Остри предмети > Кухненски ножове

УНИВЕРСАЛЕН КУХНЕНСКИ НОЖ KAI SANTOKU 6716 S

(1/5) > >>

koceto:
Ще се опитам с няколко изречения да споделя впечатленията си от един кухненски нож на Фирмата KAI,търсих си качествен кухненски нож но и да има някакво съотношение цена качество,след един разговор с Герака ми сподели,че е много доволен от един кухненски нож на  KAI,поразрових се и си харесах SANTOKU 6716 S от серията Wasabi Black беше на прилична цена и си го взех,след месец и половина ползване основно на този нож съм удоволетворен напълно,ножът съм го ползвал само аз,че ако го подкара жена ми няма да остане нищо от него с тази дебелина от 2 мм  ;D

Малко за фирмата:

В своята страна продуктите на KAI са много популярни и с вековна традиция. Компанията е основана през 1908 г. в японския град Секи. От тогава, вече 100 години, продължава да произвежда и продава продукти с традиция. Един от специалитетите на фирмата са японските ножове на главния готвач. Общият знаменател в продуктите на KAI се основава на древната японска култура.Ножовете на KAI са световно признати,до колкото прочетох.Стоманите които използват са Дамаска стомана, VG-10, V-MAX.
KAI Group има филиали в Хонг Конг, Портланд,Германия.
В компанията работят повече от 1,000 служители в световен мащаб.

Серията Wasabi Black

А ето и конкретния модел:
Дължина на острието: 16,5 см T=2.0мм
Дължина на дръжката: 12,6 см
Материал на дръжката: Бамбукова пудра и полипропилен 
Материал на острието: Неръждаема ( V-MAX Stainless STEEL )
Заточване на острието: Двустранно
Твърдост на острието: 58±1 HRC


Ножът идва в такава опаковка


Острието дръжката и как седи в ръката
Универсалният кухненски нож Santoku WASABI KAI 6716S е предназначен за риба, месо и зеленчуци.От както го имам и ползвам, съм рязал абсолютно всичко в кухнята но основното са месо и зеленчуци,главно съм ги рязал на дървена дъска,като форма баланс тегло скосяване,няма какво да искам още справя се отлично дори с по твърди зеленчуци,формата на острието не уморява ръката дори и при по интензивно ряазне,зеленчуците не залепват по острието сведено е отлично и равномерно и направо лети през продуктите,острието е закалено на 58,59 но като го ударя с пръст направо званти,стоманата се държи много добре,до сега го поддържам само на строб с диамантена паста и реже като змей,няколко пъти удари на кокал неволно но нямаше проблясъци за моя изненада,при рязане на сухи мезета VG-10 ми е проблясвала сериозно докато тук не,но ако вземе да се ползва за по груба работа на тези 2 мм няма как да няма поръжения стоманата е неръждаема което за мен за такъв тип ножове е задължително.Дръжката е удобна при основния хват за рязане (прав хват) и не приплъзва дори и при мазна ръка.Като удобство, лекота на рязане и задържане на острота съм доволен много,поддръжката също не изисква нещо специално,абе ножчето си е мислено за това и е екстра,доволен съм от покупката и го препоръчвам,даже смятам да си взема още няколко модела от серията.

Бях подготвил видео с рязане на различен тип храни но малката го е изтрила,та за сега толкова  :)


dim095:
Ползвам тези ножове в кухнята на ресторанта ми от 3+години. Мога да кажа само добри неща за тях. Бих ти препоръчал от същата серия Nakiri-то той ми е фаворит при рязане на зеленчуци от най-меките до най-твърдите.   

koceto:
Точно на него съм хвърлил око,доста се чудих в началото дали да не взема него първо,но така или иначе ще си взема още два три за комплекта  :)

dim095:
Доста съм гледал и другите им серии , но не мога да се реша.

Marcinkov:
Имам същия нож благодарение на автора на ревюто. Реже много добре, за съжаление, моята привързаност към рязането в чиния, ме спъва да го ползвам по-често.

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия