Такааа,връщаме се на инструмента виновник за тази тема а именно "теслата"
на ESP или по- точно BCB-01
Инструмента го имам от скоро и не съм му развил потенциала напълно ,но два пъти съм го ползвал и съм много доволен от идеята. A тя в случея е точно да имам компактна тесла под ръка,защото освен с охрана покрай баща ми се занимавам и с геодезия и ми върши идеална работа,когато трябва да се набавят и забиват колчета или пирони със капачки,или трябва да се рови в пясъка да се намери някоя тръбичка

Размерите му не са много голями

И спокойно се носи в чантата или в джоб на тасманиан L ,който му ляга идеално.
Теглото му е 850 гр.
Сега,много ли е,малко ли е не мога да преценя ,аз от мъкнене на железа не се плаша.

Идеята му по природа е точно динамик ентри туул или специализиран инстумент за насилствено влизане . Със теглото си накрая на палката дава доста добра инерция като чук,достатъчно здрав изглежда да се ползва като лост за повдигане на врати . Има си и два огледални канала в които да ляга патрона на вратата за да се счупи.
По обясними причини не съм пробвал тези екстри,но ако намеря някоя изхвърлена врата с патрон обезателно ще пробвам

Ето едно клипче от нета как работи като такъв
Реално наистина може да се окажете в ситуация когато да имате такъв инструмент е жизненоважно за вас или за други хора.
Практиката ми като охранител ме е срещала със "аварийни" врати които са заключени или са със премахната лапа отвътре за отваряне защото много служители и хора си излизали от там. Тези врати се поправят и започват да работят единствено когато се очаква проверка от РЗПБСН защото това е страна на абсурдите.
Какъв е шансът да стане пожар или авария във мол,кино или друго обществено място и вие да сте вътре ?!?
Ми да ви кажа вероятно е ,но по страшното е ,че е по вероятно аварийните изходи да са заключени или блокирани.
Така всеки си преценява за себе си какво иска да носи и дали би му било необходимо. Този туул намира приложение и в двете ми работи ,като в цивилната сфера си е тесла а в службата си стои в чантата - ни хляб ни вода иска.
Ето едно мое клипче как работи като тесла.
Съжалявам че в кадър влезнаха скъсаните ми дворни маратонки

Това е общо взето,ако имате въпроси не се стеснявайте да питате ,аз продължавам да си търся изхвърлена врата ,да допълня ревюто.

За финал искам да кажа едни думи на един познат от НСО
" Цял живот се готвим за нещо което може никога да не се случи,но ако се случи ние ще бъдем готови".