Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
То за тези четиримата ще трябва не нож, ами това, което на времето две години ми беше "евридейка" :green: :karane:!
2
Други стоки / Продавам камъни за заточване и др.
« Последна публикация от nomad - Днес в 09:48:15 »
Нека са за мен тогава останалите Dalmore blue и карборундум  :)

За теб са, колега :)

Всички камъни са запазени за момента! До края на седмицата, ще гледам да кача за продажба, със снимки и описание и последните камъни, които са ми останали.
3
Други стоки / Продавам камъни за заточване и др.
« Последна публикация от ilkonrg - Днес в 09:37:04 »
Нека са за мен тогава останалите Dalmore blue и карборундум  :)
4
Съгласен съм за ръждавейките и храната. Напоследък и аз купувам предимно ножове от неръждаема стомана. Бекерчето рядко го ползвам за храна.Чат-пат някоя луканка, колкото да го пробвам как реже. В повечето случаи го ползвам за дърво, подкастрям и подострям някоя и друга пръчка за шишчета. Но отново е само колкото да го пробвам, защото е бакъп нож, наред с него има най-малкото един основен и сгъвайка, които определено са по-удобни за каквато и да е дейност. Винаги съм го държал като нож за "всеки случай", ако си затрия багажа например. Но никога досега не ми се е налагало да го ползвам за основен нож. Нямам други некери, просто малко недолюбвам остриета под 10 см., та нямам база за сравнение в тази категория. Ти очевидно си ползвал повече модели и си стигнал до определени заключения :nabira:.
5
Хахахаха , евала на пичовете , направо ме изненадаха . :nabira:
7
Търговия с ножове / Продавам ножове от колекция
« Последна публикация от sprinter - Днес в 08:19:51 »
Spyderco Domino - Продаден!
8
Аз със San Mai на моя"Becker" не съм имал проблеми, не ми е избивала ръжда, а го имам от години. Въпрос на поддръжка след употреба. В момента даже го съхранявам без смазка. А дръжката- ами не е от най- удобните, но с паракордовата оплетка нещата са прилични. Е, не може да бъде по-удобна от дръжка с чирени, а и размерът ѝ не предполага пълен комфорт, но при по- голяма дръжка ще се загуби симетрията, а и носенето на врат предполага някои ограничения. С по- голяма дръжка плюс темляк, при носене с острието нагоре, ще стои или като враторъзка, или нещо ще виси под пъпа.  :D   

Прав си, че некерите си имат ограничения, които са част от самата им концепция (къса дръжка/острие и т.н.).
За Bluesteel имам предвид, че от личен опит патинира/ръждясва по-лесно от 1095, особено пък като се има предвид, че 1095 обикновено има покритие. Аз съм немарлив, това е факт. В същото време ако си в гората и паднеш в река за мен подсушаването на ножа идва след смяната на чорапите и паленето на огън да се стоплиш (примерно) и резултатът ще е един ръждясал некер :) .
За ножове, които ще са в досег с хранителни продукти харесвам корозиоустойчиви стомани. Съответно за мен една от функциите на некерът е и рязане на хранителни продукти (от там идва и нуждата от по-дълго острие).
9
Търговия с ножове / Продавам ножове ***St.Vaskov***
« Последна публикация от GaiDjin - Днес в 00:54:36 »
Тъй като по невнимание съм изтрил снимките на последния нож , ги качвам отново .

10
Други стоки / Разни
« Последна публикация от Тератони - Вчера в 23:27:26 »
Продавам Spyderco tri angle stone за spyderco triangle sharpmaker. Но някои ги ползват и самостоятелно.
Medium 28 лв
Fine 28 лв
Ultra fine 37 лв.

Страници: [1] 2 3 ... 10
Намерете ни във фейсбук ArmsBG OlightBG Batteryservice