Автор Тема: Convoy S2+  (Прочетена 1636 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен kiak

 • E79 Кръстосвач
 • Напреднал
 • ****
 • Публикации: 127
 • Reputation Power: 1002
 • kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.
 • диагностициран
  • My blog
Convoy S2+
« -: 29 Ноември, 2017, 16:05:41 »
Моделът S2+ на китайската марка Convoy е добре познат на много хора, но въпреки това няма подходящото представяне във форума.Ще се опитам в някаква степен да поправя този пропуск.Фенера спада в категорията на ежедневно носени, но има способности да изпълнява и много други задачи. Популярността му се дължи най-вече на достъпната цена и многобройните варианти за конфигуриране и модифициране. В различните китайски онлайн магазини се намира в диапазона от 10 до 20 долара.

Бих могъл да кажа, че Convoy S2+ представлява своеобразен вид платформа и всеки може да си го нагоди според специфичните нужди.

Стандартно се предлага с няколко вида диоди и драйвери, които позволяват през диода да минава определено количество ток, както и да управляват различните режими на светене.

Различните варианти ще ги обобщя в табличка по-долу. При подходящ избор на диод, драйвер и високо-разрядна батерия, може да се постигнат над 1000 лумена, което е доста впечатляващо за типа на фенера.

Тип диод         Цветна температура 1050 mA  1400 mA  2100 mA  2800 mA
XP-L HI V2-1A  6500-7000                  490 lm     623 lm     860 lm     1067 lm
XM-L2-U2-1A    6500-7000                  450 lm     623 lm     860 lm     1067 lm
XM-L2-T6-3B    5000-6500                  460 lm     582 lm     803 lm      996 lm
XM-L2 T6-4C    4300-4500                  460 lm     582 lm     803 lm      996 lm
XM-L2 T5-5B    4000-4200                  430 lm     540 lm     745 lm      925 lm
XM-L2 T4-7A    3000-3200                  395 lm     499 lm     688 lm      853 lm
XM-L2 T4-7C   <3200                          395 lm     499 lm     688 lm      853 lm

Convoy S2+  работи с батерия тип 18650, но на пазара се предлага и адаптер за 18350. Все още не мога да потвърдя лично, но предполагам, че ако се ползва такава батерия, теглото значително ще се намали, но това пряко ще се отрази и на продължителността на светене.Цветовата гама може да се каже, че е разнообразна. Предлаганите цветове са черен, сив, сребрист, червен, син, зелен, и пустинен. Бутона за управление може да бъде със силиконов маншон или метален, като металния може също да е в няколко цвята, както и с подсветка.. Според някои, металният компрометира водоустойчивостта на фенера, но според мен изглежда по-добре.

Аз поръчах съвсем обикновен, сив, със силиконов бутон. Пристигна в обикновена бяла кутийка и като комплектация към него имаше само връзка за ръка. Допълнително поръчах клипс, като това символично го оскъпи. Избрах топъл диод T6-4C и драйвер, който подава 1400 мА ток. Тъй като идеята ми е да ползвам предимно минималния режим за вечерните разходки на кучето, искам да имам добро цветопредаване (малко съм зле с очите и студените диоди ми дразнят) и максимална продължителност на светене. Имах идея да го прикрепя на лентата за глава и да го използвам като челник, но поради по-големия диаметър това не може да стане без да модифицирам държача на лентата (все още не съм го направил).

Размерите на фенера са предвидени така, че да пасва добре в ръката. Корпуса  е изработен от авиационен алуминий с твърдо анодизирано покритие. Дължината му е 118 мм, а диаметъра - 24мм. Диаметъра на рефлектора е 17,5, а дълбочината му (на око) е около 14мм. Диаметъра не се променя по цялата дължина на фенера, като това може да се приеме и като предимство и като недостатък. Накатката не е агресивна, дори бих казал, че е доста гладка. Понякога, фенера ми се хлъзга в ръката и единствено ремъка го спасява да не падне. Предимството на равномерния профил, обаче, е че ще е удобен да се монтира като светлина на велосипед или като подцевно осветление на огнестрелно оръжие. Също така е много удобно да се носи в джоб и при вадене на фенера никъде не закача.
 

