За полеви условия, в т.ч. и при по-интензивна работна дейност при която се използва по-продължително време фенер, а и от чисто финансови съображения и практическо EDC приложение и удобство, зареждаемите фенери, с малогабяритните зарядни устройства, просто нямат конкуренция. В едно от отделенията на портфейла Maxpedition, държа и кося с мен зарядно устройство OLIGHT MCC 1A, с което при нужа, когато съм извън дома си дозареждам OLIGHT M2R Warrior и по рядко OLIGHT Warrior X. Този тип зарядни устройства са много гъвкави и удобни за употреба, по време на туризъм, аудоoр дейности, или просто ако работите по често и по-интензивно с фенер. Естествено, вкъщи си имам зарядно устройство с дисплей, X-tar VC-4, което много по-пълноценно и качествено зарежда 18650 батерията. Забелязал съм, че когато съм заредил акумулаторната батерия, със зарядното устройство на фенера и то свети в зелено, т.е., че акумулаторът е зареден напълно, и след това извадя батерията и я поставя в зарядното устройство Xtar VC4, поне 5-10 минути батерията се дозарежда. Това разбира се става, когато съм си вкъщи и имам време напълно да заредя акумулаторната батерия. За мен поне, зареждаемите фенери с магнитен порт за зареждане, при които не се налага изваждане на батерията, са много голямо удобство при ежедневна, а и не само употреба. Днес отново ремонтирах нещо по гаража и в мазето и ЕDC фенерът ми OLIGHT M2R Warrior, бе използван продължително време, като ,,свещ", като чукче, а накрая и, като магнит за събиране на шайби и миниатюрни болтове, разсипани на пода.