Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Нямам график за юли, ако не бачкам на тия дати - ще отида  :punk:
2
Поддръжка, употреба и заточване / Естествени камъни за заточване
« Последна публикация от kendo - Днес в 10:50:47 »
Вчера се наложи да заточа и оправя малки щръбки по РР на нож от CTS-HXP. Цялата работа я свърших единствено с алевролита, но за пореден път се убедих, че работи най-добре (както и критския камък) най-добре с обикновено слънчогледово олио. Даже и с много фина повърхност камъкът работи агресивно и чисто. Както е отбелязал Вальо -
Цитат
Изключително лесен за употреба.

Това е един от малкото естествени камъни, които "водят" острието в процеса на заточване, острието сякаш залепва върху повърхността и се контролира лесно.
3
Търговия с ножове / Продавам три расови ножа
« Последна публикация от Mamas - Днес в 10:32:50 »
Cold Steel Tai Pan  VG-1- с нова цена от САМО 920 лева..... :( :( :(
4
Търговия с ножове / Продавам ножове
« Последна публикация от Мечков - Днес в 10:10:31 »
Добавям още два колекционерски ножа. Спряни са от производство и са доста трудни за намиране.

1 Кershaw 2420st made in japan. Добро състояние,има леко подбито по дръжката и гумата е почнала леко да старее.Цена 60лв.

2. Blackjack mamba japan. На практика нов ,полиран режещ ръб .


Цена 77лв.

Пакетна цена за двата японеца заедно -120 лв.

Китайският карамбит -57лв.
Китайският страндър - 49лв.
5
Имам такива керамики и ги ползвам на точилката на Кериди. Използвам ги за окончателното обиране на косъма.Има няколко вида фини плочки.
1. Познатата ни рубинена керамика. Имам няколко плочки от различни доставки. Качеството и не е като това на рубина от комбинираната с ахат плочка която познаваме. Малко по-светла е на цвят, работи по-бавно и се затлачва бързо.
2. Има една бяла плочка която е като рубина но абсолютно бяла. Тя работи много добре като скорост и не се затлачва чак толкова бързо.
3. Има една бяла дето мяза на мрамор. При мен дойде с пукнатинки, които не позволяват да и се направят фаски /рони се/. Ръбовете и са като пила и никога не съм я ползвал.
4. Ахат: колко е ахат един господ, знае но работи сравнително добре. Проблем е че не е много еднородна и въпреки изравняването тук таме нещо закача. Това закачане не оставя следи по острието, но пречи защото не знам кога е от проблемен участък по РР кога е от камъка.
Та качеството е пълно тото, не можеш да пристегнеш плочката добре защото пластмасата поддава и плочката се разлепва.
Моят съвет е,  като си дал толкова пари за истинска система, купи си истински камъни.. Може да похарчиш пари, но ще спестиш нерви и време
6
То и този е много близък като захват https://www.decathlon.bg/p/8395933_nozh-s-fiksirano-ostrie-sika-130-oranzhev.html#/7435-254-no_size
 :D :D
Много задълбахте момци- грозен, красив, който може да си го позволи, жив и здрав, това да му е проблема!
7
Други стоки / Продавам стропове и паста ГОИ на малки разфасовки.
« Последна публикация от berkut - Днес в 08:41:09 »
Kупувам,другото на лично
8
Други стоки / Продавам мултитулове Leatherman
« Последна публикация от Stef - Днес в 07:23:26 »
Leatherman Skeletool CX - 180лв.
9
Поддръжка, употреба и заточване / Оптика в помощ на заточването
« Последна публикация от KirilVM - Днес в 05:53:15 »
Преди известно време бях в нашата лаборатория и за известно време ме бяха оставили без надзор. Тогава успях да седна на един микроскоп (истински, не като тези) и си погледнах режещия ръб на ножа. По това време се бях вманиачил на тема лъскав и огледален режещ ръб и го стържех на шкурки, пък камъни, пък пасти и какво ли още не. Бях докарал ножа да се порязваш на него само като го гледаш отдалеч. Та седя си аз на едно столче и гледам на съседната гранитна маса си седи един микроскоп и си проси боя. Съответно веднага се намъкнах, нагласих си ножа, включих го и щях да получа инфаркт. То не бяха едни криви линии, пък едни деруги, едни замазвания. Тогава установих, че НИКОГА не трябва да си виждаш режещия ръб през микроскоп.
Страници: [1] 2 3 ... 10
Намерете ни във фейсбук ArmsBG OlightBG Batteryservice