Автор Тема: Ganzo G803  (Прочетена 5602 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен erosennin

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 92
 • Reputation Power: 24
 • erosennin няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« -: 16 Ноември, 2017, 10:52:15 »
Здравейте колеги темата съдържа продуктово позициониране, днес ще се опитам да направя частично представяне на нож, предоставен благодарение на колегата Yasenf, и неговата чудесна инициатива за сътрудничество между форума и онлайн магазина магазина Gearbest.com, ето и  препратка към темата във форума.

Ще си позволя да споделя набързо малко предистория.
Gearbest имат не малко разнообразие, предимно на електроника, пазарувал съм няколко пъти от магазина и до сега всичко е било наред със сравнително бърза доставка от 10 до 30 календарни дени. Като единственото негативно, с което съм се сблъсквал е номера за проследяване, конкретно за G803 номера беше нещо от рода на Q12165...XX, след като прочетох разбрах, че Q1 замества страната към която е пратен, а XX пощенската служба, от която е изпратен.
Ето как започна всичко, в началото на октомври получих email с промоции и промоционалната цена на модела Ganzo G8012 ми хвана окото, много ми напомни на Gerber LMF, единственият нож за оцеляване, койсто съм притежавал. Имал съм досег със сгъваеми ножове на Ganzo и са се представяли чудесно за цената си, бях изпуснал промоцията и реших да пиша в темата и за мой късмет от Gearbest взеха, че ми пратиха бройка от по-новият модел G803, на места се среща и като новата марка на Ganzo - Firebird F803. Три седмици по-късно, получих известието за пратка, в бързането при попълване на адреса бях си объркал последната цифра и бях дал съдедният апартамент, но в крайна сметка в събота от 6:50 чаках пред пощата като, американец за айфон. В 7:05 вече го взех, по външната кутия имаше малко щети, но вътре пратката беше добре опакована и нямаше нищо по нейната кутия.Най-накрая започваме с малко сухи мерки и теглилки:
8Cr13Mov @ 57-58 HRC
От върха до началото на дръжката 115мм.
от върха до началото до края на режещият ръб 100мм.
обща дължина 245мм.
Дебелина на клина 5мм.
Широчина:33мм.
Тегло 200гр.
Тегло на канията 140гр.

Ето няколко снимки на предлаганите цветове.
Но да продължим с представянето. Още същият ден като го взех, продължих към работа, беше ми първият ден от смяната и носех закуска за колегите да го почерпя, за миналият ми имен ден. Бях приготвил баница, лютеница, луканки и суджуци, перфектни тестови материали за ножа.
Пристигайки първата ми работа беше да го разопаковам, и огледам, ножа дойде много добре заточен, без мустак или каквито и да е проблеми по режещият ръб, несиметрично сведен, но режеше хартия за принтер 80 гр/кв.м и бръснеше косми с отскок, едно бързо измиване и започнахме с баницата, намазахме и няколко филии с лютеница, и започна най-хубавата част, рязането на луканката и точно в този момент ми влезна обаждане, за около 15-20 мин всичко беше ометено, добре че остана суджука, че да има и някоя друга снимка.

Резултатите от теста бяха приятна изненада, очаквах при такава дебелина да цепи, а не да реже, но широчината си каза думата и беше по-тънко сведен(скоса започва от 10 мм) от очакваното и доста прилично ряза, пак широчината помогна за мазането на филии. При сушениците рязането на максимално тънки парчета(като хартиени) беше голяма мъка, малко по-дебели(и все още тънки) беше почти без усилие. Малко преди края забелязах няколко проблясъка и нащърбявания, дорязах суджука с форумният и той също успя да се нащърби.

С няколко тръквания на колана неща пак си влезнаха в норма и пак режеше хартия, с леко задиране на 1 място, и степента на бръснене беше почти не променена.

