Автор Тема: Ножове от Била Chop&grill  (Прочетена 956 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен djoni1

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 6
  • диагностициран
    • bladeforum. bg
Ножове от Била Chop&grill
« -: 11 Юли, 2019, 07:35:13 »
Здравейте, можете ли да дадете мнение  дали си заслужават въпросните ножове  за 15лв. броя или може да се намери нещо по-добро. Попрочетох и виждам, че за 40тина лева вече може да се вземе tascoma, но въпроса ми е до 20лв. дали си заслужава.
https://www.billa.bg › chopundgrill
https://chopandgrill.greenpan.com/en-int/collection/chop/meat-knife

Благодаря,

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk


Активен nikolai

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Потребителско име: nikolai1205bb
  • Публикации: 842
  • диагностициран
Ножове от Била Chop&grill
« Отговор #1 -: 11 Юли, 2019, 08:42:13 »
Зависи какво точно ти е нужно и какви са ти финансовите възможности. Аз лично не бих купил такава ширпотреба. Магазини като Билла залагат преди всичко на ниската цена, а тя предопределя и качеството на продукта. Този тип ножове са от неясна стомана и често не са фултанг, поради което не рядко дръжката се чупи и ножът става безполезен. Родителите ми, които са пенсионери и често купуват евтинии, правят чат- пат такива покупки, въпреки критиките ми. Опитът ми показва, че след затъпяването им, този тип ножове се заточват доста тегаво. Получава се задоволителен резултат, но нищо общо с остротата, която смятам за прилична за моите кухненски ножове. Бих те посъветвал да купиш Tascoma, имам такъв нож и е с доста прилично качество. Ако търсиш бюджетни варианти, погледни в нета за кухненски ножове на Tramontina или Pirge.
„Стоманата разсича плътта; стоманата разсича костите; стоманата не разсича стомана." Миямото Мусаши

Неактивен МИНЧО

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 443
  • диагностициран
Ножове от Била Chop&grill
« Отговор #2 -: 11 Юли, 2019, 08:44:12 »
+1 за Tramontina или Pirge.
Радостта от ниската цена трае много по-кратко, от разочарованието от ниското качество!

Неактивен djoni1

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 6
  • диагностициран
    • bladeforum. bg
Ножове от Била Chop&grill
« Отговор #3 -: 11 Юли, 2019, 09:42:35 »
Принципно ножът изглежда с излята дръжка към острието, тежък е, но друго не разбирам. Уж стандартната му цена по чуждите сайтове е 30евро. Вкъщи съм с едни китайци от кауфланд за по 5лв. Та се чудех за поне един от тези.

Но ви разбрах, благодаря, може и да изчакам и по нататък да купувам нещо по добро, минимум таскома.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk


Активен universum

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 702
  • диагностициран
Ножове от Била Chop&grill
« Отговор #4 -: 11 Юли, 2019, 09:57:53 »
Колега, тук по принцип сме скептични към ножове от промоции по 10-20 лева.

Може и да случиш, може и не.

Промоции има отдавна, доста колеги са вземали за проба. Или направо в магазина са огъвали острието, да видят дали ще се върне обратно. Оставало е огънато понякога.

Или тест за твърдост с друг нож гръб в гръб.

Не минават тестовете. И вече не си правим труда да ги вземаме за проба.

Пари на вятъра.

Както ти писаха колегите, има си бюджетни хубави марки, които има смисъл да се закупят и ползват.

Неактивен djoni1

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 6
  • диагностициран
    • bladeforum. bg
Ножове от Била Chop&grill
« Отговор #5 -: 11 Юли, 2019, 10:04:36 »
Ясно, благодаря колега.

Между другото преди година по стечение на обстоятелствата у мен попадна един tescoma azza и го дадох на баща ми да го ползва. Та той го дал на комшията, който имал различни камъни за точене, та той казал че такава стомана не е виждал и не е успял да махне нащърбеното от острието.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk


Неактивен ViktorKitov

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 483
  • диагностициран
Ножове от Била Chop&grill
« Отговор #6 -: 11 Юли, 2019, 10:16:48 »
Не съм ги купувал, но ги разгледах подробно преди време.

