Автор Тема: Серетираните ножове в кухнята  (Прочетена 11020 пъти)

0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.

Неактивен joy_boy

  • Член на сдружението
  • Общо събрание
  • Старо куче
  • *
  • Публикации: 829
  • диагностициран
Серетираните ножове в кухнята
« Отговор #25 -: 31 Март, 2014, 08:18:46 »
бих ползвал такъв тип нож за хляб евентуално. но не ям много много хляб..
не ги харесвам, понеже нараняват много дъската за рязане. не бих рязал месо - ако е да намушкаш и разпориш някой сигурно е супер, но месото предпочитам да си го режа гладко с нормален нож. също и зеленчуците. може би ще е удобно ако се реже замразено месо? но то тогава си го обръщаме съвсем на трион.
разбира се намират се няколко малки трамонтинки по чекмеджетата - чудесни са за каквото са измислени, а именно - да си режеш изпечената пържола в чинията  :nabira:
Самураят без меч е като самурая с меч, само че няма меч.

Неактивен Стоимиров

  • Общо събрание
  • Напреднал
  • *
  • Публикации: 85
  • диагностициран
  • Скайп: n.stoimirov
Серетираните ножове в кухнята
« Отговор #26 -: 31 Март, 2014, 21:04:05 »
Имам комплект серетирани ножове купувани преди 2000 година.На тях пише че са произведени в Германия,а дали наистина са правени там не зная,по важното е че до скоро ми вършеха идеална работа.Вече са доста изхабени и най много се усеща когато се реже месо с тях.Единственото неудобство с тези ножове беше че наистина дълбаеха много дъските.Преди известно време говорих с Наско Николов да му ги занеса да ги прекара леко на кече и ако работата се получи ще си ги ползвам отново с най голямо удоволствие.

 

ArmsBG OlightBG Batteryservice