По-късно 2/3 от голямата кутия, в която беше беше нарязана, като идеята беше да видим картона и тиксото до каква степен ще го затъпят, получиха се около 50-60 парчета.След теста проблясъците и нащърбяванията бяха се увеличили, не бръснеше, и много, много трудно режеше хартия. До колкото съм се сблъсквал със стoманата в изпълнение на spyderco и kershow, представянето беше по-добро, но тук трябва да отдам и факта, че геометрията е друга и е със заводска заточка. За мое голямо учудване колана пак успя да по-закърпи положението, като вече рязането на хартия беше по-лесно, но пак не беше като преди, реших да го мина на строп с кафява и след това със зелена паста, е тук вече не можех да повярвам само с десетина движения, ножа беше почти като нов, режеше хартия, бръснеше и въобще не се усещаха с нокът предните нащърбявания и проблясъците вече не се виждаха. Не ми остава време за нещо по-сериозни и затова тези дни е ползван главно за кухненски цели, да нареже пържолите, да обели и нареже цвекло и ябълка, да нареже зелка, но както се очаква за кухненски цели е дебело сведен и стигне ли се до гърба е повече цепене от колкото рязане. Повече информация за стоманата как се държи ще има след по-интензивно ползване и няколко заточвания, с това до тук свършват наблюденията ми относно режещият ръб, и преминаваме към другите екстри.

Ganzo/Firebird решили да сложат черно покритие на острието, като се има предвид стоманата, е по-скоро търсен тактически визуален ефект от колкото функционален. На гърба има част която е изрязана и без покритие, за да може да се ползва с магнезиева/феродна запалка и върши чудесна работа. Като забележка трябва да се отбележи, че канията има предвидено място за запалка, но не идва в комплект, нито е упоменато какъв размер запалка побира.

Друго нещо което много ми допада е чойлът, достатъчно дълбок за здраво захващане, нещо повече браво на производителя, че не е оставил режещият ръб да е на 90°, а е изнесен напред, при други ножове с чойл ми се е налагало да ги минавам с пила, за да се получи така, понеже при захващане този ръб, лесно може да ни пореже. При по-интензивно ползване ще видим дали ще се наложи да се пилне и този леко.

Минаваме към дръжката, от към ергономия е добре за сега, обособени легла за показалец и среден пръст, в моят случай пасват добре, при интензивно ползване ще си проличи по-подробно, колкото до изработката от към острието започва със солидна пластмаса, минаващи през нея 2 отвора като идеята им е да може да се връзва като копие, функция станала модерна покрай ножовете на Bear Grylls, аз лично имам известни съмнения относно как това ще влияе на конструкцията и здравината. Между тях се намира зелен кръг, леко изпъкнали, спoред мен за да предадат допълнително сцепление като са в канията, освен това са със фосфоресцираш ефекt, тоест светещ в тъмното, но е доста слаб, на задният край на дръжката отново имаме солидна пластмаса, като този път формата на фосфоресциращият елемент е друга, освен това имаме и отвор за темляк/връвчица, и не на последно място завършва с тапа за чупене на стъкла, до колко е ефективна вероятно никога няма да разбера, имам известни съмнения дали при захват в края на дръжката в комбинация със силова работа няма да причинява дискомфорт, но отново ще си проличи след време. Като изключим краищата на дръжката, по средата намираме гума, която има много интересна насечка, и придава добро сцепление, като миех ножа и го ползвах във кухнята, нямах никакъв проблем със сцеплението, лесно се и подсушава, имам някакви съмнения относно колко време ще издържи.

Ред е на канията, състои се от пластмасова част с покритие подобно на дръжката(или поне така ми се струва на мен), но доста по-тънко, напасването за добро, няма движение и вдъхва увереност. В предната част на канията има интегрирано място за магнезиева/феродна запалка, с диаметър 6мм, но тук за мен е доста неадекватно направена защото виси надолу и след известно ползване като не влиза плътно като нищо ще се изгуби. Отстрани има режач за колани/въже, при проба върху паракорд и въже за простор се справя прилично. От задната страна имаме малко диамантено точило, тръкнах 1-2 кухненски ножа на него доста агресивно работи, но е нормално, все пак е ново и не мога да определя колко е фино, предполагам около 400-600. Диамантената пластина е захваната с няколко болта, които правят заточването странно движението върху пластината, предполагам е сменяема, и обвита с велкро лента, отново предполагам е за да не се търка в панталона като се носи. Пластмасовата част на канията виси на найлонова лента, която изглежда доста здрава и стабилно захваната, има велкро за да захване острието още по-стабилно.Изводи от първа част.
Ножа е добре изработен, като изключим неравномерният режещ ръб и малките забелeжки в дизайна, се очертава много добър бюджетен нож. Лично на мен много ми напомня на Gerber LMF II, бих казал легендарен модел, а защо не и първообраз на много ножoве за оцеляване, като бивш собственик, имам някаква носталгия към модела, откривам и няколко подобрения, като премахната серетация, предпазителя от горната страна на дръжката е минимален и все така с добро сцепление, като недостатък спрямо Gerber-a е точилото, за мен на тази позиция е много странно избрана.

