Автор Тема: Обзор и тест на няколко компактни фенера с далекобойност над 500 м  (Прочетена 4948 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен Yasenf

 • С желязо в кръвта :)
 • Управителен съвет
 • Напреднал
 • *
 • Публикации: 399
 • BRKCA MIKE 477
 • Скайп: yasenf
Здравейте,

Понасъбраха ми се няколко нови модела фенери, като някои от тях си припокриват функциите, затова реших да видя как се държат при по-продължително ползване и какво може да се очаква от тях. Фенерите в този обзор не са всички директни конкуренти - нито като далекобойност, нито като размери или лумени. Но всички до един светят над 500 м и могат да бъдат носени в джоб на яке или на кръста, без да откъснат ръката на човек, затова ги кръстих компактни.

Ето ги фенерите:

Преди да покажа резултатите и изводите ми, няколко думи за тестването:

 - Далекобойност тествах от 15 м, като светих директно върху луксметъра и после с формула превръщах канделите в метри според АНСИ стандарта - 0,25 лукса върху целта
 - Лумените ги тествах с моята тръба, която беше калибрирана с фенер, измерен в професионална сфера. За всеки случай проверих преди да започна, използвайки фенера, който като профил е най-близо до тези - Конвой С8, тръбата ми показа 359 лумена при 352 измерени в сферата.
 - И в двата случая мерих и записвах резултатите при старт, 30 секунди, 3 минути, 5 минути, 10 минути и 30 минути. Ако фенерът ми се струваше прекалено горещ, изгасях го преди това.
 - Тестването беше в много тежка обстановка за охлаждането на фенерите - 28 градуса и в стая без много движение на въздуха. Реално ще се представят малко по-добре ако се ползват на открито и се държат в ръка.
 - Предвид качеството на измервателната ми техника, не бих нарекъл теста професионален и не бих приел всички цитирани цифри като абсолютна истина, по-скоро за орентация
 - Рекламираните параметри са в началото - в колонка "Spec"Така, ето ги и резултатите:Ето и няколко извода, които си направих:

1. Диаметъра на рефлектора играе много по-голяма роля при далекобойността, отколкото лумените - ако няма остра нужда от по-малък рефлектор, по-големия винаги значи по-далеч. Като бонус фенерът охлажда по-добре и свети по-силно във времето, просто защото по-голям рефлектор означава и повече площ за охлаждане

2. XHP35 още не могат да бият XPL-HI при компактните фенери с една батерия, а ако гледаме само далекобойност, XP-G2 още е най-далекобойният от масовите емитери

3. Въпреки, че повечето спецификации на старта си отговарят на дадените от производителите, това не означава, че фенерите се държат по един и същ начин на петата минута и нататък, т.е. при реално ползване може да има и изненади, идващи от настройките за охлаждането - почти всички драйвери охлаждаха според температурата на драйвера (с изключение на С8+ заводския, който няма автоматично сваляне на температурата)

За фенерите:

1. Amutorch JM70 - най-добре преставящия се в групата, но и най-големия. С регулиран драйвер, 3В емитер и голяма батерия, хем не генерира много топлина, хем и охлажда по-бързо, хем и батерията му е 6000 мач, т.е. може да свети дълго и далеч (заредих 1700 мач след половин час светене). Освен това има и вградено магнитно USB зареждане и бутон за механично изключване на захранването на опашката - все неща, които ме радват. Ако нещо може да се подобри според мен е само управлението - иска двоен клик за турбо и при включване не стартира на турбо - а ми се иска. И не може да се изключва от предния бутон (само от задния), а ми се иска.

2. Olight M2X-UT - същата технология като предния, но с по-малък рефлектор, съответно свети по-близо. Освен това моя фенер свети с около 15% под рекламираните 1000 лумена, като мога само да спекулирам каква е причината - дали съм случил на кофти бройка емитер (те си варират 10-15% от производителя), дали Olight не са си променили спецификациите - в предходна ревизия са ползвали XM-L2 вместо ХPL-HI....Ако имам огромно оплакване към производителя, това е че фенерът е целия залепен и не ми се отваря - иначе щях да сменя емитера и щях да видя от там ли идва. Но далекобойността си кове рекламираната, освен това не спада особено с ползването заради регулирания драйвер, така че съм много доволен. Този съм си го заплюл за ползване на пушка, защото работи с 18650 батерия и има и удължител и спусък. Регулацията на температурата също работи много добре - в никой момент фенерът не пареше, но и не му свали лумените прекомерно.

