Автор Тема: Ganzo G803  (Прочетена 4354 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен erosennin

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 65
 • Reputation Power: 21
 • erosennin няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« -: 16 Ноември, 2017, 10:52:15 »
Здравейте колеги темата съдържа продуктово позициониране, днес ще се опитам да направя частично представяне на нож, предоставен благодарение на колегата Yasenf, и неговата чудесна инициатива за сътрудничество между форума и онлайн магазина магазина Gearbest.com, ето и  препратка към темата във форума.

Ще си позволя да споделя набързо малко предистория.
Gearbest имат не малко разнообразие, предимно на електроника, пазарувал съм няколко пъти от магазина и до сега всичко е било наред със сравнително бърза доставка от 10 до 30 календарни дени. Като единственото негативно, с което съм се сблъсквал е номера за проследяване, конкретно за G803 номера беше нещо от рода на Q12165...XX, след като прочетох разбрах, че Q1 замества страната към която е пратен, а XX пощенската служба, от която е изпратен.
Ето как започна всичко, в началото на октомври получих email с промоции и промоционалната цена на модела Ganzo G8012 ми хвана окото, много ми напомни на Gerber LMF, единственият нож за оцеляване, койсто съм притежавал. Имал съм досег със сгъваеми ножове на Ganzo и са се представяли чудесно за цената си, бях изпуснал промоцията и реших да пиша в темата и за мой късмет от Gearbest взеха, че ми пратиха бройка от по-новият модел G803, на места се среща и като новата марка на Ganzo - Firebird F803. Три седмици по-късно, получих известието за пратка, в бързането при попълване на адреса бях си объркал последната цифра и бях дал съдедният апартамент, но в крайна сметка в събота от 6:50 чаках пред пощата като, американец за айфон. В 7:05 вече го взех, по външната кутия имаше малко щети, но вътре пратката беше добре опакована и нямаше нищо по нейната кутия.Най-накрая започваме с малко сухи мерки и теглилки:
8Cr13Mov @ 57-58 HRC
От върха до началото на дръжката 115мм.
от върха до началото до края на режещият ръб 100мм.
обща дължина 245мм.
Дебелина на клина 5мм.
Широчина:33мм.
Тегло 200гр.
Тегло на канията 140гр.

Ето няколко снимки на предлаганите цветове.
Но да продължим с представянето. Още същият ден като го взех, продължих към работа, беше ми първият ден от смяната и носех закуска за колегите да го почерпя, за миналият ми имен ден. Бях приготвил баница, лютеница, луканки и суджуци, перфектни тестови материали за ножа.
Пристигайки първата ми работа беше да го разопаковам, и огледам, ножа дойде много добре заточен, без мустак или каквито и да е проблеми по режещият ръб, несиметрично сведен, но режеше хартия за принтер 80 гр/кв.м и бръснеше косми с отскок, едно бързо измиване и започнахме с баницата, намазахме и няколко филии с лютеница, и започна най-хубавата част, рязането на луканката и точно в този момент ми влезна обаждане, за около 15-20 мин всичко беше ометено, добре че остана суджука, че да има и някоя друга снимка.

Резултатите от теста бяха приятна изненада, очаквах при такава дебелина да цепи, а не да реже, но широчината си каза думата и беше по-тънко сведен(скоса започва от 10 мм) от очакваното и доста прилично ряза, пак широчината помогна за мазането на филии. При сушениците рязането на максимално тънки парчета(като хартиени) беше голяма мъка, малко по-дебели(и все още тънки) беше почти без усилие. Малко преди края забелязах няколко проблясъка и нащърбявания, дорязах суджука с форумният и той също успя да се нащърби.

С няколко тръквания на колана неща пак си влезнаха в норма и пак режеше хартия, с леко задиране на 1 място, и степента на бръснене беше почти не променена.