Сега остава да намеря и време за втора част и ще споделя още впечатления, като е нож за оцеляване очаквам че ще се справя с лекото с доста задачи, но ще си покаже.

Искам да изразя благодарности към Ясен за инициативата, дано да е първият от много ножове представени във форума ни.

Ако ножа ви е харесал, може да бъде закупен от GearBest.com, като моят съвет е преди това пишете в темата, може да има някакво намаление.

GEARBEST thank you for the knife!

Неактивен nacmopa

 • Предозиран
 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 129
 • Reputation Power: 709
 • nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.
 • Стоманено-мозъчно разстройство
Ganzo G803
« Отговор #1 -: 17 Ноември, 2017, 00:07:29 »
Колега, честито за новата придобивка!  :) Дълго да си го ползваш и много да му се радваш!
 Много увлекателно представяне.  :nabira:
Докато го четох с интерес, почти почувствах емоцията, че все едно аз съм негов притежател  *palec*. Качвай смело ревюто в сайта на Gearbest. С гаранция покрай теб този нож ще спечели нови фенове и ще направят повече продажби!  :) 
С интерес очаквам да прочета за нови впечатления и наблюдения.
На мен това Ganzo като че ли повече ми наподобява на Gerber Bear Grylls Ultimate Pro Fine Edge Fixed Blade Knife със съответните вариации и модификации, отколкото на LMF II. Има някакви разлики при дължина на острие, височина на скоса, корем, върх, край на дръжката, допълнителни функции към канията и т.н., в което естествено няма нищо лошо. Точно те правят ножа не пълно геометрично и визуално копие на оригинала под друг бард, както е случая при доста от сгъваемите ножове на Ganzo, а нож със собствено разпознаваемо излъчване. Тези китайци при сгъваемите модели имат прилично съотношение цена-качество. Дано и при фиксовете е така  *нинджа*. В този конкретен случай разликата в цената между китаеца и американеца и около 3 пъти  :).
Желязо в кръвта и кръв по желязото

Неактивен erosennin

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 92
 • Reputation Power: 24
 • erosennin няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #2 -: 17 Ноември, 2017, 23:49:41 »
Благодаря, за ревюто, има и част 2, а може и 3.
Иначе манията по оцеляване не е започнала от Bear Grylls, но точно покрай скандалите с него получи много голям отзвук и повечето хора, не запознати те, си взимат точно нож от серията му, а дали е правен въобще от Gerber е друга тема. Ganzo-то си има и плюсове и минуси, за мен лично, дръжката е по-удобна, поне спрямо старите версии със серетацията, но дизайна за запалката за мен поне е абсурден и мисля, че за 5 минути и е загубена.

Тази вечер успя да се сбори и с парче тиква и нормално, влиза около 15мм и след това не реже, а цепи, или аз толкова си мога.
Неактивен AFA

 • Старо куче
 • *****
 • Публикации: 170
 • Reputation Power: 1004
 • AFA има аура около него.AFA има аура около него.AFA има аура около него.AFA има аура около него.AFA има аура около него.AFA има аура около него.AFA има аура около него.AFA има аура около него.AFA има аура около него.AFA има аура около него.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #3 -: 18 Ноември, 2017, 11:58:03 »
Тиквата е сериозен тест за всеки нож. Особено някоя по - голяма. Не толкова за износоустойчивост, а до това как влиза и реже. Структурата на тиквата е доста плътна, а Ганзото е въздебеличко и за това цепи. Не е до умения, а в случая до обект за рязане.