3. Convoy C8+ - тази година Конвой направиха нов хост за С8 с малко по-ръбести линии и нова капачка - харесва ми. Иначе вътре е същия като сребристия - 12 групи за управление на регулирания 3А драйвер, антирефлексно стъкло и хубава подложка. Въпреки сравнително скромния старт, между петата и десетата минута вече се вписва много добре в цифрите. Изключих го на двадесетата минута, защото доста ми пареше на ръцете. Мисля, че на открито няма да има никакви проблеми да работи на 100% до изхабяване на батерията, а като се има предвид скромната му цена и размер се показа като много добър бюджетен фенер.

4. Emisar D1s - класически хотрод - компактен, силен, далекобоен , но за сметка на кратко време на работа, след това трябва да охлажда и намалява светлината. Държи доста висока температура на тялото, но това може да бъде регулирано от потребителя. Не мога да не спомена управлението - почти всичко може да се регулира, да се избира между елементарното постепенно засилване, или ако предпочита потребителя - режими, да ми се каже кога да охлажда, до къде да увеличава и т.н. Директния му драйвер си върши прекрасно работата и вади от XPL-Hi сериозни лумени, а терморегулацията увеличава светлината когато поохлади фенера. Фенер за пълнене на душата, какъвто е и следващия:

5. Lumintop Mini GT -много подобен на Емисар с директния си драйвер, емитер и управление, но стои по-компактен в ръката и има тяло за 18350 батерия, с която буквално се скрива в ръката. Заводските настройки на терморегулацията са доста агресивни и свалят бързичко температурата, ще трябва да го препрограмирам на вкус :) Доколкото видях при охлаждане не вдига обратно светенето, т.е. потребителя сам трябва да си го засили при желание.

6. Convoy C8+ обаче направен с директен драйвер и XP-G2 емитер без купол - външно прилича на другия, но работи като Емисар и Мини ГТ. За разлика от тях обаче, емитерът е по-малък и фенерът свети по-далеч. Драйверът му е доста по-прост, но е нагласен да сваля при много висока темепература, поради което фенерът се справя много силно до около десетата минута, после трудно се държи :) Интересно ми стана, че после допълних само 1055 мач в батерията, мислех че ще смукне повече

7. Lumintop ODL20C - миналата година Манкер пуснаха този модел, после и Уторч, но и на двата им бяха хилави драйверите и не използваха възможностите на емитера. Луминтоп са се справили доста добре, сложили са и USB-C зареждаме, хубава анодизация, интересно тяло - стои много стабилно в ръката. Моята бройка е малко под рекламираните лумени, но си прави метрите. Този фенер бих го взел, ако не ми се взема JM70 заради размера, но искам лумени и сравнително дълго време на работа.

8. Thrunite Catapult V6 - също нов модел, много подобен на горния Луминтоп, но е малко по-малък и компактен. Това е добре за носене, но не и за охлаждането му. Моята бройка вади около 10% над спецификациите, тук съм спечелил от лотарията. За разлика от Луминтоп има избор и на неутрална светлина и моя е точно такъв. Цената му изглежда по-висока от Луминтоп, но в комплекта има батерия и калъф, каквито липсват при Луминтоп. Трунайт по някаква причина са решили да не пращат до Европа, така че намирането му не е лесно. Все пак разликите с Луминтоп не са особено големи, въпрос на лични предпочитания е, ако се наложи избор.

Ами толкова от мен, дано съм бил полезен на някой. Ако имате въпроси - питайте.
« Последна редакция: 01 Септември, 2018, 20:12:29 от Yasenf »
За да бъдеш РАЗБРАН трябва да си ПРОСТ.

Неактивен Force

 • Член на сдружението
 • Управителен съвет
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 801
 • диагностициран
Много интересно сравнение. Благодаря за труда. *palec*

Неактивен Yasenf

 • С желязо в кръвта :)
 • Управителен съвет
 • Напреднал
 • *
 • Публикации: 399
 • BRKCA MIKE 477
 • Скайп: yasenf
От известно време ме човъркаше по-сериозно сравнение межди Емисар и ГТ мини и Катапулт и ОДЛ20С, защото много им се припокриваха характеристиките - така започна меренето. Лошото, че имах идея нещо да отпадне, но вече не съм сигурен :)
За да бъдеш РАЗБРАН трябва да си ПРОСТ.