По-късно 2/3 от голямата кутия, в която беше беше нарязана, като идеята беше да видим картона и тиксото до каква степен ще го затъпят, получиха се около 50-60 парчета.След теста проблясъците и нащърбяванията бяха се увеличили, не бръснеше, и много, много трудно режеше хартия. До колкото съм се сблъсквал със стoманата в изпълнение на spyderco и kershow, представянето беше по-добро, но тук трябва да отдам и факта, че геометрията е друга и е със заводска заточка. За мое голямо учудване колана пак успя да по-закърпи положението, като вече рязането на хартия беше по-лесно, но пак не беше като преди, реших да го мина на строп с кафява и след това със зелена паста, е тук вече не можех да повярвам само с десетина движения, ножа беше почти като нов, режеше хартия, бръснеше и въобще не се усещаха с нокът предните нащърбявания и проблясъците вече не се виждаха. Не ми остава време за нещо по-сериозни и затова тези дни е ползван главно за кухненски цели, да нареже пържолите, да обели и нареже цвекло и ябълка, да нареже зелка, но както се очаква за кухненски цели е дебело сведен и стигне ли се до гърба е повече цепене от колкото рязане. Повече информация за стоманата как се държи ще има след по-интензивно ползване и няколко заточвания, с това до тук свършват наблюденията ми относно режещият ръб, и преминаваме към другите екстри.

Ganzo/Firebird решили да сложат черно покритие на острието, като се има предвид стоманата, е по-скоро търсен тактически визуален ефект от колкото функционален. На гърба има част която е изрязана и без покритие, за да може да се ползва с магнезиева/феродна запалка и върши чудесна работа. Като забележка трябва да се отбележи, че канията има предвидено място за запалка, но не идва в комплект, нито е упоменато какъв размер запалка побира.

Друго нещо което много ми допада е чойлът, достатъчно дълбок за здраво захващане, нещо повече браво на производителя, че не е оставил режещият ръб да е на 90°, а е изнесен напред, при други ножове с чойл ми се е налагало да ги минавам с пила, за да се получи така, понеже при захващане този ръб, лесно може да ни пореже. При по-интензивно ползване ще видим дали ще се наложи да се пилне и този леко.

Минаваме към дръжката, от към ергономия е добре за сега, обособени легла за показалец и среден пръст, в моят случай пасват добре, при интензивно ползване ще си проличи по-подробно, колкото до изработката от към острието започва със солидна пластмаса, минаващи през нея 2 отвора като идеята им е да може да се връзва като копие, функция станала модерна покрай ножовете на Bear Grylls, аз лично имам известни съмнения относно как това ще влияе на конструкцията и здравината. Между тях се намира зелен кръг, леко изпъкнали, спoред мен за да предадат допълнително сцепление като са в канията, освен това са със фосфоресцираш ефекt, тоест светещ в тъмното, но е доста слаб, на задният край на дръжката отново имаме солидна пластмаса, като този път формата на фосфоресциращият елемент е друга, освен това имаме и отвор за темляк/връвчица, и не на последно място завършва с тапа за чупене на стъкла, до колко е ефективна вероятно никога няма да разбера, имам известни съмнения дали при захват в края на дръжката в комбинация със силова работа няма да причинява дискомфорт, но отново ще си проличи след време. Като изключим краищата на дръжката, по средата намираме гума, която има много интересна насечка, и придава добро сцепление, като миех ножа и го ползвах във кухнята, нямах никакъв проблем със сцеплението, лесно се и подсушава, имам някакви съмнения относно колко време ще издържи.

Ред е на канията, състои се от пластмасова част с покритие подобно на дръжката(или поне така ми се струва на мен), но доста по-тънко, напасването за добро, няма движение и вдъхва увереност. В предната част на канията има интегрирано място за магнезиева/феродна запалка, с диаметър 6мм, но тук за мен е доста неадекватно направена защото виси надолу и след известно ползване като не влиза плътно като нищо ще се изгуби. Отстрани има режач за колани/въже, при проба върху паракорд и въже за простор се справя прилично. От задната страна имаме малко диамантено точило, тръкнах 1-2 кухненски ножа на него доста агресивно работи, но е нормално, все пак е ново и не мога да определя колко е фино, предполагам около 400-600. Диамантената пластина е захваната с няколко болта, които правят заточването странно движението върху пластината, предполагам е сменяема, и обвита с велкро лента, отново предполагам е за да не се търка в панталона като се носи. Пластмасовата част на канията виси на найлонова лента, която изглежда доста здрава и стабилно захваната, има велкро за да захване острието още по-стабилно.Изводи от първа част.
Ножа е добре изработен, като изключим неравномерният режещ ръб и малките забелeжки в дизайна, се очертава много добър бюджетен нож. Лично на мен много ми напомня на Gerber LMF II, бих казал легендарен модел, а защо не и първообраз на много ножoве за оцеляване, като бивш собственик, имам някаква носталгия към модела, откривам и няколко подобрения, като премахната серетация, предпазителя от горната страна на дръжката е минимален и все така с добро сцепление, като недостатък спрямо Gerber-a е точилото, за мен на тази позиция е много странно избрана.