Неактивен vargo

 • Напреднал
 • ****
 • Публикации: 92
 • Reputation Power: 52
 • vargo няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #4 -: 18 Ноември, 2017, 18:55:26 »
Имам няколко ножа предимно на Спайдърко и Кършоу със стомана 8cr13mov -та ми е чудно и някак си невъзможно да си представя нож да се затъпи и дори нащърби от рязане на сушеница ... :??? Не е само до дебелия скос или  ТО му е калпава или изобщо не е от такава стомана .Ганзо -малко -много станаха брандирана фирма която си държи на качеството макар да предлага предимно продукти с краден дизайн -та и за това ми е чудно да пускат нож със стомана мекица ....макар ,че  щом оригиналния Гербер е мекица на квадрат -що и този да е по назад ... ::)

Неактивен erosennin

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 92
 • Reputation Power: 24
 • erosennin няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #5 -: 24 Ноември, 2017, 08:39:18 »
Под нащърбване нямам предвид отчупване, а по-дълбок проблясък, усещаш се добре с нокът, а не само видим. Иначе обикновено по-сериозни щети има, когато вътре има попаднали кости...
Бяха ми дали 1 сушеница преди време, трябва да е държиш 30 секунди да омекне за да може да почне да се дъвчи, тя успя да такова мамата на 3V, M4 и S90V.


Понеже това е нож предоставен за форума, а и тази седмица пак нямам време за тестове, ако някой от Софийската група има желание, мога да му го предоставя, та да го тества уикенда.

Неактивен Косача

 • Член на сдружението
 • Общо събрание
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1131
 • Reputation Power: 3002
 • Косача внушава благоговение!Косача внушава благоговение!Косача внушава благоговение!Косача внушава благоговение!Косача внушава благоговение!Косача внушава благоговение!Косача внушава благоговение!Косача внушава благоговение!Косача внушава благоговение!Косача внушава благоговение!Косача внушава благоговение!Косача внушава благоговение!
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #6 -: 27 Ноември, 2017, 22:24:08 »
Под нащърбване нямам предвид отчупване, а по-дълбок проблясък, усещаш се добре с нокът, а  ако някой от Софийската група има желание, мога да му го предоставя, та да го тества уикенда.
Бих го тествал,но малко-по нататък като има свободно време.
Paradise is where I am.

Неактивен erosennin

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 92
 • Reputation Power: 24
 • erosennin няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #7 -: 28 Ноември, 2017, 18:00:31 »
Бих го тествал,но малко-по нататък като има свободно време.

Няма проблеми, тъкмо при по-студено време ще си проличи дали наистина става за оцеляване, а този уикенд познати ще колят теле и ножа ще ходи да помага в последващото разпределяне и консервиране, ще видим как ще ми върнат режещият ръб.

Неактивен erosennin

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 92
 • Reputation Power: 24
 • erosennin няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #8 -: 14 Декември, 2017, 18:45:43 »
Върнаха ми днес ножчето, личеше си по режещият ръб, че не жалено, имаше доста доста проблясъци по целият режещ ръб и на места сериозни подбивания. Според мен не е нещо фрапантно, все пак теленцето е било към 120кг, одрано, крайниците и главата отделени от торта, останалата обработка до буркана е правена с ножа.
При заточване след 5 мин на диаманта(~400) предоставен с него, вече всичко беше видимо отстранено, след това tyrolit super ~1200, рубинено камъче от алито(~3000), шкурка 5000, след това и 7000, като не се усети никаква разлика, според мен 5000 е максимума за стоманата, и за финал строп с кафява и зелена паста. Цялото упражнение по заточването отне буквално 18 минути, поне толкова си мога аз.

След диаманта.

Краен резултат.
П.п. Снимките могат да се приближат за по-голяма детайлност, просто телефона толкова си може.