Теглото без батерия е 81 грама, а със клетка Samsung 2200 mAh - 127 грама.Диода е добре центриран, а рефлектора е тип “портокалова кора”, което осигурява много равномерен и широк лъч, като централната точка плавно прелива към периферията. Разликата с Fenix PD35 е осезаема (само с него мога да сравня). Предпазното стъкло е обикновено, без анти рефлексно покритие. Все пак, ако решите, че такова ви е нужно, може да се поръча допълнително. Има и скрит фосфоресциращ О-пръстен между стъклото и корпуса.Също така има и два по-големи гумени пръстени от двете страни на резбата на тръбата за батерия. Предполагам, че водоустойчивостта ще е добра, но не съм го пробвал.

Резбите са достатъчно дълги, с трапецовиден профил. Тези, от страната на капачката са анодизирани и при леко развъртане се проявява заключващ ефект - фенера не може да се активира инцидентно.

Капачката е проектирана така, че фенера може да стои изправен. Също така, като допълнителна опция, може да се вземе и магнит, който се поставя около бутона и така значително повишава функционалността. Профила на капачката е изрязан, което еспомага за натискане на бутона с палец. Пробвах го и с ръкавици - никакъв проблем.Convoy S2+ има пружини и от към страна на главата, и от към капачката. Не е никакъв проблем да се ползват защитени батерии, или такива с плосък положителен контакт. Все пак има някакво ограничение - максималната дължина на батериите е 67 мм. Също така пружините спомагат да се обират и вибрации, ако фенера се ползва за велосипедно осветление.

Продават се два вида клипсове - единия, който аз имам се защипва за корпуса. Той е от типа, за дълбоко носене. Има и друг вариант, който се монтира с винтове и гайки в отворите за ремъка. Аз си харесах първия, защото може много бързо да се свали ако не се ползва.

Управлението се извършва от бутона на капачката, който е тип “reverse click” - тоест сработва при отпускане. Интерфейса работи по следния начин - пълно натискане и отпускане пуска или спира светенето. Леко натискане сменя режимите.

Драйвера има две групи, съответно с 3 и 5 режима. Разликата е, че втората група  добавя строуб и SOS. За да се сменят групите, фенера се пуска на най-слабия режим. След около 5 сек. фенера примигва. Точно в този момент трябва да се изключи и да се включи отново и се активира съответната група. Малко е досадно, ако фенера се ползва само на ниския режим, но се свиква.

При най-слабия режим свети на около 5%, средния е 40%, силния, строб и SOS sa na 100%. при моя фенер това са 29 лм, 233 лм и 582 лм.

ниския режим ми осигурява около 30 метра добра осветеност. Другите два все още не съм ги мерил.
Продължителноста на светене при различните режими не съм тествал, но вече цяла седмица го ползвам по поне 2 часа на ден, като доста често сменям режимите за да го сравнявам с Fenix-a.

Какво ми харесва при Convoy S2+:
голямото разнообразие от опции;
компактните физически размери;
сравнително ниското тегло;
възможността да стои изправен;
ширината на лъча;
цвета на диода;
цената!

Какво не ми харесва:
може да се изхлъзне от ръката, особено при ползване с обикновени ръкавици;
няма възможност за моментно пускане;
при “прав хват” е невъзможно да се променят режимите с една ръка;
не може мигновено да се пусне строуб или максимален режим;
примигва за смяна на групите при пускане на ниския режим;

Като заключение мога да кажа, че въпреки изброените минуси, Convoy S2+  е един много добър бюджетен фенер и бих могъл да го препоръчам с чиста съвест. Едва ли за този ценови диапазон може да се намери друга марка или модел, който да предлага такова разнообразие.

В продължението на ревюто ще направя сравнителни снимки с Fenix PD35, сравнение на няколко броя S2+ с различни диоди и драйвери,beam shots на открито и закрито, тест с 60 градусова TIR оптика, а предполагам, че до тогава ще пристигнат тръбата за 18350 батерии и самите батерии.

Очаквайте продължение!

