Моето включване по темата:
Другари и другарки, да ми е честит и на мен новия ми Другар-Д2 в света на ножоманията !По принцип търсех неистово Червеният Другар, за да имам малко разнообразие в цветовата гама.
За съжаление в Армса беше свършил и имаше само черно-сиво, оранжев и този черният.
От пръв погледн нещо в черният ме грабна.
Малко на визия го докарва на Лайънстилите и не се поколебах.....Имаше и отстъпка, та нещата бързо приключиха в полза на Другарят.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
За разлика от Патриота, който не ми беше удобен на хват, Другарят ми пасна идеално на размер ХЛ. Нямам забележки откъм убиване при задната част.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Ето това не мога да го разбера: /снимката не ще да се завърти хоризонтално, но на живо се виждат много заусъци от режещата машина/

Защо не е пипната и канията малко.....едно зачистване , едно полиране на крайните ръбове, щеше да придаде цялостен професионален изглед на продукта.
Също така носещата платформа/платка , ако е пусната ~3мм по-дълга, щеше да дава възможност за триточкова захващане при хоризонталното и вертикално носене..
Но това са мои идеи и виждания.
За цената си тоз Другар си заслужава.

Хареса ми самото острие - удобно, повратливо, точно такова ми трябваше.
Така че - доволен съм.
Гледах и вариацията в стомана 154, по-лек е осезаемо ножа, но реших, че Д2 ми е перфектна и като цена най-вече.
п.с. Остана ми само едно чудене:
- как на една и съща витрина -> в магазина;
- два еднакви модела Манли -> Дрогар;
- с еднакви показатели на стоманата -> д2;
- с еднакви цени, опаковка и описание;
= са с две различни дължини на острието или имат разлика в дебелината на чирените
Може ли да се говори за различни партиди в едно серийно производство - едното за навън, другото за вътрешния пазар ?
И така. Поздрави,