Неактивен Kukriblade

 • Старо куче
 • *****
 • Потребителско име: kukriblade
 • Публикации: 2894
 • Reputation Power: 15491
 • Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!
 • Горянин
Ganzo G803
« Отговор #9 -: 14 Декември, 2017, 19:21:22 »
Всъщност си е доста работа това за един нож.
Чудесно се е представил.
Винаги има ,поне един луд,който се мисли за Наполеон!!!
...сини лумени... :)
http://www.youtube.com/user/triger78?feature=mhee

Неактивен Punky

 • Общо събрание
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1915
 • Reputation Power: 408
 • Punky някой ден ще бъде някой...Punky някой ден ще бъде някой...Punky някой ден ще бъде някой...Punky някой ден ще бъде някой...
 • HardCore For Life
  • "kristo-2"
Ganzo G803
« Отговор #10 -: 14 Декември, 2017, 20:08:17 »
Шкурка 5000 ??? Ко туй чудо ???

Неактивен Kukriblade

 • Старо куче
 • *****
 • Потребителско име: kukriblade
 • Публикации: 2894
 • Reputation Power: 15491
 • Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!
 • Горянин
Винаги има ,поне един луд,който се мисли за Наполеон!!!
...сини лумени... :)
http://www.youtube.com/user/triger78?feature=mhee

Неактивен nacmopa

 • Предозиран
 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 129
 • Reputation Power: 709
 • nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.
 • Стоманено-мозъчно разстройство
Ganzo G803
« Отговор #12 -: 14 Декември, 2017, 20:25:05 »
http://www.dimasplast.com/index.php/%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%B8/%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%B8-starcke/%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%88%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%BA%D0%B0-detail

"Едрина: от Р280 до Р5000"

Конкретно тази марка не съм ползвал, но зная, че има Р5000. За Р7000 в интерес на истината те съм чувал.
И като скочихме на тема водни шкурки, много съм доволен и ползвам тези
 https://rock-shop.bg/magazin-zabranen-za-profesionalisti/aksesoari-za-avtomobilni-remoni/avtoreparatura-aksesoari/product/76-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%88%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%BA%D0%B0-3m.html
Едрина
Р400, Р600, Р800, Р1000, Р1200, Р1500, P2000, Р3000, Р4000
Желязо в кръвта и кръв по желязото

Неактивен Punky

 • Общо събрание
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1915
 • Reputation Power: 408
 • Punky някой ден ще бъде някой...Punky някой ден ще бъде някой...Punky някой ден ще бъде някой...Punky някой ден ще бъде някой...
 • HardCore For Life
  • "kristo-2"
Ganzo G803
« Отговор #13 -: 14 Декември, 2017, 21:26:46 »
Баа , аз с триста зора си намерих 3000, пък то какво имало !!!

Неактивен erosennin

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 92
 • Reputation Power: 24
 • erosennin няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #14 -: 28 Декември, 2017, 06:40:44 »
Мисля, че когато го взимах беше малко по-скъп комплекта или пък е бил подобен. Но за 18 месеца ползване, само 1/2 от едните листове съм изхабил и като цяло съм доволен.

Неактивен Kukriblade

 • Старо куче
 • *****
 • Потребителско име: kukriblade
 • Публикации: 2894
 • Reputation Power: 15491
 • Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!
 • Горянин
Ganzo G803
« Отговор #15 -: 14 Февруари, 2018, 14:22:34 »
Би ли го дал да ги сравня с 8012 паралелно,кой колко държи?
Винаги има ,поне един луд,който се мисли за Наполеон!!!
...сини лумени... :)
http://www.youtube.com/user/triger78?feature=mhee

Неактивен dtz

 • Член на сдружението
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1073
 • Reputation Power: 4104
 • dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!
  • ОБК
 • Скайп: obr-kamchia
Ganzo G803
« Отговор #16 -: 14 Февруари, 2018, 15:11:38 »
Малко извън темата, ама полу-марковите китайчони сякаш нарочно не каляват, то даже не оптимално, ами качествено дори.
Не знам защо го правят, при положение, че обемите, ресурса и технолог. им е в ръцете...

Неактивен ViktorKitov

 • Старо куче
 • *****
 • Публикации: 330
 • Reputation Power: 427
 • ViktorKitov някой ден ще бъде някой...ViktorKitov някой ден ще бъде някой...ViktorKitov някой ден ще бъде някой...ViktorKitov някой ден ще бъде някой...
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #17 -: 14 Февруари, 2018, 15:34:13 »
Малко извън темата, ама полу-марковите китайчони сякаш нарочно не каляват, то даже не оптимално, ами качествено дори.
Не знам защо го правят, при положение, че обемите, ресурса и технолог. им е в ръцете...