Активен Marcinkov

 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 3484
 • Reputation Power: 52042
 • Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!
Convoy S2+
« Отговор #1 -: 29 Ноември, 2017, 16:20:19 »
Никак не харесвам Конвоите, но за сметка на това, ревюто е просто веднъж. Браво колега Kiak, браво!

Неактивен kiak

 • E79 Кръстосвач
 • Напреднал
 • ****
 • Публикации: 127
 • Reputation Power: 1002
 • kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.
 • диагностициран
  • My blog
Convoy S2+
« Отговор #2 -: 29 Ноември, 2017, 17:17:00 »
Благодаря!  *palec*

Фенера не блести с кой знае какъв дизайн, даже напротив - изглежда простичък и обикновен. Може би точно това е причината да е толкова популярен.
« Последна редакция: 29 Ноември, 2017, 17:31:17 от kiak »

Неактивен Yasenf

 • С желязо в кръвта :)
 • Управителен съвет
 • Напреднал
 • *
 • Публикации: 298
 • Reputation Power: 10390
 • Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!
 • BRKCA MIKE 477
 • Скайп: yasenf
Convoy S2+
« Отговор #3 -: 29 Ноември, 2017, 23:00:12 »
И аз много харесах ревюто. Фенерчето има славата на непретенциозен и здрав работен кон. Относно нещата, които не харесва колегата, извън многото стандартни опции фенерът приема стандартен 17 мм драйвер и 16 мм подложка, което дава много голяма свобода за подмяна с разнообразни опции, единственото неудобство е че няма вече да е толкова евтин :).

Бутона също мисля, че може да се замени с forward clicky и да се пуска мигновено. За да сменяш режими във прав хват, трябва да има отпред електронен ключ, Конвой нямат в този размер такъв модел. А за изплъзването - мисля, че ако му закачиш клипса от към главата, не би трябвало да се изплъзва. 
За да бъдеш РАЗБРАН трябва да си ПРОСТ.

Неактивен kiak

 • E79 Кръстосвач
 • Напреднал
 • ****
 • Публикации: 127
 • Reputation Power: 1002
 • kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.
 • диагностициран
  • My blog
Convoy S2+
« Отговор #4 -: 30 Ноември, 2017, 17:28:13 »
Да, в интерес на истината това е евтин работен фенер. Колкото и да му търсим недостатъци, предимствата са му безспорни!
С модификацциите със сигурност може да го направим да е точно по наш вкус, но както каза Ясен, цената ще се промени.
Но ако го дам на баща ми или на някой, който въобще не разбира от диоди, келвини, кендели и прочеефенерджийски теории, много ще му се израдват и юе си го ползват с удоволствие.

Неактивен Kukriblade

 • Старо куче
 • *****
 • Потребителско име: kukriblade
 • Публикации: 2927
 • Reputation Power: 20468
 • Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!Kukriblade внушава благоговение!
 • Горянин
Convoy S2+
« Отговор #5 -: 30 Ноември, 2017, 17:30:52 »
Фенера си е добър,никой не спори.
Обаче ти,друже,така си го представил,че ми се преиска да си го взема.
Браво!
Винаги има ,поне един луд,който се мисли за Наполеон!!!
...сини лумени... :)
http://www.youtube.com/user/triger78?feature=mhee

Неактивен kiak

 • E79 Кръстосвач
 • Напреднал
 • ****
 • Публикации: 127
 • Reputation Power: 1002
 • kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.
 • диагностициран
  • My blog
Convoy S2+
« Отговор #6 -: 30 Ноември, 2017, 21:53:44 »
Благодаря ти , друже, за добрите думи!
Така и така не си ползвам ножовете тук и та наблягам на фенерчетата. Пък и да разхождаш черно куче по късните доби не си е работа :) Фотографската ми техника (а и умения) също взеха да прахясват и реших да се пробвам с ревюта. Радвам се, че ви допада.


Активен Marcinkov

 • Дарител
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 3484
 • Reputation Power: 52042
 • Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!Marcinkov внушава благоговение!
Convoy S2+
« Отговор #7 -: 30 Ноември, 2017, 21:57:19 »
Давай само така колега. Вярвам, че ще има и още.

