Блейдфорум.БГ

Остри предмети => Кухненски ножове => Темата е започната от: heykel_nikolov в 19 Юни, 2015, 13:43:43

Титла: F.Dick Германия
Публикувано от: heykel_nikolov в 19 Юни, 2015, 13:43:43
Виждам че липсва тема за тази марка,а е доста позната и популярна!Можех да кача и напиша нещо за съвременното им производство,но показвам първо тази антика :)  :nabira: Ето този нож!Беше в доста окаяно състояние с доста наслоена ръжда!Тръкнах го малко и изкочи емблемката!Стреличката на Ф.Дик и началните букви.По-назад надписа липсва,въпреки че се опитах да го почистя още.Предполагам е на фирмата Дик и за това го показвам в тази тем!Дик-Антика един вид!
(http://media.snimka.bg/s1/4677/035597264.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/4677/035597274.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/4677/035597283.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/4677/035597290.jpg?r=0)
(http://media.snimka.bg/s1/4677/035597310.jpg?r=0) Нитовете са също много ръждясали,а дървото е с пукнатина от времето!На мой съсед е ножа-даде ми го само за леко почистване и заточване.
Титла: F.Dick Германия
Публикувано от: SpirovTS в 05 Юли, 2015, 20:01:01
Имам едно питане колеги,някой знае ли защо от Дик пишат че острието на ножа е 5'' (13см)-примерно модел 82259,а при замерване се оказва 11,7см?Извинявам се ако питането ми се възприеме като спам.
Титла: F.Dick Германия
Публикувано от: StillOpossum в 05 Юли, 2015, 20:11:14
Може да го мерят по кривата на режещия ръб.
Титла: F.Dick Германия
Публикувано от: SpirovTS в 05 Юли, 2015, 22:34:33
Може да го мерят по кривата на режещия ръб.
Явно това е отговора,при замерване по кривата на РР показва 12,8см  :nabira:
Титла: F.Dick Германия
Публикувано от: heykel_nikolov в 08 Юли, 2015, 18:02:41
Точно така е!Мери се заточената част,а не гърбът на острието!Повечето професионални ножове за месо се мерят точно по този начин!  *palec*
Титла: F.Dick Германия
Публикувано от: SpirovTS в 10 Юли, 2015, 22:44:07
Още едно питане колеги,има ли голяма разлика при работата на масатите Дик,става дума за тези със стандартно и финно приглаждане,че съм решил да се обзевада с някой от марката.
Титла: F.Dick Германия
Публикувано от: heykel_nikolov в 18 Юли, 2015, 14:12:54
Масатите на Дик са много добри!Има различни модели,като за стандартно заточване,фино или дори и а супер фино(Има дори и полирани масати) приглаждане на режещия ръб!Зависи разбира се,до каква степен е заточен ножа който искаш да точиш на масата и какво му е състоянието в даден момент!
Титла: F.Dick Германия
Публикувано от: SpirovTS в 18 Юли, 2015, 15:42:36
Ами всъщност се загледах в едни дето ги водят DICK EVROCUT-стандартно или фино приглаждане и цената им е ок.40лв. на парче.По принцип се грижа за остриетата си и не обичам мърляшкото отношение към тях,масата ще го ползвам като поддръжка на заточен нож в полеви условия и за това не бях наясно кой е по подходящ за тая работа.Доскоро ползвах един доста стар и неизвестен за мен който ми вършеше добра работа,но незнам дали не го загубих или някой го прибра преди мен на едни бунгала...Като че ли в моя случай тоя със стандартното приглаждане ще ми е по подходящ.
Титла: F.Dick Германия
Публикувано от: heykel_nikolov в 23 Юли, 2015, 12:04:20
Ако става дума за този масат на Дик-той е за стандартно заточване!Тоест води се към по-грубите.Не е фин!Върши работа и ако те устройва си го вземи!
(http://heykelbg.com/image/Dick%20Eurocut%207%207531-30%202W.jpg)
Титла: F.Dick Германия
Публикувано от: SpirovTS в 25 Юли, 2015, 18:55:00
На външен вид са баш като тоя дето си показал,тоя със стандартното заточване е с N7 7551-30,а с финното N7 7561-30-и е с много малко по скъп.