Неактивен seiko

 • Внимавай, като се бориш с враговете си, да не заприличаш на тях!
 • Общо събрание
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1009
 • диагноза - див селянин
Яска, много съм далеч от тази материя (ти го знаеш де), но въпреки това ми беше много интересно да прочета впечатленията от сравнението и то от първа ръка. *palec*
А, как се представя стоковият L2, в сравнение с тези? Мисля, че той беше с доста по-слаб емитер (така ли се казваше или пак най-вероятно греша), но пък рефлекторът му е много добър.
Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание.
                                                                                                       Стивън Хокинг

Неактивен Yasenf

 • С желязо в кръвта :)
 • Управителен съвет
 • Напреднал
 • *
 • Публикации: 399
 • BRKCA MIKE 477
 • Скайп: yasenf
Яска, много съм далеч от тази материя (ти го знаеш де), но въпреки това ми беше много интересно да прочета впечатленията от сравнението и то от първа ръка. *palec*
А, как се представя стоковият L2, в сравнение с тези? Мисля, че той беше с доста по-слаб емитер (така ли се казваше или пак най-вероятно греша), но пък рефлекторът му е много добър.
Грешиш, емитерът(диодът) му е като на първите три модела - XPl-HI, и драйверът му е подобен на Olight M2X - регулиран 3А драйвер, който може да работи с една и с две батерии. Гледах по архивите - мерил съм 746 м на старт (140,000 кандели), но не съм мерил лумени - нямам в мен Л2, но много скоро  очаквам и ще го мерна и добавя - и той влиза в групичката компактни, ако е без удължителя за две батерии :) 
За да бъдеш РАЗБРАН трябва да си ПРОСТ.

Неактивен seiko

 • Внимавай, като се бориш с враговете си, да не заприличаш на тях!
 • Общо събрание
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1009
 • диагноза - див селянин
Грешиш, емитерът(диодът) му е като на първите три модела - XPl-HI, и драйверът му е подобен на Olight M2X - регулиран 3А драйвер, който може да работи с една и с две батерии. Гледах по архивите - мерил съм 746 м на старт (140,000 кандели), но не съм мерил лумени - нямам в мен Л2, но много скоро  очаквам и ще го мерна и добавя - и той влиза в групичката компактни, ако е без удължителя за две батерии :)

 *palec* Пак съм бил в голямото междучасие, когато си обяснявал.  :chukane: 

п.п. Сега се сетих, че коментирахме, евентуално подобрение в светенето на L2, ако се премахне куплчето на диода му.
Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание.
                                                                                                       Стивън Хокинг

Неактивен Yasenf

 • С желязо в кръвта :)
 • Управителен съвет
 • Напреднал
 • *
 • Публикации: 399
 • BRKCA MIKE 477
 • Скайп: yasenf
*palec* Пак съм бил в голямото междучасие, когато си обяснявал.  :chukane: 

п.п. Сега се сетих, че коментирахме, евентуално подобрение в светенето на L2, ако се премахне куплчето на диода му.
И това не си запомнил :) Твоя няма купол. Може да му се увеличи далекобойността по два начина:
1. Смяна на емитера с XP-G2 без купол - за сметка на лумените и жълтее/зеленее спрямо твоя

2. Смяна на драйвера - с директен драйвер ще вади много повече лумени и далекобойност (примерно 1000+м). Тук обаче има два компромиса - а) поне аз не съм чувал да има директен драйвер, който да може да работи с една и с две батерии едновременно, т.е. ще трябва да избираш и б) фенерът вече няма да може да изкара час на максимум както сега, защото ще отделя доста повече топлина и ще трябва в един момент да се сваля силата, за да охлажда.

3. Комбинация от двете също е възможна. Може също да го направиш и с много лумени, но да свети по-близо и широко (напоследък откривам, че не е лоша комбинация много лумени в голям рефлектор). Просто трябва да си дадеш сметка кое колко ти е важно - цвят, форма и големина на лъча, време на работа (температура и батерия). По принцип си правя такива промени когато искам възможност за максимална мощност за кратко време в компактно тяло. Или пък нещо ме дразни - примерно цвета на светлината.