Неактивен angel

 • Старо куче
 • *****
 • Публикации: 432
 • Reputation Power: 89
 • angel няма влияние.
 • диагностициран
Convoy S2+
« Отговор #8 -: 30 Ноември, 2017, 22:09:52 »
Конвоя, не само този, а повечето модели са супер фенери, за работа, каране на колело, разходки и др. без да му пука на човек, че може да го строши или загуби. А и като знам цената  и тази на глупавите фенери по повечето супер/хипермаркети(с по 100 лумена и 3 ааа батерии), няма място за размисъл.

Неактивен kiak

 • E79 Кръстосвач
 • Напреднал
 • ****
 • Публикации: 127
 • Reputation Power: 1002
 • kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.kiak има аура около него.
 • диагностициран
  • My blog
Convoy S2+
« Отговор #9 -: 03 Декември, 2017, 09:42:10 »
Вчера успяхме да сравним няколко Конвоя с различни диоди. Червения е с XM-L2-U2-1A, а сребърния с XP-L HI V2-1A. И двата бяха с драйвери за по 2800mA.
При визуалното сравнение се забелязват някои разлики. Първо, което е от значение единствено ако са за подарък, бяха в по-луксозни кутийки. В комплектацията на сребристия има клипс. Бутоните и на двата са метални, които за съжаление не снимах. На червеният бутона е сив, а на сребристия - черен. Останалите основни разлики са при сребристия - стъклото е с анти-рефлексно покритие, рефлектора е гладък, и това което накрая забелязах е, че клипса може да се монтира и на главата. При другите фенери това не е възможно.


Изчакахме да се стъмни (докато чакахме пробвахме една чешка кайсиева ракия) и направихме снимки в полеви условия. Искам да уточня, че условията не бяха най-подходящи - пълнолуние и ясно небе, не избрахме много добро място, защото леко бяхме притиснати от времето, и сравнително ниски температури (въпреки ракията).
Всички кадри са направени с едни и същи настройки на апарата и са в последователност на режимите:
XM-L2 T6-4C
Нисък:

Среден:

Висок:


XM-L2-U2-1A
Нисък:

Среден:

Висок:XP-L HI V2-1A
Нисък:

Среден:

Висок:


За сравнение, направихме снимки и на режимите на Fenix PD35:

Най-нисък:

Нисък:

Среден:

Висок:
[
Турбо:


Хубавото от цялата работа (поне за мен), е че жената си хареса сребристия и така хем ме улесни за предстоящото пазаруване на подаръци, хем колекцията ще се увеличи с още една бройка!

Неактивен poison

 • Напреднал
 • ****
 • Публикации: 108
 • Reputation Power: 62
 • poison няма влияние.
 • диагностициран
Convoy S2+
« Отговор #10 -: 31 Юли, 2018, 21:17:16 »
Някой да знае как се запаметява последния , режим че на моя при изключване и повторно включване минава в следващия.

Неактивен poison

 • Напреднал
 • ****
 • Публикации: 108
 • Reputation Power: 62
 • poison няма влияние.
 • диагностициран
Convoy S2+
« Отговор #11 -: 31 Юли, 2018, 21:46:30 »
Разкрих го. При включване като задържа по дълго бутона , включва последния режим.

Неактивен Yasenf

 • С желязо в кръвта :)
 • Управителен съвет
 • Напреднал
 • *
 • Публикации: 298
 • Reputation Power: 10390
 • Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!Yasenf внушава благоговение!
 • BRKCA MIKE 477
 • Скайп: yasenf
Convoy S2+
« Отговор #12 -: 31 Юли, 2018, 23:01:18 »
Разкрих го. При включване като задържа по дълго бутона , включва последния режим.
Трябва да свети поне 2-3 секунди и запаметява последния режим. Иначе ако е под 2 секунди минава на следващия

П.С. И аз на тъста направих подарък точно този фенер за в къщи, ама с 2А драйвер да не грее много и му сложих светещ ключ за разкош.
За да бъдеш РАЗБРАН трябва да си ПРОСТ.

 

Намерете ни във фейсбук ArmsBG OlightBG Batteryservice