Автор Тема: Моето барбекю  (Прочетена 11604 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен evgo

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 459
Моето барбекю
« Отговор #150 -: 15 Март, 2019, 19:59:05 »
Ей за това питах каква е разликата между опеченото във фурната и на бездимното барбекю.
Май няма, а?

Неактивен cavdo

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 29
  • диагностициран
Моето барбекю
« Отговор #151 -: 16 Март, 2019, 09:18:04 »
Цитат
Ей за това питах каква е разликата между опеченото във фурната и на бездимното барбекю.
Май няма, а?
Съвсем бездимен грил на дървени въглища - няма. Обикновенно въглищата имат 80-90 % карбонизация (съдържание на въглерод). Освен това има летливи и ароматни вещества, които при горене придават специфичен аромат. Освен това пушекът от горенето на дървени въглища има не само видима част.

Неактивен Me4ka

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 605
  • ursus cosmatos
Моето барбекю
« Отговор #152 -: 16 Март, 2019, 09:43:52 »
За мен лично има разлика между между опеченото във фурната и на бездимното барбекю, при това на 100% !
Усещането за опушеност е осезаемо при BBQ, заради живият пламък и процес на горене. При печеното на фурна, месото е със стерилен вкус и без допълнителен мирис.

И за да не съм голословен, снощи направих "хамбъргърс", но на BBQ.





Вкусът на опеченото месо беше феноменален и се различаваше от тези, които досега правех на тиган и на фурна.
Хлебчетата също се омирисиха за стоенето си от по 1,30мин на BBQ.

Естествено, всичко това подправих с полусухо, червено, грузинско вино Киндзмараули, реколта 2017.



Наздраве !



п.с. Отново да напомня, на база моят опит - бездимното BBQ не е бездимно в никакъв случай. Но определено, не е като комина на Тец-а и не мирише из цялата къща на дим и пушек.
« Последна редакция: 16 Март, 2019, 10:25:07 от Me4ka »

Неактивен cavdo

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 29
  • диагностициран
Моето барбекю
« Отговор #153 -: 16 Март, 2019, 09:47:52 »
Me4ka. Браво и успехи

Неактивен evgo

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 459
Моето барбекю
« Отговор #154 -: 16 Март, 2019, 11:42:01 »
Трябваше "бездимно' да го сложа в кавички, но колегата Мечка ме разбра. Имах впредвид точно неговия модел.
Мерси за отговора, на заплата съм заплюл едно такова:

Неактивен Me4ka

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 605
  • ursus cosmatos
Моето барбекю
« Отговор #155 -: 16 Март, 2019, 12:40:59 »
Да. Точно същото е като вид. Аз вече бях поръчал моето през емаг, когато се досетих, че може да го има и в базара, че даже е и по-евтино.
Тогава баш същата обява открих, но моето вече пътуваше към мен и мачът беше свирен. А и някъде май МИНЧО беше писал за някакъв некоректен продавач на такива неща,
та тогава не рискувах, щото бях много гладен  :D

Но обезателно мисли и за капак със същият диаметър. Задържа температурата и допълнително парите от опушващия сос.
Не е задължително да е като моят - сега като гледам, едно йенско стъкло или саморъчно направен купа-капак от голямо алуминиево фолио, ще ти свършат същата работа, мисля аз.
И термометърче готварско....голям гот е да гледаш месото как цвърчи и да знаеш точно на каква температура го изтезаваш  :green: :green:

Неактивен МИНЧО

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 431
  • диагностициран
Моето барбекю
« Отговор #156 -: 16 Март, 2019, 13:15:51 »
Като ти прочетах поста, се сетих за моите първи опити за капак. От магазина за левче, взех неръждаема купа с подходящия размер и и отрязах борда, щото пречеше. После турих и термометър.
Относно ОЛХ-а, да относно некоректни търговци. Продават ползван уред без да го упоменат, и са го пръснали със сребърен феролит, който цапаше ръцете при допир!!!!!
Радостта от ниската цена трае много по-кратко, от разочарованието от ниското качество!

Неактивен МИНЧО

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 431
  • диагностициран
Моето барбекю
« Отговор #157 -: 16 Март, 2019, 17:33:45 »
Радостта от ниската цена трае много по-кратко, от разочарованието от ниското качество!