Според мен не си струват, типична Китайска работа, която е украсена да изглежда добре. Признавам, че на око е субективна оценка, но и аз съм скептичен като колегите.

На твое място бих инвестирал до 100-ина лева в 3 ножа (Голям, малък и назъбен). Готвачи като Гордън Рамзи и Джейми Оливър твърдят, че са достатъчни за почти всички задачи в кухнята.

Та той го дал на комшията, който имал различни камъни за точене, та той казал че такава стомана не е виждал и не е успял да махне нащърбеното от острието.

Митове и легенди :D Без да обиждам човека, вероятно не му се е занимавало.

Ако си в София и ножа не е керамика, мога да го оправя.

Неактивен djoni1

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 6
  • диагностициран
    • bladeforum. bg
Ножове от Била Chop&grill
« Отговор #7 -: 11 Юли, 2019, 10:20:56 »
Аз съм София, но баща ми е в Пловдив, ще си го ползва така не ми се занимава, мерси.

Явно така ще направя, малко по малко ще купувам по един нож и ще сменя китайчетата

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk


Неактивен ViktorKitov

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 483
  • диагностициран
Ножове от Била Chop&grill
« Отговор #8 -: 11 Юли, 2019, 10:27:55 »
Може да се разходиш в центъра и да разгледаш във Victorinox и 2 Щъркела. Едното е в ЦУМ, другото малко по-надолу по Пиротска.

Както други споменаха Пирге и Трамонтина също са добър вариант.

От любопитство, тези от Кауфланд със сините дръжки?

Неактивен djoni1

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 6
  • диагностициран
    • bladeforum. bg
Ножове от Била Chop&grill
« Отговор #9 -: 11 Юли, 2019, 10:30:07 »
Да, със сините дръжки, little Cook се казват

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk


Активен nikolai

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Потребителско име: nikolai1205bb
  • Публикации: 842
  • диагностициран
Ножове от Била Chop&grill
« Отговор #10 -: 11 Юли, 2019, 10:40:57 »
Ясно, благодаря колега.

Между другото преди година по стечение на обстоятелствата у мен попадна един tescoma azza и го дадох на баща ми да го ползва. Та той го дал на комшията, който имал различни камъни за точене, та той казал че такава стомана не е виждал и не е успял да махне нащърбеното от острието.

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk
Имам tescoma azza, при едно от заточванията се получи микроотчупване на РР. Може би дефект в самата стомана, но след две- три заточвания всичко се оправи. Ножът не е "върха на сладоледа", но е добър за цената си и със сигурност много  по- добър от тези в Билла. Съгласен съм с колегата ViktorKitov по отношение на кухненските ножове на Victorinox. У дома повечето кухненски са такива, аз лично и съпругата ми сме доволни, а цените им са доста прилични. Щом си от София, най- добре наистина да отидеш в ЦУМ /ако решиш да се обзаведеш с виксове/, защото на сайта не са показали всичко, с което разполагат.
 
„Стоманата разсича плътта; стоманата разсича костите; стоманата не разсича стомана." Миямото Мусаши

Неактивен ViktorKitov

  • Дарител
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 483
  • диагностициран
Ножове от Била Chop&grill
« Отговор #11 -: 11 Юли, 2019, 10:45:20 »
Да, със сините дръжки, little Cook се казват

И аз съм взимал 2-3 през годините. Не са ужасни, но стоманата си е мека и са с неподходящ скос според мен. За съжаление дръжката се разпада след 2-3 години.

Мисля, че определено ще усетиш "ъпгрейда", ако ги смениш.

Неактивен djoni1

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 6
  • диагностициран
    • bladeforum. bg
Ножове от Била Chop&grill
« Отговор #12 -: 11 Юли, 2019, 10:48:24 »
Задължително ще се разходя до ЦУМ.

Меки са да и лесно се точат и затъпяват . То и за точенето ще чета пак, че там обяснявате и то си е цяла наука

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

 

ArmsBG OlightBG Batteryservice