За да бъдеш РАЗБРАН трябва да си ПРОСТ.

Неактивен seiko

 • Внимавай, като се бориш с враговете си, да не заприличаш на тях!
 • Общо събрание
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1009
 • диагноза - див селянин
Оле-оле! Що ли се обаждам въобще, като хич ме няма?! :chukane: Ясно е, че нищо не съм запомнил. :karane: :D
Иначе L2-ката е много добре така и много си я харесвам. Въобще, нищо не искам да барам по нея, защото напълно ме устройва. За мен е много добър фенер и покрива нуждите ми. Доволен съм, че послушах съвета ти! *palec*
Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание.
                                                                                                       Стивън Хокинг

Неактивен sanity

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 86
 • диагностициран
Добра колекция си събрал колега :)

От известно време търсех директно сравнение между GT mini и D1S. От твоето сравнение оставам с впечатлението, че D1S е с по-висока консумация, като се има впредвид разликата в лумените, може би около 5.5-6А. Имам GT mini и знам че то дърпа 4.5А на турбо. И като знам колко грее минито, след 2 минути ползване, само мога да си представям колко загрява емисарчето :).

Също така ми е любопитно какъв драйвър ползваш за С8-цата с xpg2 диода?

Изпратено от моят ONEPLUS A5010 с помощта на Tapatalk


Неактивен Yasenf

 • С желязо в кръвта :)
 • Управителен съвет
 • Напреднал
 • *
 • Публикации: 399
 • BRKCA MIKE 477
 • Скайп: yasenf
Добра колекция си събрал колега :)

От известно време търсех директно сравнение между GT mini и D1S. От твоето сравнение оставам с впечатлението, че D1S е с по-висока консумация, като се има впредвид разликата в лумените, може би около 5.5-6А. Имам GT mini и знам че то дърпа 4.5А на турбо. И като знам колко грее минито, след 2 минути ползване, само мога да си представям колко загрява емисарчето :).

Също така ми е любопитно какъв драйвър ползваш за С8-цата с xpg2 диода?

Изпратено от моят ONEPLUS A5010 с помощта на Tapatalk

Добре дошъл във форума,

Грее си Емисара и държи по-горещо от Минито. И двата са както си идват от производителя. Не знам дали може да има толкова много разлика (4.5А->6А) при практически еднаква далекобойност и еднакви рефлектори? Също не знам какви точно бинове са емитерите, може и там да има някакви разлики. Или просто единия да има по-хубави пружини - причини колкото искаш :)

Ето го драйвера на Конвоя: https://www.banggood.com/BLF-X6X5-Driver-ATTiny25V-Based-and-FET7135-Power-Channel-Configuration-p-1051559.html
« Последна редакция: 03 Септември, 2018, 23:51:50 от Yasenf »
За да бъдеш РАЗБРАН трябва да си ПРОСТ.

Неактивен sanity

 • Прохождащ
 • **
 • Публикации: 86
 • диагностициран
Emisar-a изглежда малко по-масивен в зоната на драйвера/главата, което може и да му помага с охлаждането. Иначе си прав, че може и да има разлика в диодите, пък и вътрешното съпротивление на драйвера не е без значение. Примерно чувал съм, че astrolux-ките А6/S1 драйвъри, имат по-високо съпротивление от аналогичните предлагани от mtelectronics. Така и не съм пробвал вторите...

Относно X5/X6 драйвера, поръчах си 2 бройки и едната я сложих на BLF A6, защото исках да сложа светещо ключе. Не съм доволен от него, не знам дали аз нещо съм объркал, или съм попаднал на кофти бройка, но stepdown-на му се включва и на средните режими, без дори да е загрял фенера. А като загрее  повечко, всичко за него става long click и трябва да се изчака да изстине, че да може да се ползва нормално. Затова обмислям да поръчам драйвъри и ключета от led4power.

Между другото, вчера заради мен колегата dellman, те разпитваше за mcpcb-та за XHP70, защото му споделих че не мога да намеря по-големи от 20 мм на 12 волта.

