Колега, може би изработката изисква малко повече визуално подобрение, но като функция ножа би трябвало да си работи без проблем.
Би било добре ако първите две снимки с основата на острието са по-ясни и ако беше снимал в едър план ножа в
заключено положение - с отворено острие.
Когато острието е заключено в тоя тип заключване, достатъчно е повърхноста на лока да захапе дори милиметър в изреза на основата на острието ( точка А).
Без значение дали двете повърхности контактуват изцяло по хоризонтала, или само от едната страна, пружината ти дава усилие надолу, навътре в изреза,
без да натиснеш пружинта няма как да отключиш острието, нито то само ще се отключи.
Контакта в точка А ти осигурява остието да не може да се затвори.

По долната снимка - Ако локбара опира в изреза на острието в която и да е точка ( ако не по цялата повърхност) на зелената линия,
м-у двете червени линии, и локбара потъва в изреза поне милиметър, както е на горната снимка, аз поне не мисля, че имаш проблем.

Точка В подпира острието когато натискаш по режещата повърхност и разпределя усилието м-у оста на локбара и оста на острието.
Пак - дори и двете повърхности в точка В да не контактуват по хоризонтала с цялата си широчина,
усилието бута точката на допир надолу по дъгата а както виждаш тя прогресивно навлиза към материала.
Това осигурява обиране на луфта дори и повърхностите да са износени.
Тоя тип локове обикновенно са саморегулиращи се и аз поне не съм срещал луфтове на мойте ножове с баклокове или триади.