Сега остава да намеря и време за втора част и ще споделя още впечатления, като е нож за оцеляване очаквам че ще се справя с лекото с доста задачи, но ще си покаже.

Искам да изразя благодарности към Ясен за инициативата, дано да е първият от много ножове представени във форума ни.

Ако ножа ви е харесал, може да бъде закупен от GearBest.com, като моят съвет е преди това пишете в темата, може да има някакво намаление.

GEARBEST thank you for the knife!

Неактивен nacmopa

 • Предозиран
 • Дарители
 • Старо куче
 • *****
 • Публикации: 128
 • Reputation Power: 708
 • nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.
 • Стоманено-мозъчно разстройство
Ganzo G803
« Отговор #1 -: 17 Ноември, 2017, 00:07:29 »
Колега, честито за новата придобивка!  :) Дълго да си го ползваш и много да му се радваш!
 Много увлекателно представяне.  :nabira:
Докато го четох с интерес, почти почувствах емоцията, че все едно аз съм негов притежател  *palec*. Качвай смело ревюто в сайта на Gearbest. С гаранция покрай теб този нож ще спечели нови фенове и ще направят повече продажби!  :) 
С интерес очаквам да прочета за нови впечатления и наблюдения.
На мен това Ganzo като че ли повече ми наподобява на Gerber Bear Grylls Ultimate Pro Fine Edge Fixed Blade Knife със съответните вариации и модификации, отколкото на LMF II. Има някакви разлики при дължина на острие, височина на скоса, корем, върх, край на дръжката, допълнителни функции към канията и т.н., в което естествено няма нищо лошо. Точно те правят ножа не пълно геометрично и визуално копие на оригинала под друг бард, както е случая при доста от сгъваемите ножове на Ganzo, а нож със собствено разпознаваемо излъчване. Тези китайци при сгъваемите модели имат прилично съотношение цена-качество. Дано и при фиксовете е така  *нинджа*. В този конкретен случай разликата в цената между китаеца и американеца и около 3 пъти  :).
Желязо в кръвта и кръв по желязото

Неактивен erosennin

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 65
 • Reputation Power: 21
 • erosennin няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #2 -: 17 Ноември, 2017, 23:49:41 »
Благодаря, за ревюто, има и част 2, а може и 3.
Иначе манията по оцеляване не е започнала от Bear Grylls, но точно покрай скандалите с него получи много голям отзвук и повечето хора, не запознати те, си взимат точно нож от серията му, а дали е правен въобще от Gerber е друга тема. Ganzo-то си има и плюсове и минуси, за мен лично, дръжката е по-удобна, поне спрямо старите версии със серетацията, но дизайна за запалката за мен поне е абсурден и мисля, че за 5 минути и е загубена.

Тази вечер успя да се сбори и с парче тиква и нормално, влиза около 15мм и след това не реже, а цепи, или аз толкова си мога.
Неактивен AFA

 • Старо куче
 • *****
 • Публикации: 158
 • Reputation Power: 91
 • AFA няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #3 -: 18 Ноември, 2017, 11:58:03 »
Тиквата е сериозен тест за всеки нож. Особено някоя по - голяма. Не толкова за износоустойчивост, а до това как влиза и реже. Структурата на тиквата е доста плътна, а Ганзото е въздебеличко и за това цепи. Не е до умения, а в случая до обект за рязане.

