Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Търговия с ножове / Продавам ножове
« Последна публикация от ivo_iz - Днес в 06:39:44 »
Ок за теб е
2
Търговия с ножове / малко да разчистим 6
« Последна публикация от zzfz - Днес в 00:44:49 »
Тай пан запазен
3
Търговия с ножове / Продавам ножове
« Последна публикация от peachlover - Вчера в 23:30:37 »
Иво, ДБ за мен. Утре ще пиша за данни.
4
Оръжия / Сабя заяла в канията
« Последна публикация от mastika100cc - Вчера в 23:24:59 »
Най разпространената английска морска сабя , модела е 1848 година , 30-31 инча дължина , води се Уилкинсън заради формата на клина , и до ден днешен морските офицери носят такива . магазина на хоб още съществува . има герб , което значи че може и да има монограм на монарха по долу на острието , за по точно датиране , но може и да няма  .  ако е заточена с вторичен скос е била на война . :nabira:
5
Поддръжка, употреба и заточване / Как да патинирам 1.2379 на Менли
« Последна публикация от TuBorko - Вчера в 23:22:48 »
Благодаря за отговора на колегата okapi! На Пийк ще се пробвам да го направя, стискайте палци, че ще ми е първия подобен експеримент.
6
Оръжия / Сабя заяла в канията
« Последна публикация от bluereidon - Вчера в 23:12:17 »

Досега никога не съм имал сабя, събирам главно щикове и модерни ножки, от бая време се каня да си взема сабя. Цената е добра затова се включих, макар да има и известен риск в какво състояние ще е острието. Та ако Николай Колев се откаже съм съгласен да я взема :nabira:
7
Оръжия / Сабя заяла в канията
« Последна публикация от Octavian - Вчера в 23:05:57 »
Колеги, макар да не разбирам от саби, аз също съм колекционер, ентусиаст и член на подобен форум. Нямам намерение да надцаквам никой и да се правя на интересен и ще спазвам кода на поведение на който съм научен в нашите общности. Сабята е произведена от Hobson & Sons , Lexington Str. , не знам защо си мислех Wilkinson... . Повече за съжаление не можах да разбера за нея..Сега е момента да ми кажете ако струва някакви милиони и е супер рядка, а английските дилъри са се опитали да ме подведат, а дано...ама надали....

Оценявам предложенията на всички, оценявам и риска който поема всеки със това, че сабята не се вижда ( аз съм я виждал извадена преди няколко години и нямаше ръжда ).

Оценявам и това, че никой не се направи на интересен, нямаше подигравки. Всички отговаряха на въпроса и се опитаха да са максимално полезни. Чак ми се прииска да сменя хобито :).

Аз съм на 38г., а сабята е била винаги на тавана...дядо ми Стефан, който беше филателист, я е купил преди много години за някакво театрално представление и така е попаднала при нас. Дядо ми беше прагматик, аз също и ще се радвам сабята да намери нов дом при грижовен и любящ стопанин.

С това искам да кажа, че г-н Николай Колев пръв е откликнал на предложената от мен цена, секунди след това съм получил второ съобщение от bluereidon, че и той е съгласен на тази цена. Според мен е редно да я получи г-н Николай Колев който също така демонстрира и немалка колекция и готовност да я реставрира. Хваща ме яд, че не съм от София да занеса сабята лично за да разгледам и другите ако би било възможно, но съм от Варна и нямам такава възможност освен да я пратя по Еконт за сметка на получателя.

8
Оръжия / Сабя заяла в канията
« Последна публикация от mastika100cc - Вчера в 23:03:42 »
Добър човек както казах !!!! :nabira:
9
Поддръжка, употреба и заточване / Как да патинирам 1.2379 на Менли
« Последна публикация от Zagy - Вчера в 22:50:55 »
При мен с топъл оцет се получи идеална тъмносива патина, обачи смърди тоя пусти оцет деа...
10
Форумни инициативи и мероприятия / Варненски срещи
« Последна публикация от Тератони - Вчера в 22:31:25 »
Има две готини кръчмета в центъра са също - "Ерато" и "Морския вълк"  и ножове можете да си вадите там без проблем  :) Преди често ходих, но скоро не съм..
За морския вълк офертата ми за първите 10 остава...случайно или не ( идва джулая а гледам че Милена е поканил на Ред Рока) днес видях собственика и ме хвана носталгия...
Страници: [1] 2 3 ... 10
ArmsBG OlightBG Batteryservice