Изпратено от моят ONEPLUS A5010 с помощта на Tapatalk


Rado_I

 • Гост
Поздравления за полезната тема.
От доста време се оглеждам за компактен фенер с голяма далекобойност.
Засега съм се ориентирал към Astrolux FT03 SST40-W 2400lm 875m.
https://www.banggood.com/Astrolux-FT03-SST40-W-2400lm-875m-NarsilM-v1_3-USB-C-Rechargeable-2A-26650-21700-18650-LED-Flashlight-Mini-Torch-p-1420116.html?p=D01502341350201311C1&utm_campaign=1thedeals&utm_content=chendongling&ID=522215&cur_warehouse=CN
Параметрите му поне "на хартия" изглеждат добри: 2400 лумена, 875 метра.
В момента може да се купи промоционално на 30$ което прави предложението още по-примамливо.
http://budgetlightforum.com/node/65210

За момента няма много инфо за него, освен това ревюто по-долу.
Ревюто между другото е много добро, но има едни малък недостатък: на китайски е!!!
http://gearkr.com/?p=161806

Направили са и някакви тестове с други фенери.

Някой да знае нещо повече за него?

Неактивен bluereidon

 • Sparrow
 • Напреднал
 • ****
 • Публикации: 333
 • The Mad Dentist
Астролуксa съм го поръчам още от преди месец и още си стой на Processing order... Имат над 1000бройки платени от преордъра.Дано скоро ми го шипнат...

Неактивен Yasenf

 • С желязо в кръвта :)
 • Управителен съвет
 • Напреднал
 • *
 • Публикации: 399
 • BRKCA MIKE 477
 • Скайп: yasenf
Поздравления за полезната тема.
От доста време се оглеждам за компактен фенер с голяма далекобойност.
Засега съм се ориентирал към Astrolux FT03 SST40-W 2400lm 875m.
https://www.banggood.com/Astrolux-FT03-SST40-W-2400lm-875m-NarsilM-v1_3-USB-C-Rechargeable-2A-26650-21700-18650-LED-Flashlight-Mini-Torch-p-1420116.html?p=D01502341350201311C1&utm_campaign=1thedeals&utm_content=chendongling&ID=522215&cur_warehouse=CN
Параметрите му поне "на хартия" изглеждат добри: 2400 лумена, 875 метра.
В момента може да се купи промоционално на 30$ което прави предложението още по-примамливо.
http://budgetlightforum.com/node/65210

За момента няма много инфо за него, освен това ревюто по-долу.
Ревюто между другото е много добро, но има едни малък недостатък: на китайски е!!!
http://gearkr.com/?p=161806

Направили са и някакви тестове с други фенери.
(Щракни за да видиш изображението.)
Някой да знае нещо повече за него?
Много ме съмняват тези 875 м с ССТ-40 - просто е много голям размера на емитера. Отделно, ССТ40 с 2400 лумена ще грее като печка. Чакам с нетърпение някой по-достоверен източник да го измери :)
За да бъдеш РАЗБРАН трябва да си ПРОСТ.

Rado_I

 • Гост
Според този пост:
http://budgetlightforum.com/comment/1472806#comment-1472806
Фенера вади 2100 лумена, което е малко над максималните определени от производителя 1900 лумена. Това предполага нормално топло-отдаване съизмеримо с XHP35 примерно.
Обявените метри със сигурност за леко завишени, но примерно 800 ще ги докара.
Явно фенера е голям хит щом са продали 1000 бройки напред.
Според мен, основната причината е че с тези параметри всички други аналогични фенери струват 50$, а на този му искат 30$.
Цената е без коментар, на фона на това че Cоnvoy C8+ струва 25$, а разликите в параметрите значима. Освен това Astrolux/Mateminco са и с малко по-високо качество на изработка от Convoy.
Ето я снимката с измерения ток:


Другото интересно е, че може да работи с 3 различни размери батерии: 18650, 21700, 26650.
С оглед на по-малкия капацитет очевидно 18650 не е  подходяща за този фенер, но може да се ползва за аварийна батерия в случай на нужда.