Неактивен vargo

 • Напреднал
 • ****
 • Публикации: 89
 • Reputation Power: 51
 • vargo няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #4 -: 18 Ноември, 2017, 18:55:26 »
Имам няколко ножа предимно на Спайдърко и Кършоу със стомана 8cr13mov -та ми е чудно и някак си невъзможно да си представя нож да се затъпи и дори нащърби от рязане на сушеница ... :??? Не е само до дебелия скос или  ТО му е калпава или изобщо не е от такава стомана .Ганзо -малко -много станаха брандирана фирма която си държи на качеството макар да предлага предимно продукти с краден дизайн -та и за това ми е чудно да пускат нож със стомана мекица ....макар ,че  щом оригиналния Гербер е мекица на квадрат -що и този да е по назад ... ::)

Неактивен erosennin

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 65
 • Reputation Power: 21
 • erosennin няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #5 -: 24 Ноември, 2017, 08:39:18 »
Под нащърбване нямам предвид отчупване, а по-дълбок проблясък, усещаш се добре с нокът, а не само видим. Иначе обикновено по-сериозни щети има, когато вътре има попаднали кости...
Бяха ми дали 1 сушеница преди време, трябва да е държиш 30 секунди да омекне за да може да почне да се дъвчи, тя успя да такова мамата на 3V, M4 и S90V.


Понеже това е нож предоставен за форума, а и тази седмица пак нямам време за тестове, ако някой от Софийската група има желание, мога да му го предоставя, та да го тества уикенда.

Неактивен Косача

 • Общо събрание
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1094
 • Reputation Power: 265
 • Косача някой го чете.Косача някой го чете.
 • диагностициран
  • Zenker
Ganzo G803
« Отговор #6 -: 27 Ноември, 2017, 22:24:08 »
Под нащърбване нямам предвид отчупване, а по-дълбок проблясък, усещаш се добре с нокът, а  ако някой от Софийската група има желание, мога да му го предоставя, та да го тества уикенда.
Бих го тествал,но малко-по нататък като има свободно време.
Veritas odium parit.

Неактивен erosennin

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 65
 • Reputation Power: 21
 • erosennin няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #7 -: 28 Ноември, 2017, 18:00:31 »
Бих го тествал,но малко-по нататък като има свободно време.

Няма проблеми, тъкмо при по-студено време ще си проличи дали наистина става за оцеляване, а този уикенд познати ще колят теле и ножа ще ходи да помага в последващото разпределяне и консервиране, ще видим как ще ми върнат режещият ръб.

Неактивен erosennin

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 65
 • Reputation Power: 21
 • erosennin няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #8 -: 14 Декември, 2017, 18:45:43 »
Върнаха ми днес ножчето, личеше си по режещият ръб, че не жалено, имаше доста доста проблясъци по целият режещ ръб и на места сериозни подбивания. Според мен не е нещо фрапантно, все пак теленцето е било към 120кг, одрано, крайниците и главата отделени от торта, останалата обработка до буркана е правена с ножа.
При заточване след 5 мин на диаманта(~400) предоставен с него, вече всичко беше видимо отстранено, след това tyrolit super ~1200, рубинено камъче от алито(~3000), шкурка 5000, след това и 7000, като не се усети никаква разлика, според мен 5000 е максимума за стоманата, и за финал строп с кафява и зелена паста. Цялото упражнение по заточването отне буквално 18 минути, поне толкова си мога аз.

След диаманта.

Краен резултат.
П.п. Снимките могат да се приближат за по-голяма детайлност, просто телефона толкова си може.

Неактивен Kukriblade

 • Lumberjack
 • Старо куче
 • *****
 • Потребителско име: kukriblade
 • Публикации: 2773
 • Reputation Power: 1964
 • Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!
 • Горянин
Ganzo G803
« Отговор #9 -: 14 Декември, 2017, 19:21:22 »
Всъщност си е доста работа това за един нож.
Чудесно се е представил.
Винаги има ,поне един луд,който се мисли за Наполеон!!!
...сини лумени... :)
http://www.youtube.com/user/triger78?feature=mhee

Неактивен Punky

 • Общо събрание
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1868
 • Reputation Power: 400
 • Punky някой ден ще бъде някой...Punky някой ден ще бъде някой...Punky някой ден ще бъде някой...Punky някой ден ще бъде някой...
 • HardCore For Life
  • "kristo-2"
Ganzo G803
« Отговор #10 -: 14 Декември, 2017, 20:08:17 »
Шкурка 5000 ??? Ко туй чудо ???

