Автор Тема: Какво използвате най-често в кухнята?  (Прочетена 31533 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен dim095

  • Член на сдружението
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 46
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #125 -: 30 Август, 2019, 11:02:54 »
Мисля, че може да се намери и по-евтино. Има и такова, което се държи в ръка,то е по-удобно за в къщи.

Неактивен nikolai

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Потребителско име: nikolai1205bb
  • Публикации: 872
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #126 -: 30 Август, 2019, 11:06:29 »
Има логика :D :D :D


Добре де, това чудо, струва ли си парите според вас?  http://www.dick-bg.com/index.php?route=product/product&path=59_75&product_id=209
За евтини кухненски ножове, респ. за индустриални нужди, с оглед постигане на оптимизация на работния процес и за хора, които не умеят и не искат да се научат да заточват, това устройство има смисъл. Не мисля, че човек, заразен от нашето хоби би си го купил. Освен, ако не иска да го оставят на мира жените в къщата, които предпочитат по- тъпи ножове и ползват различни от тези на мъжете си. :)
Аз лично предпочитам да точа ножовете си на ръка, а кухненските ми, които не са от най- скъпите, ми дават възможност да експериментирам с различни абразиви и техники. Нещо, което не бих правил спокойно с ножовете си от колекцията.
„Стоманата разсича плътта; стоманата разсича костите; стоманата не разсича стомана." Миямото Мусаши

Неактивен bully

  • просто човек
  • Общо събрание
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 1271
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #127 -: 30 Август, 2019, 11:11:50 »
Както казва  един мъдър човек от който съм научил доста детайли в нашето общо хоби: " Боксьорът има боксов чувал, каратистът макивари, а точиларят кухнески ножове". :D
Доброто без меч в ръката служи на злото.
Този, който правилно посочва  моите грешки е мой учител. Този, който правилно оценява моите  постъпки е мой  приятел. Този, който ме  ласкае е  мой враг. /Сун Цзъ/

Неактивен Combo

  • Шорпек
  • Член на сдружението
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 695
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #128 -: 30 Август, 2019, 12:02:29 »
Първо когато става дума за кухненски ножове, и точила нищо което се продава по сайтовете в България не си струва парите, защото цените са адски раздути..
Второ това приспособление от снимката става за обсъждане в БГ Мама, тук стои неуместно. Не е нужно да си губиш времето по ножарски форуми ако ползваш ножове по 2-3 лева и подобни точила.
Има и сравнително по-евтини решения които са с добри работни качества, но всички те все пак са решени в духа на това което е наложено от практиката. Казвам сравнително защото Сабуна показан по-горе е доказано добро решение, но все пак цените му започват от ок 60 долара за Шевски нож. 60 долара не са 15 лева.
За тия 200 лева коитои искат за Бобета на SHARP’EASY, ще можеш да си купиш между 3 и 5 камъка с които колкото и да си вързан след няколко месеца опити, ще си точиш ножовете не по-зле от колкото с това приспособление.. Основното приложение на това чудо го виждам в некоя транжорна или касапски цех, въобще за меки ножове, с подчертано коремче или рикърв. Не ми се мисли какво ще се случи с един тънко сведен и закален на високи рокуели нож. И цената му в Европа е ок. 85 Евра
Най тъмно е под лампата

Неактивен ViktorKitov

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 505
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #129 -: 30 Август, 2019, 12:48:42 »
От това което аз разбрах човека търси някакво просто точило за жена си. Тази щуротия определено не си струва (За домашна употреба), но в по-евтин вариант ми се струва разумно.

Китайците със сигурност продават копие за 20-30лв.

Активен universum

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 743
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #130 -: 30 Август, 2019, 12:50:45 »
Жената няма нужда да заточва, когато вкъщи има мъж.

Неактивен ViktorKitov

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 505
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #131 -: 30 Август, 2019, 13:01:08 »
Щом е недоволна нека се пробва :)

Някои хора имат голям страх от остри предмети и трудно свикват, особено на "стари" години.



Неактивен isbotev

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 64
  • Диагностициран? Не - безнадежден.
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #132 -: 30 Август, 2019, 14:54:43 »
...................................................................
 Основното приложение на това чудо го виждам в некоя транжорна или касапски цех, въобще за меки ножове, с подчертано коремче или рикърв.
...................................................................
Точно така е. Един приятел е транжор в месарница и всеки ден ползва такъв "механизиран" масат, който  му струваше ~ 400 лв. А 3-те му работни ножа струват общо 150 лв. Тая щуротия я закрепва на масата "на една ръка разстояние" и 8-10 пъти през деня прокарва ножа веднъж през него. Всяка вечер си ги заточва той... и веднъж месечно ми ги носи да им оправям "неразбориите", с подложка 1-2 кг. месце от вратО. :D :D
По-добре малка водка с приятели, отколкото голям бой в района.

Неактивен the_shooter

  • Дарител
  • Прохождащ
  • *
  • Публикации: 32
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #133 -: 30 Август, 2019, 15:40:20 »
В блока са някакви китайци, вече не си спомням от каква игра бяха, май нещо в OMV.

Неактивен krasid

  • Прохождащ
  • **
  • Публикации: 7
  • Ръждавейкаджия
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #134 -: 30 Август, 2019, 16:07:43 »
От това което аз разбрах човека търси някакво просто точило за жена си. Тази щуротия определено не си струва (За домашна употреба), но в по-евтин вариант ми се струва разумно.

Китайците със сигурност продават копие за 20-30лв.

Нищо не търся колега, просто нали сме на тема кухненски ножове, та им хвърлих едно око на f.dick  за нещо ново и т.н. и ми направи впечатление, че по месарските магазини, доста ги използват тези джаджи. Нищо повече :)

Аз лично за себе си, използвам 3 камъка и приключвам на строп.


Неактивен falcon88

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 57
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #135 -: 30 Август, 2019, 16:33:34 »
Точно така е. Един приятел е транжор в месарница и всеки ден ползва такъв "механизиран" масат, който  му струваше ~ 400 лв. А 3-те му работни ножа струват общо 150 лв. Тая щуротия я закрепва на масата "на една ръка разстояние" и 8-10 пъти през деня прокарва ножа веднъж през него. Всяка вечер си ги заточва той... и веднъж месечно ми ги носи да им оправям "неразбориите", с подложка 1-2 кг. месце от вратО. :D :D

и аз като му гледам ъгъла си помислих , че няма как да се разминеш само с него и без "истинско" точене  ;D

Неактивен mitko_990

  • Прохождащ
  • **
  • Публикации: 79
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #136 -: 30 Август, 2019, 21:27:30 »
AEB L  на 61.5 


Неактивен iron maiden

  • Прохождащ
  • **
  • Публикации: 20
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #137 -: 16 Септември, 2019, 05:54:26 »
И аз искам един кухненски от AEB L...от къде?

Неактивен mitko_990

  • Прохождащ
  • **
  • Публикации: 79
  • диагностициран
Какво използвате най-често в кухнята?
« Отговор #138 -: 16 Септември, 2019, 07:48:33 »
И аз искам един кухненски от AEB L...от къде?

Аз съм си го правил моя сам.Можеш да питаш някой от колегите да ти направи.

 

ArmsBG OlightBG Batteryservice