Неактивен Тератони

  • Член на сдружението
  • Напреднал
  • *
  • Публикации: 44
  • диагностициран
    • Costoffknives
Моето барбекю
« Отговор #158 -: 18 Март, 2019, 22:39:26 »
Накъде върви България!!!







На тоя оджак някога е работил майстор на каруци, после налбантин.... Пък аз смятам да си пека пържолите ....
No name

Неактивен ЖИЖ

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 221
  • диагностициран
Моето барбекю
« Отговор #159 -: 19 Март, 2019, 10:44:51 »
нещо импровизирано
за без пари добре се получи

nearest frost banksuntrust bank around here
лошия моабет е за предпочитане пред хубавата работа

Неактивен Me4ka

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 605
  • ursus cosmatos
Моето барбекю
« Отговор #160 -: 19 Март, 2019, 12:30:02 »
Бре, какъв конец ползваш, че моят само нагаря и не ми харесва ?

Неактивен ЖИЖ

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 221
  • диагностициран
Моето барбекю
« Отговор #161 -: 19 Март, 2019, 12:31:42 »
канап от едно голямо старо руло дето нижеха тютюн с него
лошия моабет е за предпочитане пред хубавата работа

Неактивен Kukriblade

  • Старо куче
  • *****
  • Потребителско име: kukriblade
  • Публикации: 3136
  • Горянин
Моето барбекю
« Отговор #162 -: 19 Март, 2019, 13:02:00 »
Този тертип с фолио ми е любим за"модерно чеверме" в жаравата на лагерния огън.Правил съм много пъти пилешко и различни меса,даже цял заек.
Показвал съм ви снимки и клипчета май съм качвал доста отдавна,става супер
Винаги има ,поне един луд,който се мисли за Наполеон!!!
...сини лумени... :)
http://www.youtube.com/user/triger78?feature=mhee

Неактивен ЖИЖ

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 221
  • диагностициран
Моето барбекю
« Отговор #163 -: 19 Март, 2019, 14:26:10 »
Този тертип с фолио ми е любим за"модерно чеверме" в жаравата на лагерния огън.Правил съм много пъти пилешко и различни меса,даже цял заек.
Показвал съм ви снимки и клипчета май съм качвал доста отдавна,става супер

аз съм го правил увито в амбалажна хартия обилно намокрена и заровено под огъня ако не е пясъчливо до река слагаш камъни отдолу
лошия моабет е за предпочитане пред хубавата работа

Неактивен Kukriblade

  • Старо куче
  • *****
  • Потребителско име: kukriblade
  • Публикации: 3136
  • Горянин
Моето барбекю
« Отговор #164 -: 19 Март, 2019, 14:33:02 »
 Точно,ако е повече месо редя камъни и паля огъня върху тях.После слагам пакета/пакетите в/у камъните и покривам с жаравата  :nabira:
Ако е пилешко то става бързо,и пакетчетата са малки,може да мине без камъни  :nabira:
Винаги има ,поне един луд,който се мисли за Наполеон!!!
...сини лумени... :)
http://www.youtube.com/user/triger78?feature=mhee

Неактивен kaziklu

  • Дарител
  • Напреднал
  • *
  • Публикации: 435
  • диагностициран
Моето барбекю
« Отговор #165 -: 19 Март, 2019, 17:03:09 »
Еее, то бива садисти, бива, ама всичко си има граница... Край, тая тема повече няма да я чета, докато съм на работа. Как да издържа сега още три часа?!

Неактивен incubus

  • Анти-Спам Защита
  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 569
  • освидетелстван
    • Experience Talk
  • Скайп: gpetrov_fos
Моето барбекю
« Отговор #166 -: 19 Март, 2019, 17:50:12 »
Абе, момци, тия лотуси - всичкото им хубаво ама за 300лв + още 100-и-кусур за капака и туй, и онуй... По-добре едно малко керамично барбекю бре.
https://www.vidaxl.bg/e/8718475877530/kamado-opushvashto-keramichno-barbekyu-76-sm
Нищо ново в отношенията между форумите ! Пичовете са си пичове във всеки форум,говн**вците също.

