Добре дошли в Bladeforum.bg - вашето място за остри предмети. Сгъваеми, фиксирани, кухненски и ръчно изработени ножове. Кукрита, мачетета, триони и брадви - всичко което ви интересува на едно място.
0 Потребители и 1 Гост преглежда(т) тази тема.
Аз съм си купувал дреби неща от Декалтлон, но основно от интернет магазини. Стрелите се подбират според конструкцията на самия лък, дали ползваш или не ползваш кликер, дължина на рамената, тетивата, сила на опън... и твоите размери според който е подбран лъка. Давам за пример себеси като абсолютен новак: моите стрели са кухи дуралуминиеви, лъка е напълно оборудван с всички балабсьори и тежести...и тем подобни "стърчащи пръчки" (така го купих 2 ръка). Има и кликер, една пластинка над ръкохватката, която щраква когато стрелата е опъната на точно определено положение, и е желателно ако се ползва, всички стрели да са с еднаква дължина. Колкото и да е срамно, си признавам че го имам от около 2 години, и не съм пуснал нито една стрела още, по няколко причини. Липса на съмишленици в селцето (Провадия) в което живея, липса на време, и липса на подходяща мишена за да не се повредят стрелите. Това последното ми е най-сериозния проблем. Ако някой от Варна се занимава с това хоби, дайте да се видим някъде и да пуснем по някоя стрела, имам нужда от добиване на опит и най-вече акъл.
Това вече го свърших. Посъветваха ме да натъпча чували с найлони и вече съм приготвил мишената. Смятам този уикенд да отида на село и да се занимавам с това
Гледам има дървени сии.Основата от фибростъкло ли е или от дърво и сухожилия?