Автор Тема: Няколко сравнителни снимки на ковани готварски ножове  (Прочетена 6610 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен heykel_nikolov

  • www.heykelbg.com
  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 1223
  • диагностициран
    • www.heykelbg.com
Реших да покажа няколко снимки направени от мен със сравнителна цел на няколко ножа направени от една и съща кована стомана,но от различни марки;

От горе на долу:
1-49002 Пирге Класик Филетиращ нож с 16 сантиметра еластично острие
2-4602-14 Вюстхоф Солинген нож готварски за месо и риба с 14 сантиметра острие
3-49003 Пирге Класик основен нож с 18 сантиметра острие
Ножовете са от кована германска стомана X50CrMoV15.Разликата е предимно във формите на дръжките и в контура на линията!

Снимка на ножовете направена от горната им страна!При Вюстхоф-а има една видима граница останала при шлайфането и полирането на ножа!При него също така ъгълът на скосяването на границата стомана-дръжка е направена леко по-различно.

Снимка на ръкохватките на ножовете направени от пластмаса ПОМ и три алуминиеви нита.

Голям шефски кован нож Гийсер Месер 8280-23 см сниман заедно с Пирге Класик 49003.Извивките на дръжките са еднакви.



Кования Гийсер 8280-23,заедно с кования 49005 Пирге Класик-21 см и ножа на Вюстхоф

Неактивен ivodoc

  • Новобранец
  • *
  • Публикации: 4
  • диагностициран
    • http://ivodoc.wordpress.com/
  • Скайп: ivodoc
.....Ножовете са от кована германска стомана X50CrMoV15.Разликата е предимно във формите на дръжките и в контура на линията!.....

И в цената.
http://www.giesserknives.com/Paypal-Prices.htm
Giesser 8280 - 23    $126.00  срещу 80 лв   :yahoo:

Неактивен S.T

  • Редовен
  • ***
  • Публикации: 183
  • диагностициран
Ето нож с който са стъргали скреж от фризер.


      
IN  VINO  VERITAS          тел. 0888 51 77 64

Неактивен Zagy

  • нафтения
  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 758
  • диагностициран
Тия са за убиване  :headbang:... такъв хубав нож, а така да му еват мамата... да си бяха взели една Терна баси :headbang:
Si non confectus, non reficiat.

Неактивен heykel_nikolov

  • www.heykelbg.com
  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 1223
  • диагностициран
    • www.heykelbg.com
Както е споменавано много кратно-'Няма нож който да не може да се счупи",но с добри умения и наличното оборудване щетата по този нож е поправима и колегата ще се справи с оправянето на ножа!  ;)

Неактивен heykel_nikolov

  • www.heykelbg.com
  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 1223
  • диагностициран
    • www.heykelbg.com

Почудих се къде да окажа този клип и тъкмо тук има един повреден Вюстхоф. Показано е кратко работния процес по изработването на ножовете им и е видно въпросните серии колко са правени от ковани заготовки! Само им се запоява гарда и после се обработва и шлайфа! Много професионални ножарски компании вече процедират по този начин;готова неръждаема стомана на лист и запояване на гарда и шлайфане и обработка. На ум ми идват още фирми като Icel, Tramontina, Zwilling.

Неактивен maini4ka

  • Дарител
  • Прохождащ
  • *
  • Публикации: 28
  • Scorpio
    • продавалник
  • Скайп: chinamaina
Реших да покажа няколко снимки направени от мен със сравнителна цел на няколко ножа направени от една и съща кована стомана,но от различни марки;

Колега, не показва линкнатите снимки...

Неактивен falcon88

  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 53
  • диагностициран
Темата е от 2013.

Неактивен heykel_nikolov

  • www.heykelbg.com
  • Старо куче
  • *****
  • Публикации: 1223
  • диагностициран
    • www.heykelbg.com
Вече дори съм забравил какво съм показвал и какво съм писал ?????

 

ArmsBG OlightBG Batteryservice