Неактивен Kukriblade

 • Lumberjack
 • Старо куче
 • *****
 • Потребителско име: kukriblade
 • Публикации: 2773
 • Reputation Power: 1964
 • Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!
 • Горянин
Винаги има ,поне един луд,който се мисли за Наполеон!!!
...сини лумени... :)
http://www.youtube.com/user/triger78?feature=mhee

Неактивен nacmopa

 • Предозиран
 • Дарители
 • Старо куче
 • *****
 • Публикации: 128
 • Reputation Power: 708
 • nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.nacmopa има силна воля.
 • Стоманено-мозъчно разстройство
Ganzo G803
« Отговор #12 -: 14 Декември, 2017, 20:25:05 »
http://www.dimasplast.com/index.php/%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%B8/%D0%B0%D0%B1%D1%80%D0%B0%D0%B7%D0%B8%D0%B2%D0%B8-starcke/%D0%BB%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%B5/%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%88%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%BA%D0%B0-detail

"Едрина: от Р280 до Р5000"

Конкретно тази марка не съм ползвал, но зная, че има Р5000. За Р7000 в интерес на истината те съм чувал.
И като скочихме на тема водни шкурки, много съм доволен и ползвам тези
 https://rock-shop.bg/magazin-zabranen-za-profesionalisti/aksesoari-za-avtomobilni-remoni/avtoreparatura-aksesoari/product/76-%D0%B2%D0%BE%D0%B4%D0%BD%D0%B0-%D1%88%D0%BA%D1%83%D1%80%D0%BA%D0%B0-3m.html
Едрина
Р400, Р600, Р800, Р1000, Р1200, Р1500, P2000, Р3000, Р4000
Желязо в кръвта и кръв по желязото

Неактивен Punky

 • Общо събрание
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1868
 • Reputation Power: 400
 • Punky някой ден ще бъде някой...Punky някой ден ще бъде някой...Punky някой ден ще бъде някой...Punky някой ден ще бъде някой...
 • HardCore For Life
  • "kristo-2"
Ganzo G803
« Отговор #13 -: 14 Декември, 2017, 21:26:46 »
Баа , аз с триста зора си намерих 3000, пък то какво имало !!!

Неактивен erosennin

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 65
 • Reputation Power: 21
 • erosennin няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #14 -: 28 Декември, 2017, 06:40:44 »
Мисля, че когато го взимах беше малко по-скъп комплекта или пък е бил подобен. Но за 18 месеца ползване, само 1/2 от едните листове съм изхабил и като цяло съм доволен.

Неактивен Kukriblade

 • Lumberjack
 • Старо куче
 • *****
 • Потребителско име: kukriblade
 • Публикации: 2773
 • Reputation Power: 1964
 • Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!
 • Горянин
Ganzo G803
« Отговор #15 -: 14 Февруари, 2018, 14:22:34 »
Би ли го дал да ги сравня с 8012 паралелно,кой колко държи?
Винаги има ,поне един луд,който се мисли за Наполеон!!!
...сини лумени... :)
http://www.youtube.com/user/triger78?feature=mhee

Неактивен dtz

 • Член на сдружението
 • Старо куче
 • ******
 • Публикации: 1039
 • Reputation Power: 1342
 • dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!
  • ОБК
 • Скайп: obr-kamchia
Ganzo G803
« Отговор #16 -: 14 Февруари, 2018, 15:11:38 »
Малко извън темата, ама полу-марковите китайчони сякаш нарочно не каляват, то даже не оптимално, ами качествено дори.
Не знам защо го правят, при положение, че обемите, ресурса и технолог. им е в ръцете...

Неактивен ViktorKitov

 • Старо куче
 • *****
 • Публикации: 273
 • Reputation Power: 419
 • ViktorKitov някой ден ще бъде някой...ViktorKitov някой ден ще бъде някой...ViktorKitov някой ден ще бъде някой...ViktorKitov някой ден ще бъде някой...
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #17 -: 14 Февруари, 2018, 15:34:13 »
Малко извън темата, ама полу-марковите китайчони сякаш нарочно не каляват, то даже не оптимално, ами качествено дори.
Не знам защо го правят, при положение, че обемите, ресурса и технолог. им е в ръцете...