Неактивен ЖИЖ

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 221
  • диагностициран
Моето барбекю
« Отговор #167 -: 19 Март, 2019, 18:15:37 »
забравих да напиша че слагам само сол на месото и единствената подправка е това дърво в огъня

лошия моабет е за предпочитане пред хубавата работа

Активен ganzo_fan

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 808
  • диагностициран
Моето барбекю
« Отговор #168 -: 19 Март, 2019, 18:48:26 »
Кажи какво е дръвцето де да пробваме и ний?
— При теб конкуренцията беше жестока — отвърна Ричър. — Докато десет години по-късно бяха останали само разни лекета.

Активен ganzo_fan

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 808
  • диагностициран
Моето барбекю
« Отговор #169 -: 19 Март, 2019, 18:51:03 »
На мен ми прилича на чукан от лозЪ
— При теб конкуренцията беше жестока — отвърна Ричър. — Докато десет години по-късно бяха останали само разни лекета.

Неактивен ЖИЖ

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 221
  • диагностициран
Моето барбекю
« Отговор #170 -: 19 Март, 2019, 19:09:43 »
На мен ми прилича на чукан от лозЪ

хвойна
лошия моабет е за предпочитане пред хубавата работа

Активен ganzo_fan

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 808
  • диагностициран
Моето барбекю
« Отговор #171 -: 19 Март, 2019, 19:14:46 »
Мерси,но ме затрудни.Няма да успея да ивърша експеримент.
— При теб конкуренцията беше жестока — отвърна Ричър. — Докато десет години по-късно бяха останали само разни лекета.

Неактивен Me4ka

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 605
  • ursus cosmatos
Моето барбекю
« Отговор #172 -: 19 Март, 2019, 21:39:20 »
Абе, момци, тия лотуси - всичкото им хубаво ама за 300лв + още 100-и-кусур за капака и туй, и онуй... По-добре едно малко керамично барбекю бре.
https://www.vidaxl.bg/e/8718475877530/kamado-opushvashto-keramichno-barbekyu-76-sm


Чакай, чакай....нали обяснихме, че се опитваме да се движим по тънката лайсна  ;D

Което прави: Менте-лотус /70лв/ + Капак Лотус /100/ = 170лв

А относно тази керамика от линка, там доказан специалист е cavdo.

Неактивен cavdo

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 29
  • диагностициран
Моето барбекю
« Отговор #173 -: 20 Март, 2019, 08:39:21 »
Цитат
Абе, момци, тия лотуси - всичкото им хубаво ама за 300лв + още 100-и-кусур за капака и туй, и онуй... По-добре едно малко керамично барбекю бре.
Напълно прав си за Камадото, което посочваш, що се отнася до качеството на печене, както и за удобството на печене. Обаче Камадото има 2 съществени недостатъка спрямо Лотуса - 1. Камадото тежи 25 кг. и не е удобно да го ползваш на различни места. 2 Цената му е все още висока, реалната цена на посоченото от тебе е около 250 лв, обаче поради малкото търсене държи висока цена. Ние мислихме да внасяме и малките (13 инчови), като посоченото, щяха да имат такава цена. Обаче проблемът е че в България под барбекю се разбира скара на дървени въглища и друга технология на печене е непозната. Поради това остава пред клиента избора на скара, а такива се продават и за 20 лв. Аз имах 1 клиент, който ми обясняваше, че не би дал 250 лв за такава печка, но през последните 5 год, беше купил 3 различни скари за по 20-30 лв. и ме питаше как да си направи месото по начина по който аз го правя на камадото на неговите скари (защото било много вкусно и крехко) - еми няма как.

Неактивен Djack

  • Тесен специалист
  • Член на сдружението
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 1327
  • диагностициран
  • Скайп: dimodimov1083
Моето барбекю
« Отговор #174 -: 20 Март, 2019, 08:47:33 »
Ако малкото търсене определя високата цена, не виждам вариант да стане някога по-ниска! Няма такъв търговец абдал, който при условие, че реализира големи продажби на даден продукт с дадена цена, тепърва да тръгне да я сваля!  ;) :nabira:
Сори за офтопика!

 

ArmsBG OlightBG Batteryservice