Разбира се, ще изчакам първите ревюта за него и тогава ще преценя дали да се мятам.
« Последна редакция: 14 Март, 2019, 10:36:52 от Rado_I »

Неактивен Yasenf

 • С желязо в кръвта :)
 • Управителен съвет
 • Напреднал
 • *
 • Публикации: 399
 • BRKCA MIKE 477
 • Скайп: yasenf
Според този пост:
http://budgetlightforum.com/comment/1472806#comment-1472806
Фенера вади 2100 лумена, което е малко над максималните определени от производителя 1900 лумена. Това предполага нормално топло-отдаване съизмеримо с XHP35 примерно.
Обявените метри със сигурност за леко завишени, но примерно 800 ще ги докара.
Явно фенера е голям хит щом са продали 1000 бройки напред.
Според мен, основната причината е че с тези параметри всички други аналогични фенери струват 50$, а на този му искат 30$.
Цената е без коментар, на фона на това че Cоnvoy C8+ струва 25$, а разликите в параметрите значима. Освен това Astrolux/Mateminco са и с малко по-високо качество на изработка от Convoy.
Ето я снимката с измерения ток:
(Щракни за да видиш изображението.)

Другото интересно е, че може да работи с 3 различни размери батерии: 18650, 21700, 26650.
С оглед на по-малкия капацитет очевидно 18650 не е  подходяща за този фенер, но може да се ползва за аварийна батерия в случай на нужда.
(Щракни за да видиш изображението.)
Разбира се, ще изчакам първите ревюта за него и тогава ще преценя дали да се мятам.

Нека да видим читаво ревю какви точно са му параметрите - много зависи и от рефлектора и от фокусирането.
Относно качеството - не знам дали имаш представа колко Конвой С8 седят по пушките на ловците в България и колко от тях се чупят.....та ако качество=здравина, не съм съгласен че Астролукс са по-качествени.
Цените не са точно такива - сравняваш на този промоционалната цена за предплащане на котка в чувал със стандартната цена на С8+.  Стандартната му цена на този ще е повече към 40$. Също така ако вкараш и цените на батериите и зарядното в уравнението - разликата в цената на комплекта се увеличава...

Само да предупредя - пощите и митниците си спретнаха голям купон тази година - ако нещо е обявено над 20$ го спират на митницата, новото е, че даваш 12 лева, чакаш 15 дни да го освободят и нататък не знам какво става - как внасяш мито и ДДС, защото преди 2 седмици ми се обадиха от пощата че ми е освободена пратката, но не знам още къде е . Също така от 1 януари митниците имат нова система. Освобождавах вече с DHL, трябва ти ЕОРИ номер и електронен подпис, за да могат куриери да ти освободят пратката, иначе може и сам да се представляваш, но пак трябва електронно да подадеш декларацията, т.е. ако пратката ти идва по куриер - все ти трябва електронен подпис.
За да бъдеш РАЗБРАН трябва да си ПРОСТ.

Неактивен gkolevbg

 • young Jedi
 • Дарител
 • Напреднал
 • *
 • Публикации: 51
оффтопик.

Аз си извадих ЕОРИ и упълномощих (около 6 лв.) DHL да ме представляват пред Митници, т.е. спестих си електронния подпис.

Rado_I

 • Гост
За качеството не си ме разбрал. Не казах че Конвойте са некачествени, а че Астролукс са малко над таях.
И за да съм по-конкретен - Астролукс са по "пипнати".
Аргумент:
Сравнявахме с мой познат Convoy C8 и Astrolux C8. На външен вид са еднакви, нокато отвориш главата и се виждат разликите.
В кое в Astrolux беше над Convoy:
стълкото
рефлектора (не са съвместими)
диода с подложката
пръстена под рефлектора
спойките към диода
кабелите към диода
опаковката, макар да не касае фенера директно
Друго предимство на Astrolux C8 - занчително по малко парх влиза в рефлектора. Convoy C8 се парши за "норматив" и после чистиш като наказан. Ако те дразни, разбира се. На накой не им пука и си ги ползват прашасали.

А за сравнението на цените мога да цитирам бат Бойко: Днес така, утре не се знае.  :nabira:
Между другото Astrolux се пуска на промция много често и затова не вярвам да не може да се купи за 30$ и след "офанзивата" в момента.
Технически погледнато най-големия "кусур" който ще го спъне да бие надалеч е купола на диода. Но за там лечението е бръснарко ножче.
От друга страна диода с купол ще осветява значително по-широко, което понякога е добре.

И между другото се е появило видео за него. За съжаление на дойчландски.

