Автор Тема: Японско ножче - трислоен ламинат  (Прочетена 4369 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен joy_boy

  • Член на сдружението
  • Общо събрание
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 829
  • диагностициран
Здравейте!
Голяма част от вас вече са виждали въпросното ножче, но мисля, че е редно да го увековечим тука :).
Острието е трислоен ламинат, поръчна от немския сайт преди доста време (сигурно 2 години). След като колеги го видяха дори поръчахме още няколко (и ще се радвам да се вмъкнат и техни снимки в темата). Според общото мнение острието е изработено от някаква готова шина, много наподобяваща като "шарка" други японски ножчета и то на известни производители. Според описанието в сайта сърцевината е White Paper Steel (shirogami). Закалено на 61 единици. Дължината е 80 мм, дебело 3 мм.
Въпросното острие доста време ми стоя по шкафовете, докато на последната сбирка в Копривщица го занесох на Иво с молба да му измисли дръжка. И така малко след Нова Година Ивеца ме зарадва със снимки на готовото ножче:

за съжаление колегите от Еконт не са били твърде внимателни при транспорта, и когато разопаковах ножа в еконт едно парче 2-3 см от края на дръжката тупна на плочките  ??? :'(
Е сигурно ако опашката на острието беше по-дълга нямаше да се случи така, но е факт, че му е прилагана няк'ва сила по време на транспорта..
Ивеца ме успокои, че ще ми направи нова дръжка и то безплатно (за което безкрайно благодаря), ако и да няма вина за счупването.. И така ножа пак отиде в един шкаф.. Няколко месеца по късно имах възможност чрез Стефчо да пратя ножа на Иво - с препоръката да не променя вида на дръжката и гарда (формата ми хареса).
И ето го вече с новия облик - след успешен транспорт този път :).Ивеца: "Дървото е брезов тумор(от дзверо),който съм тонирал с байц череша"
Ножчето вече съм зачиследно като щатен мезеджия :) и тепърва ще мога да давам мнение за работата на острието.. Но пак приканвам колеги със същите остриета да се включат ;)
« Последна редакция: 07 Юли, 2012, 10:41:17 от joy_boy »
Самураят без меч е като самурая с меч, само че няма меч.

 

ArmsBG OlightBG Batteryservice