Остри предмети > Кухненски ножове

Въпрос за японски кухненски ножове

(1/2) > >>

p_maldjanski:
Здравейте, Колеги!
Решил съм да си направя подарък за коледа- нож от страната на изгряващото слънце  :yahoooooo:
Спрях се на нож направен от Fujiwara, само че още не съм сигурен дали да си взема ръждаем или неръждаем. Какво ще ме посъветвате.
Това е ръждаемия

стоманата е SK4
А това е неръждаемия

Като стоманата е AUS8
И двата са със 150мм острие. Имам и още един въпрос относно поръчката и доставката от този сайт, ако може нека колегите които са си поръчвали да споделят.

Punky:
Това би трябвало ти да си го разбрал за себе си, дали да си вземеш ръждаем или неръждаем. Зависи колко грижи смяташ  да отделяш за този нож, дали не ти оставя странен вкус ръждилника и др. подобни. Щом се предлагат кухненски ножове от ръждаема стомана(и то скъпи ножове), то най - вероятно имат някакви предимства пред тия от неръждаема, иначе файда няма, и двата режат, пък единия ръждясва, баси !!!
 Колегите по - запознати с кухненските ножове, могат да ти кажат плюсовете и минусите и ти вече да си решиш кой точно искаш !!!

joy_boy:
До колкото разбирам ножа е за подарък - по скоро прецени дали човека ще може да полага грижи за ръждаемия - неръждавейката си е по непретенциозна.

Punky:

--- Цитат на: joy_boy в 10 Декември, 2012, 10:07:13 ---До колкото разбирам ножа е за подарък - по скоро прецени дали човека ще може да полага грижи за ръждаемия - неръждавейката си е по непретенциозна.

--- Край на цитат ---
Ми така е, който не чете всичко  :yaaa:.

p_maldjanski:
Да подарък ще е, но за мен  :yahoo: Аз по скоро клоня към ръждаемия, не случайно японските готвачи ползват такива. Малко ме притеснява скоса 70/30 , но  мисля че ще се справя  :)

Навигация

[0] Списък на темите

[#] Следваща страница

Премини на пълна версия