Автор Тема: Национална среща на 27-28.10.2018 на "Узана" - Габрово  (Прочетена 8591 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Активен okapi

  • Пират
  • Напреднал
  • ****
  • Потребителско име: ГЕРГИ
  • Публикации: 106
  • Орлите умират в бой !
Национална среща на 27-28.10.2018 на "Узана" - Габрово
« Отговор #100 -: 29 Октомври, 2018, 19:33:54 »
Еленски бут ли виждам ?!  >:( :D ;)
На света има хиляди различни ножове, грехота е да имаш само един-два !

           .

Активен seiko

  • Внимавай, като се бориш с враговете си, да не заприличаш на тях!
  • Общо събрание
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 929
  • диагноза - див селянин
Национална среща на 27-28.10.2018 на "Узана" - Габрово
« Отговор #101 -: 29 Октомври, 2018, 19:56:08 »
Бреййй, така ката гледам, пак е имало работа за мен. :D :D :nabira: :nabira:
Най-големият враг на знанието не е незнанието, а илюзията за знание.
                                                                                                       Стивън Хокинг

Неактивен gogotattoo

  • Член на сдружението
  • Общо събрание
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 1190
  • диагностициран
Национална среща на 27-28.10.2018 на "Узана" - Габрово
« Отговор #102 -: 29 Октомври, 2018, 20:36:52 »
Какъв е извода от тестовете на ТФК? Някой да обобщи?


Sent from my iPhone using Tapatalk

Постановката беше да пробваме рязането на въжето - без да пипаме по режещия ръб, защото така са подадени остриетата от майсторите. Дебелината на остриетата пред вторичния скос бяха съответно 0.8 и 0.4 мм, а вторичният скос - на око беше 40 ... може би и нещо ... градуса, но това няма значение, защото по-тънкото свеждане щеше да се похаби по-бързо. И двете остриета отрязаха по 40 бр. и в частта на рязане режеше тестовата хартия - на пресекулки; затъпяване се усети още в движение, защото в началото натискащият острието режеше по едно саламче с един натиск и после все по-трудно.
Огледът с лупата показа начинът на заточване, който беше виновен за ниските резултати. Още на пипане с пръсти въобще го нямаше оня Уплах, че ще се впие в пръста ти /както остриетата на ... ;) знаете кой  :D /. Вторичният скос беше направен на гриндер/вероятно/ с доста едър грит лента и после самият режещ ръб беше "загладен", полулъскав и иначе казано - омазан, нещо конвексиран - изобщо липсваше осеченият прав вторичен скос на нула - и това е причина за лошите резултати - според мен. Просто, колегите трябва да обърнат внимание на заточването - коментирахме и сравнявахме с остриетата на Манли, които се заточват на "заточвачка" с твърд диск и пр. и резултатите са съвсем различни.

П.П. За втори път Станимир ни гощава с еленски бут :) - и този път се справихме доста по-добре от миналия :)
Primum vivere, deinde philosophari.

www.gogotattoo.net

Неактивен Лудост

  • Член на сдружението
  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 2
  • диагностициран
Национална среща на 27-28.10.2018 на "Узана" - Габрово
« Отговор #103 -: 29 Октомври, 2018, 21:19:36 »
Спам!!!
Казах ти аз,да не и правим нож ама не слушаш.

Ще ви се стоваря някой ден на гости тогава,да видиш хубаво ли е.
Аз пък ще ви кажа, че всяка уважаваща себе си дама си има украшение! В моят случай червеничко.
А пък за идването, винаги си ни добре дошъл....


Изпратено от моят HUAWEI VNS-L21 с помощта на Tapatalk
« Последна редакция: 31 Октомври, 2018, 10:42:37 от GeorgiNN »

Активен Grizzly

  • Любознателен тип
  • Член на сдружението
  • Напреднал
  • *
  • Публикации: 450
  • диагностициран
Национална среща на 27-28.10.2018 на "Узана" - Габрово
« Отговор #104 -: 29 Октомври, 2018, 22:11:15 »
Постановката беше да пробваме рязането на въжето - без да пипаме по режещия ръб, защото така са подадени остриетата от майсторите. Дебелината на остриетата пред вторичния скос бяха съответно 0.8 и 0.4 мм, а вторичният скос - на око беше 40 ... може би и нещо ... градуса, но това няма значение, защото по-тънкото свеждане щеше да се похаби по-бързо. И двете остриета отрязаха по 40 бр. и в частта на рязане режеше тестовата хартия - на пресекулки; затъпяване се усети още в движение, защото в началото натискащият острието режеше по едно саламче с един натиск и после все по-трудно.
Огледът с лупата показа начинът на заточване, който беше виновен за ниските резултати. Още на пипане с пръсти въобще го нямаше оня Уплах, че ще се впие в пръста ти /както остриетата на ... ;) знаете кой  :D /. Вторичният скос беше направен на гриндер/вероятно/ с доста едър грит лента и после самият режещ ръб беше "загладен", полулъскав и иначе казано - омазан, нещо конвексиран - изобщо липсваше осеченият прав вторичен скос на нула - и това е причина за лошите резултати - според мен. Просто, колегите трябва да обърнат внимание на заточването - коментирахме и сравнявахме с остриетата на Манли, които се заточват на "заточвачка" с твърд диск и пр. и резултатите са съвсем различни.

П.П. За втори път Станимир ни гощава с еленски бут :) - и този път се справихме доста по-добре от миналия :)

Благодаря на Гого за изчерпателното обяснение и поздравления към всички за усилията и тестовете. Значи все пак е имало смисъл да се направят, за да се подобрят нещата. Това е целта - да се става все по-добър.

Това си е мой коментар, но аз лично ще се радвам други български производители да последват примера и развитието на Манли. Така ще има конкуренция, а знаете от контурнцията кой печели освен самите производители - обикновения потребител.

 :nabira:  :nabira:  :nabira:
Най-доброто предстои!

 

ArmsBG OlightBG Batteryservice