Последни публикации

Страници: [1] 2 3 ... 10
1
Фенери и осветление / Батерии
« Последна публикация от Marcinkov - Днес в 08:47:33 »
Друг сериозен минус,освен използването на "къстъм" батерия при новите модели на Олайт,е той този минус даже от по-рано съществува - невъзможност за модификация,или почти невъзможна такава след време,при нужда. :)
 
Сещам се и за още, сутрин не те буди да си пиеш хапчетата, не слага захар в кафето, а сметаната не е бита а суха, забравя да налее газ на Приуса и не прави баница с точени кори.
2
Фенери и осветление / Батерии
« Последна публикация от Josk - Днес в 08:24:13 »
Да не ме нападнете - не казвам,че фирмата прави лоши фенери,със сигурност са добри,ама една част от потребителите във форума прекалено много ги прехвалват и ги изкарват едва ли не божествени изделия,което е меко казано пресилено.И не на последно място фактора "Bang for Buck" определено не им е  висок.Абсолютно!
Това е вярно за нашата мила татковина.
В САЩ има промоции за до 30% надолу. И тогава нещата си идват на мястото.  :nabira:
http://budgetlightforum.com/node/69793
А че фенера е добър, спор няма. Най-много ме кефи ТИР оптиката която дава добра далекобойност за този размер. Е, за сметка на страничната подсветка. Но няма как, така действа оптиката.


И задния бутон са подобрили. Да е удобен за хора с дебели пръсти.
3
Фенери и осветление / Батерии
« Последна публикация от Yasenf - Днес в 07:57:54 »
Ей, голяма дискусия:) Аз лично мисля като Толката - фенери всякакви за хора всякакви. Всичко свети и не бих генерализирал надеждността на различните марки и модели - нямам достатъчно статистика. При електрониката всичко допира и до късмет, защото никой от производителите на фенерите не произвежда чиповете, които се вграждат в драйверите - имал съм проблеми с Емисар например, които са решавани със смяна на едно 7135 чипче. И тук допира момента с поддръжката - ако стане проблем, има ли кой да го оправи или части да си го оправиш сам. В случая Емисар ми изпратиха драйвер и няма проблеми със смяната, Луминтоп при аналогичен случай даже не благоволиха да отговорят, а фенерът беше запечатан. Има една поговорка - две е едно, едно е нула - придържам се към нея когато ми трябва надеждност при фенерите :)

Има и друг момент - индустрията с фенерите се развива много бързо с развитие на диодите, операционните системи, модата - иновативен фенер от преди 2-3 години вече би изглеждал обикновен и слабоват. Един и същи модел на същата цена и надеждност, с нов модел диод дава 20% по-голяма далекобойност от минало годишния фаворит. Очаквам 2020 да донесе още подобрения.

И аз като Анатоли вярвам, че всичко свети, дори и телефона, така че фенерът (а и ножът) не е само дали свети, а и да ти доставя удоволствие - било то от управление, зареждане, ергономия, външен вид...това е за нашия форум, където малка разлика те кара да искаш нещо. Иначе повечето хора вземат най-евтиното, най-удачното или най-доброто, което им трябва според вижданията си и си вършат работата. В този ред на мисли, вярвам, че който търси най-доброто (по неговите разбирания), няма да се съгласи с човек който търси най-доброто съотношение цена/качество и т.н.

 
4
Фенери и осветление / Батерии
« Последна публикация от bluereidon - Днес в 06:47:24 »
Друг сериозен минус,освен използването на "къстъм" батерия при новите модели на Олайт,е той този минус даже от по-рано съществува - невъзможност за модификация,или почти невъзможна такава след време,при нужда. :)
За някои хора може да не е е необходимо,но за други си е голяма благинка.
Да не ме нападнете - не казвам,че фирмата прави лоши фенери,със сигурност са добри,ама една част от потребителите във форума прекалено много ги прехвалват и ги изкарват едва ли не божествени изделия,което е меко казано пресилено.И не на последно място фактора "Bang for Buck" определено не им е  висок.
Лумнитоп като цени се доближава до бюджетните. Щом казваш че е дуракоустойчив, то това потвърждава мнението че не е задължително един фенер да е скъп за да е надежден. :nabira:
Абсолютно!
5
Фенери и осветление / Батерии
« Последна публикация от Josk - Днес в 06:45:21 »
Лумнитоп като цени се доближава до бюджетните. Щом казваш че е дуракоустойчив, то това потвърждава мнението че не е задължително един фенер да е скъп за да е надежден. :nabira:
6
Фенери и осветление / Батерии
« Последна публикация от POCEH KOCEB - Днес в 03:32:03 »
Тук не съм съгласен.С кое са по-надежни от примерно фенерите на Convoy,Lumintop,Emisar?Ясно е,че всеки сам си решава за какво да си даде парите и това е дълга и широка тема,но вече има китайски "не толкова маркови фирми" дето правят страхотни изделия и изобщо не отстъпват на "марковите" даже в определени параметри ги надминават.
нека като се приказват такива неща да го правиме базирано на собствен опит а не на клипчета в Тубата. Всеки използва фенера с определена специфика и това което на мене ми върши работа, на тебе е възможно изобщо да не ти трябва за това и казаното за "не марковите" фенери че надминавали нещо в параметрите е твърде относително... Зависи какво търсиш и колко си в час с това което искаш от един фенер ( не ти конкретно, говоря по принцип).
 Скоро четох някой тука да пише, че не му трябвало челник за гората а нещо дето да хвърляло по-на далече, което мене леко ме озадачи но както и да е...
Mоят скромен опит диктува, че от трите изброени само на Луминтопа бих разчитал. Всичко което съм ползвал от Олайт, Луминтоп и Скилхънт работи с години без абсолютно никакви проблеми.
Останалите ми "маркови" фенери също работят но имат проблеми при по-дълго използване, дребни неща но досадни инякой път се случват точно когато ми трябва фенера да не отказва. Имам един Емисар и рядко го ползвам, свети чудесно но за кратко време и единственото му преимущество е малкият размер и че може да се намали интензитета и да се ползва като хората. За сега го вадя само за майтап като се събереме, да запаля някоя пура, за това и не мога да кажа, че е надежден или обратното, просто нямам опит с него за работа но с другите три марки съм вършил неща които едва ли някой някога е правил, като например разбиване на дупка в шперплат или гипсокартон, хвърляне по паркинга и минаване с пикапа отгоре, Олайт, Скилхънт и Луминтоп не може да ги бие никой по дизайн, мислен да издържа на идиотщини ( или на сериозен оръжеен откат например...  :green: )
7
Водолазните са с вътрешна  резба както се вижда на снимката. Техническите газове ги правят с външна резба,за да не стават грешки
8
Няма развиване!Сигурно се е заварила от налягането,баси!
9
Търговия с ножове / Продавам ножове и кании
« Последна публикация от Stutzi - Вчера в 18:15:11 »
Купувам Брадва Fiskars X5 XXS.Данни за Еконт на Л.С.
10
Магазини / Нови модели OLIGHT
« Последна публикация от OLIGHT - Вчера в 17:55:34 »
Страхотните нови модели вече са и у нас!

Olight M2R Pro Warrior 1800lm - черен

https://shop.olight.bg/olight-m2r-pro-warrior-1800lm 255 лв.Olight M2R Warrior 1800lm - Камуфлаж лимитирана версия!

https://shop.olight.bg/olight-m2r-warrior-1800lm-camo 280 лв.

Страници: [1] 2 3 ... 10
ArmsBG OlightBG Batteryservice