Здравейте, пичуйе
Имам скромно хоби блогче за готвене и от около 2 години готвя активно. Преди ползвах какъвто нож се търкаля в кухнята
но в последствие си взех по препоръка на познати един комплект ножове на Берлингер дето станаха на фафла за нула време.
И един случаен ден се озовах в Метро по време на Цвилинг промоцията. И оп, сантоку нож за 40лв, намален от 140. Последваха
едни дълги месеци на безумно и мъчително събиране на точки, въпреки че редовно пазарувам там. И един хубав ден, 2 дни преди
края на промоцията, ножа стана мой. С радост се прибрах, отворих нета та погледна ревюта (що постфактум, ли? незнам!). Негативи
пумия, хляб, храна, плюнки. Един хубав коментар нямаше. И се почуствах леко пре... така де... Обаче и до ден днешен, има нема
няколко месеца, ножа не е мръднал. Ползвам го ежедневно, за всичко - рязане, кълцане, къртене, копане (все в храна) и ножа си
върши чудесна работа. Обаче се случва да ми потрябва и друг нож. И се засилих да си купувам Кай Шун Про Деба... не че ги нямам
парите, но жената ме изгледа на "ще спиш на пода" и реших че май още ми е рано да се изхвърлям толкова по стената, и се загледах в
Кай Уасаби Блек , за който чета добри отзиви, че и много добри. Обаче...
В някой сайтове го пише произведен в Япония а в други произведен в Америка... къде всъщтност?
Нещо в тоя рейндж друго да препоръчате? За предпочитане е сантоку или деба? В кран случай шеф (много са ми големи за малка дъска примерно)
Действително ли е толкова зле Цвилинга или има някаква недолюбванка към марката конкретно?
Не разбирам много, та ще ме прощавате ако пиша на магарешки...
Благодаря