« Последна редакция: 15 Март, 2019, 09:24:24 от Rado_I »

Неактивен Yasenf

 • С желязо в кръвта :)
 • Управителен съвет
 • Напреднал
 • *
 • Публикации: 399
 • BRKCA MIKE 477
 • Скайп: yasenf
За качеството не си ме разбрал. Не казах че Конвойте са некачествени, а че Астролукс са малко над таях.
И за да съм по-конкретен - Астролукс са по "пипнати".
Аргумент:
Сравнявахме с мой познат Convoy C8 и Astrolux C8. На външен вид са еднакви, нокато отвориш главата и се виждат разликите.
В кое в Astrolux беше над Convoy:
стълкото
рефлектора (не са съвместими)
диода с подложката
пръстена под рефлектора
спойките към диода
кабелите към диода
опаковката, макар да не касае фенера директно
Друго предимство на Astrolux C8 - занчително по малко парх влиза в рефлектора. Convoy C8 се парши за "норматив" и после чистиш като наказан. Ако те дразни, разбира се. На накой не им пука и си ги ползват прашасали.

А за сравнението на цените мога да цитирам бат Бойко: Днес така, утре не се знае.  :nabira:
Между другото Astrolux се пуска на промция много често и затова не вярвам да не може да се купи за 30$ и след "офанзивата" в момента.
Технически погледнато най-големия "кусур" който ще го спъне да бие надалеч е купола на диода. Но за там лечението е бръснарко ножче.
От друга страна диода с купол ще осветява значително по-широко, което понякога е добре.

И между другото се е появило видео за него. За съжаление на дойчландски.

Астролукс С8 е с директен драйвер - трябва си му повече внимание към жици и спойки. Не ме разбирай също погрешно - минали са ми доста Астролукси през ръцете и не мога да кажа лошо за тях, просто след тройката ала Eagle Eye X6 на Матеминко взех да внимавам повече - излезе страшен флуд :) ССТ40 го бях сложил с един регулиран драйвер с много ампери и не можа да ме впечатли. Затова съм малко скептичен, иначе фенерът ще е добър, просто не знам колко.

П.С. Днес си прибрах нещата от пощата, но след малко обикаляне. Услугата е 12 лв+ ДДС и мито, целия процес продължи малко над месец. Не ми дадоха митническа декларация. В ДХЛ и ТНТ нещата минаха доста по-бързо и организирано (2-4 дни), услугата беше безплатна, като ТНТ дори платиха мито+ДДС и трябва да им го преведа, при ДХЛ тази услуга струва 20 лв.
За да бъдеш РАЗБРАН трябва да си ПРОСТ.

ganzo_fan

 • Гост
XHP35 се предлага с купол и без такъв.HD и HI.

Rado_I

 • Гост
XHP35 се предлага с купол и без такъв.HD и HI.
Този дето обсъждаме не е XHP35 и не се предлага без купол.
Astrolux FT02 е с XHP35 HI и струва 50 зелени гущера.
https://www.banggood.com/Astrolux-FT02-2200LM-Stepless-Dimming-USB-Rechargeable-Military-LED-Torch-High-Powerful-High-Lumen-18650-26650-Flashlight-p-1375372.html?ID=522513&cur_warehouse=CN


ganzo_fan

 • Гост
Значи конструкторът на фенера е недъгав.Когато проектираш хвъргач се влага 35ХИ(без купол).Ако са прекарали ХД на прИмоция и ползват само тях е друго.

Rado_I

 • Гост
Значи конструкторът на фенера е недъгав.Когато проектираш хвъргач се влага 35ХИ(без купол).Ако са прекарали ХД на прИмоция и ползват само тях е друго.
Ама те мързи да четеш май. Повече от мен. :D
Диода не е на Cree. Luminus SST40 ползват. Затова и цената е добра.

ganzo_fan

 • Гост
Фенери с не-црее диод не купувам и не ме вълнуват.Имам един ситен с ничиа и ААА батерия,не ме впечатли изобщо.Чукча съм и то писател а не чиател.

Rado_I

 • Гост
И Конвойте влизат в надпреварата за лумени.
Нещо съвсем ново от тях.
Convoy C8+ с емитер Luminus SST40 и 2000 лумена.
Black Convoy C8+ with luminus sst40 ,copper DTP board and ar-coated inside, 2000lm
https://www.aliexpress.com/item/Black-Convoy-C8-with-luminus-sst40-copper-DTP-board-and-ar-coated-inside-2000lm/32989670019.html

 

ArmsBG OlightBG Batteryservice