 Ампера и са необходими високотокови акумулатори, минимум като този, който са сложили - 10 амперов Panasonic NCR18650PF.
Грижа за потребителя, да го ева.

Щото има потребители, които веднага ще ръгнат обикновени и даже менте-сини/червени/пимбяни-акумулатори, а както знаем всички бели от сорта на запалени или гръмнали акумулатори стават с тях.
Т.е. с менте-акумулатор фенерът би се превърнал в потенциална ръчна немска граната от ВСВ, даже и дизайнът на фенера напомня на граната, имхо.  :green:
Там където всички мислят еднакво - никой не мисли много.

Неактивен StillOpossum

 • Баш майсторите
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 572
  • Ситалк - исторически реконструкции
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #17 -: 29 Октомври, 2016, 20:04:54 »
..........Аз лично не бих се интересувал колко ще се нагрява ако ми бяха дали малко повече възможност да свети на макс по-дълго, щото ако седи на тоягата отпред, какво ми пука дали ще се нагрява ?
.................
На никой не му пука, затова слагат термоконтрол, за да карат по-дълго фенерите от момента „я, я, виж колко яко свети“.

Неактивен Marcinkov

 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 3639
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #18 -: 30 Октомври, 2016, 00:10:04 »
Колегата Fisher е измерил следните стойности на различните режими:

Турбо - 3100 лумена/3030 лумена след 30сек.

Висок - 1640 лумена

Среден - 535 лумена

Слаб - 51 лумена

Степдаун след 2,5 мин.« Последна редакция: 30 Октомври, 2016, 00:47:42 от Marcinkov »

Божо

 • Гост
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #19 -: 30 Октомври, 2016, 01:11:40 »
Баси звяра е тоя фенер! Батерисървиз все още го нямат, дано да го докарат за да го разгледам  :punk:

Неактивен Marcinkov

 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 3639
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #20 -: 30 Октомври, 2016, 01:54:37 »
Колегата, който може би е и шефа, беше в Китай и ми звъннаха защото знаеха че проявявам интерес и ми каза че може да взема една или две бройки на връщане и така дойде. Модела е имал някакъв проблем с електрониката и затова Батърисървис се въздържаха да го вкарат като излезе и при посещението на колегата се е разбрало че вече всичко е коригирано и аз се възползвах. Сега съм поръчал няколко Sanyo NCR18650GA 3500mAh 10A Button Top, да видим дали ще може с тях да подпали мощните режими, че с тоя фирмения акумулатор се спъват нещата.

Неактивен POCEH KOCEB

 • наблюдател
 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1220
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #21 -: 30 Октомври, 2016, 02:24:26 »
Зле е, качва до първите два режима с нормална 18650.
Правилно ли да разбирам, че с  нормалните 18650 качва 40 и 550 но не включва 1350 лумена режима ?
То не е проблем да се вземат две от двуполюсните батерии макар че от това как аз използвам тея фенери, не мисля, че ще имам чак толкова наложителна нужда от смяна на две батерии една след друга.

Да питам, тая батерия я дават 10амп, някой има ли информация каква и и дали си заслужава да се взима, също така, дали ще работи добре в нормални фенери, като например М21 на Олайт ?
https://www.amazon.com/ORBTRONIC-PROTECTED-Rechargeable-Performance-Batteries/dp/B00CAD6AUE/ref=pd_lpo_468_bs_t_2?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=MXD6HSR8HBAY9713AACG
« Последна редакция: 30 Октомври, 2016, 02:28:08 от POCEH KOCEB »
Μολων λαβε !

Неактивен Marcinkov

 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 3639
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #22 -: 30 Октомври, 2016, 02:41:33 »
Със нормална 18650 стига до втория режим, двата най-силни само с фирмената на Найткор. Има вероятност да не подкара мощните режими и с високотоков акумулатор, като дойдат Саниото ще споделя, какво се случва.

Неактивен riboulovec

 • Младо куче
 • Старо куче
 • *****
 • Публикации: 1586
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #23 -: 30 Октомври, 2016, 03:07:52 »
Правилно ли да разбирам, че с  нормалните 18650 качва 40 и 550 но не включва 1350 лумена режима ?
То не е проблем да се вземат две от двуполюсните батерии макар че от това как аз използвам тея фенери, не мисля, че ще имам чак толкова наложителна нужда от смяна на две батерии една след друга.

Да питам, тая батерия я дават 10амп, някой има ли информация каква и и дали си заслужава да се взима, също така, дали ще работи добре в нормални фенери, като например М21 на Олайт ?
https://www.amazon.com/ORBTRONIC-PROTECTED-Rechargeable-Performance-Batteries/dp/B00CAD6AUE/ref=pd_lpo_468_bs_t_2?_encoding=UTF8&psc=1&refRID=MXD6HSR8HBAY9713AACG


Тези батерии са супер скъпи.Четири фирми произвеждат литий-йон акумулатори в света вече.Самсунг,Сони,ЛГ и Панасоник.
Всичко друго е преоблечено, незнайно, или менте.10 Ампера батерия, за фенер не знам дали е нужна,едва ли.
Най добре питай Ко54,пич е и много разбира.
А пък нормални 18650 и ненормални такива няма,всички си имат технически показатели според нуждите на устройството.
Копирано от Бринел:— При теб конкуренцията беше жестока — отвърна Ричър. — Докато десет години по-късно бяха останали само разни лекета.

Неактивен Marcinkov

 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 3639
Nitecore TM03: Tiny Monster
« Отговор #24 -: 30 Октомври, 2016, 03:27:03 »
Така наречените нормални акумулатори са масовите никел-кобалт18650b на Панасоник 5А, което не е достатъчно за Cree XHP-70, затова се налага да се ползват 10А като Sanyo NCR18650GA, за да стигнеш високите режими.   

 

ArmsBG OlightBG Batteryservice