Специално този нож се прави в Италия. Сега, че Steel Will не са хванали проблема е друг въпрос...

Неактивен dtz

 • Член на сдружението
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1073
 • Reputation Power: 4104
 • dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!
  • ОБК
 • Скайп: obr-kamchia
Ganzo G803
« Отговор #18 -: 14 Февруари, 2018, 15:56:20 »
Именно и още повече, че се прави в Италия... какво остава за аборигенните китайци.

Неактивен Kukriblade

 • Старо куче
 • *****
 • Потребителско име: kukriblade
 • Публикации: 2894
 • Reputation Power: 15491
 • Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!
 • Горянин
Ganzo G803
« Отговор #19 -: 21 Февруари, 2018, 09:18:27 »
Винаги има ,поне един луд,който се мисли за Наполеон!!!
...сини лумени... :)
http://www.youtube.com/user/triger78?feature=mhee

Неактивен erosennin

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 92
 • Reputation Power: 24
 • erosennin няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #20 -: 12 Април, 2018, 20:53:35 »
За жалост преди да го пратя на колегата, успя да го тествам само 1 път в гората, надявам се той да е успял да го тества по-интензивно и да може да сподели повече опит.

Може би защото го тествах с 2 други, предназначени за бушкрафт или понеже имат доста по-дебели дръжки и свикнах бързо с тях, дръжката на ганзото ми се стори тънка, и не особено удобна за дялкане продължително време, колкото да си направиш шишче е ок, за повече трудно.

Хвърля прилично искри от запалката, за жалост, управлението, никакво го няма или поне аз толкова си мога.


Неактивен Kukriblade

 • Старо куче
 • *****
 • Потребителско име: kukriblade
 • Публикации: 2894
 • Reputation Power: 15491
 • Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!
 • Горянин
Ganzo G803
« Отговор #21 -: 12 Април, 2018, 21:24:01 »
Колегата нещо го е закъсал с времето и още не е оправил другия да ги юрка заедно.
Иначе го пробвах и стигнах до същият извод за дръжката.Трябва да съм го писал в другото ревю(на 8012 от линка горе)
Ако си ти трябва да го връщам?
Винаги има ,поне един луд,който се мисли за Наполеон!!!
...сини лумени... :)
http://www.youtube.com/user/triger78?feature=mhee

Неактивен erosennin

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 92
 • Reputation Power: 24
 • erosennin няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #22 -: 12 Април, 2018, 21:57:51 »
Колегата нещо го е закъсал с времето и още не е оправил другия да ги юрка заедно.
Иначе го пробвах и стигнах до същият извод за дръжката.Трябва да съм го писал в другото ревю(на 8012 от линка горе)
Ако си ти трябва да го връщам?

Честно казано от както пробвах на bushcraft форума ножа, ми е трудно да взема друг нож с такъв размер, било то и за тестове, а даже е с обикновената, а не буревидната дръжка.

Ако някой друг колега има желание, може да се разберете той да го тества. При мен стоя 3 месеца преди да успея да го изкарам из гората.

Неактивен Kukriblade

 • Старо куче
 • *****
 • Потребителско име: kukriblade
 • Публикации: 2894
 • Reputation Power: 15491
 • Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!
 • Горянин
Ganzo G803
« Отговор #23 -: 12 Април, 2018, 22:27:23 »
ОК.
Ако някой го иска да пише тук или на ЛС.
Винаги има ,поне един луд,който се мисли за Наполеон!!!
...сини лумени... :)
http://www.youtube.com/user/triger78?feature=mhee

Неактивен nokian

 • Gadgetman
 • Напреднал
 • ****
 • Публикации: 319
 • Reputation Power: 97
 • nokian няма влияние.
Ganzo G803
« Отговор #24 -: 13 Април, 2018, 09:47:23 »
Аз го искам, ако го продаваш.

 

Намерете ни във фейсбук ArmsBG OlightBG Batteryservice