Автор Тема: ФЕНЕР OLIGHT PL PRO VALKYRIE  (Прочетена 380 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен andrei84

 • Редовен
 • ***
 • Публикации: 629
 • диагностициран
ФЕНЕР OLIGHT PL PRO VALKYRIE
« -: 29 Септември, 2019, 22:46:56 »
След чакане повече от три месеца, най-сетне в България се продава един фенер на OLIGHT, който притежаталите на огнестрелно оръжие и тактикуул фенове очакваха ото доста време насам. "Олайт" мноо сериозно, бавно, постепенно, явно сондирайки и проучвайки пазара, без да се изхърлят с агресивно пускане на нови и нови модели подцевни фенери развиха нишата на подцевни, презареждаеми фенери, пускайки на пазара сладкият мъник PL MINI, а след него и PL MINI 2 с 650 лумена сила на светене. В края на 2018г., беше пуснат един прекрасен подцевен /и не само/ тактически фенер OLIGHT PL 2 RL BALDR, пРи който имате на разположение фенер със значителна за габаритите мощност и лазерен целеуказател. Феновете на такъв тип фенери и въобще феновете съвременната екипировка се питаха и очакваха, кога китайците от ОЛАЙТ ще пуснат на пазара подцевен фенер, със сериозна мощност и далечита на осветяване, който обаче да не бъде зависим от издръжливите, но иначе доста скъпи и непопулярни в България батерии CR 123! разбира се, когато се говори за такъв тип фенери е ясно, че има да се съобразяват и вземат предвид множество фактори, един от които е как да бъде запазен компактният размер на подцевния фенер и същевременно, да мусе осигури мощност. От Олайт успяха да се справят с тази задача, като пуснаха съответно PL 2 VALKYRIE с мощност 1200 лумена, захранван от два броя батерии CR 123, а след това и OLIGHT PL 2 RL BALDR. Всички тези подцевни фенери са много здрави, надеждни светят силно, КОМПАКТНИ СА, НО се захравнавт от батерии  CR 123/RCR 123. Идеята за презареждаем подцевен фенер не е нова, а след като от Олайт пуснаха презареждаемите субкомпактни подцевни фенери  PL MINI 2, вече на всички беше ясно, че ,,духът от бутилката" е безвъзвратно пуснат и е въпрос на време да се пусне нов модул подцевен фенер, с голяма мощност Ето го:
OLIGHT PL PRO
 Максимална сила на светене 1500 лумена
Слаб режим, предназначен за употреба в затворени помещения - 300 лумена, за да се избегне заслепяващия ефект, при отразяването на светлинния лъ от повърхността на осветявания обект.
Фенерът идва в характерната вече за фенерите на Олайт, бяла, гланцирана картонена кутия, на която е изписан уникалният сериен номер на всеки фенер, както и година, месец и ден на производство на конкретния фенер. В моя случай номерът е J07263577, което идва да рече, че този фенер е 3577 поред брой от модела, произведен на 26.07.2019г. 
Светлината на фенера е по-топла в сравнение със светлината от OLIGHT M2R Warrior. Сравнявах двата фенера, само заради това, че и двата са с еднаква максимална изходна мощност, а именно 1500 лумена. Разликата, обаче идва от рефлектора, който при OLIGHT PL PRO  е с по-голям диаметър, с гладка повърхност, оформена като "личинки" на цвете. Благодарение на това, ,,далекобойността" на светлинини сноп, който се излъчва от OLIGHT PL PRO, е видимо по-голяма от тази на OLIGHT M2R Warrior.
Иначе, като размери на корпуса, OLIGHT PL PRO, е идентичен с осноlния корпус на OLIGHT PL 2RL BALDR, последният е малко по-обемист, запради модулът на лазерния целеуказател.
При това положение, като общи габаритr, OLIGHT PL PRO, е почти идентичен с този на Olight PL-II Valkyrie.
При OLIGHT PL PRO, светлината е по-жълта, т.е. по-топла, в сравнение с тази на OLIGHT M2R Warrior, поради което, дори на максимален режим, когато се свети в тъмно затворено помещение, не се получава ефекта на самозаслепяване от фенера.
Тази по-неутрално-топла светлина е по-малко дразнеща за очите  и както казах, не дразни и не пречи н очите на ползващия фенера.
Направих два клипа, които са тематично продължение един след друг,  за видео ревю на OLIGHT PL PRO.
Клиповете ги правих в първия удобен момента, когато имах свободно време. Моля за извинение за грешките при снимане. Опитах се да покажа и разликата, между светлинния сноп, по-точно цвета и далечината на проектиране, между OLIGHT PL PRO и OLIGHT M2R

ето ги и клиповете :
Вторият клип

Ще направя и трети клип при възможност, за това как свети фенера в затворено помещение.
При всеко положение Баче Андро и...е!...

Неактивен andrei84

 • Редовен
 • ***
 • Публикации: 629
 • диагностициран
ФЕНЕР OLIGHT PL PRO VALKYRIE
« Отговор #1 -: 29 Септември, 2019, 22:51:45 »
Хубавата новина е, че OLIGHT PL PRO  е абсолютно модулен фенер, съвместим е със зарядно то устройство на OLIGHT M2R Warrior.
Оригиналното, щоково зарядно устройство на OLIGHT PL PRO е MCC 1A, както и на OLIGHT Warrior X.
Към фенера, отделно се продава и прекъсвача, който монтитат на ,,Пикатини"  релсата на KPOS и мога да кажа, че много удолен, лек, дължината на кабела е абсълютно адекватноизчислена, така че да не пречи.
При всеко положение Баче Андро и...е!...

Неактивен OLIGHT

 • Член на сдружението
 • Старо куче
 • *
 • Публикации: 1897
 • диагностициран
  • OLIGHT BULGARIA
ФЕНЕР OLIGHT PL PRO VALKYRIE
« Отговор #2 -: 30 Септември, 2019, 17:37:04 »
Поздравления за ревюто и със здраве да го ползваш!


Неактивен andrei84

 • Редовен
 • ***
 • Публикации: 629
 • диагностициран
ФЕНЕР OLIGHT PL PRO VALKYRIE
« Отговор #3 -: 30 Септември, 2019, 17:45:03 »
Поздравления за ревюто и със здраве да го ползваш!

Благодаря за пожеланията! Благодаря за коректността ти Адаш!
При всеко положение Баче Андро и...е!...

 

ArmsBG OlightBG Batteryservice