Специално този нож се прави в Италия. Сега, че Steel Will не са хванали проблема е друг въпрос...

Неактивен dtz

 • Член на сдружението
 • Старо куче
 • ******
 • Публикации: 1039
 • Reputation Power: 1342
 • dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!dtz внушава благоговение!
  • ОБК
 • Скайп: obr-kamchia
Ganzo G803
« Отговор #18 -: 14 Февруари, 2018, 15:56:20 »
Именно и още повече, че се прави в Италия... какво остава за аборигенните китайци.

Неактивен Kukriblade

 • Lumberjack
 • Старо куче
 • *****
 • Потребителско име: kukriblade
 • Публикации: 2773
 • Reputation Power: 1964
 • Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!
 • Горянин
Ganzo G803
« Отговор #19 -: 21 Февруари, 2018, 09:18:27 »
Винаги има ,поне един луд,който се мисли за Наполеон!!!
...сини лумени... :)
http://www.youtube.com/user/triger78?feature=mhee

Неактивен erosennin

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 65
 • Reputation Power: 21
 • erosennin няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #20 -: 12 Април, 2018, 20:53:35 »
За жалост преди да го пратя на колегата, успя да го тествам само 1 път в гората, надявам се той да е успял да го тества по-интензивно и да може да сподели повече опит.

Може би защото го тествах с 2 други, предназначени за бушкрафт или понеже имат доста по-дебели дръжки и свикнах бързо с тях, дръжката на ганзото ми се стори тънка, и не особено удобна за дялкане продължително време, колкото да си направиш шишче е ок, за повече трудно.

Хвърля прилично искри от запалката, за жалост, управлението, никакво го няма или поне аз толкова си мога.


Неактивен Kukriblade

 • Lumberjack
 • Старо куче
 • *****
 • Потребителско име: kukriblade
 • Публикации: 2773
 • Reputation Power: 1964
 • Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!
 • Горянин
Ganzo G803
« Отговор #21 -: 12 Април, 2018, 21:24:01 »
Колегата нещо го е закъсал с времето и още не е оправил другия да ги юрка заедно.
Иначе го пробвах и стигнах до същият извод за дръжката.Трябва да съм го писал в другото ревю(на 8012 от линка горе)
Ако си ти трябва да го връщам?
Винаги има ,поне един луд,който се мисли за Наполеон!!!
...сини лумени... :)
http://www.youtube.com/user/triger78?feature=mhee

Неактивен erosennin

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 65
 • Reputation Power: 21
 • erosennin няма влияние.
 • диагностициран
Ganzo G803
« Отговор #22 -: 12 Април, 2018, 21:57:51 »
Колегата нещо го е закъсал с времето и още не е оправил другия да ги юрка заедно.
Иначе го пробвах и стигнах до същият извод за дръжката.Трябва да съм го писал в другото ревю(на 8012 от линка горе)
Ако си ти трябва да го връщам?

Честно казано от както пробвах на bushcraft форума ножа, ми е трудно да взема друг нож с такъв размер, било то и за тестове, а даже е с обикновената, а не буревидната дръжка.

Ако някой друг колега има желание, може да се разберете той да го тества. При мен стоя 3 месеца преди да успея да го изкарам из гората.

Неактивен Kukriblade

 • Lumberjack
 • Старо куче
 • *****
 • Потребителско име: kukriblade
 • Публикации: 2773
 • Reputation Power: 1964
 • Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!
 • Горянин
Ganzo G803
« Отговор #23 -: 12 Април, 2018, 22:27:23 »
ОК.
Ако някой го иска да пише тук или на ЛС.
Винаги има ,поне един луд,който се мисли за Наполеон!!!
...сини лумени... :)
http://www.youtube.com/user/triger78?feature=mhee

Неактивен nokian

 • Gadgetman
 • Напреднал
 • ****
 • Публикации: 312
 • Reputation Power: 95
 • nokian няма влияние.
Ganzo G803
« Отговор #24 -: 13 Април, 2018, 09:47:23 »
Аз го искам, ако го продаваш.

 

Намерете ни във фейсбук ArmsBG OlightBG Batteryservice